Żel głęboko oczyszczający
Żel głęboko oczyszczający to produkt łączący w sobie siły złuszczające martwy naskórek, przywracające świeżość i zdrowy koloryt cery, ściągające pory oraz przygotowujące do głębokiego wchłaniania składników odżywczych. Skuteczny a zarazem delikatny.
Wypróbuj i zobacz jak twoja skóra odzyskuje utraconą gładkość, a jej bariera ochronna nabiera nowej mocy!
Źródło mocy produktu
Ekstrakt z cytryny (Citrus Limon Fruit Extract) - wykazuje silne działanie antyoksydacyjne i chroni skórę przed szkodliwym działaniem wolnych rodników. Aktywuje proces regeneracji i odnowy komórkowej, co znacznie wpływa na jej odżywienie i rewitalizację. Regeneruje skórę przedwcześnie starzejącą się, rozjaśnia koloryt, w tym przebarwienia posłoneczne i pozapalne. Wspomaga gojenie trądzikowych zmian zapalnych. Działa także ściągająco, delikatnie zmniejszając pory.
Ekstrakt z papai (Carica Papaya Fruit Extract) - ta prawdziwa bomba witaminowa jest odpowiedzialna za działanie oczyszczające, rozjaśniające, antybakteryjne i ujędrniające. Zapobiega utracie wody z naskórka, wpływając tym samym na jej głębokie nawilżenie. Owoce papai zawierają enzym keratolityczny - papainę, która wykazuje właściwości złuszczające warstwę rogową naskórka, usprawniając tym samym wnikanie substancji aktywnej i pozostawiając skórę wyraźnie gładszą.
d-phantenol - niezastąpiony składnik preparatów przyspieszających gojenie naskórka. Jego łagodzące podrażnienia właściwości koją najsilniejsze zmiany atopowe i inne alergie skórne. Nawilża, regeneruje i przywraca równowagę, zwiększając właściwości ochronne skóry.
Kwas mlekowy (Lactic Acid) - jego wyjątkowość to wysoka skuteczność działania przy niezwykłej delikatności wobec skóry. Wykazuje właściwości seboregulujące działa antybakteryjnie, odblokowuje pory. Zmiękcza warstwę rogową , usuwając martwe komórki. Działa nawilżająco, pobudza produkcję ceramidów, przywraca zdrowy wygląd skórze. Spłyca drobne zmarszczki, rozjaśnia przebarwienia i ostudy, hamując syntezę melaniny w melanocytach.
Glukonolakton (Gluconolactone) - to nowej generacji kwas hydroksylowy. Wykazuje działanie zbliżone do kwasów owocowych AHA i BHA, jednak ze względu na budowę cząsteczkową nie podrażnia skóry i jej nie uwrażliwia. Dzięki temu może być stosowany przez cały rok, przynosząc skórze ogrom korzyści i wyjątkowy blask.
Naturalny czynnik nawilżający NMF (Natural Moisturing Factor) - ten składnik to połączenie substancji aktywnych zapewniających skórze właściwy poziom nawilżenia i wygładzenia. Jako element cementu międzykomórkowego odbudowuje barierę hydrolipidową i zapewnia właściwe przenikanie składników czynnych w głębsze warstwy naskórka. Wiąże wilgoć w głębokich warstwach naskórka, zapobiegając odwodnieniu i przesuszeniu.
Żel głęboko nawilżający idealnie sprawdzi się jako podstawa i baza codziennej pielęgnacji. Doskonale nadaje się do każdego rodzaju skóry - także bardzo wrażliwej.
Wyjątkowość żelu bazuje na zasadzie "mniej znaczy więcej"- bogactwie produktu typu 2 w 1. Stosowany raz w tygodniu po dokładnym demakijażu i pozostawiony na 3 do 5 minut działa jak peeling enzymatyczny.
Wskazania:
- codzienne oczyszczanie skóry z makijażu oraz zanieczyszczeń środowiskowych
- przywrócenie komfortu i elastyczności
- ukojenie skóry i wspieranie jej regeneracji
- przywrócenie zdrowego funkcjonowania skóry problematycznej ze skłonnością do zmian zapalnych i atopii
Korzyści pielęgncyjne:
- delikatne, ale dogłębne oczyszczenie skóry,
- działa łagodząco, zmniejsza skłonność do zaczerwienień,
- sprzyja nawilżeniu dzięki zawartości składników odbudowujących uszkodzoną barierę hydrolipidową,
- działa przeciwstarzeniowo dzięki zawartości naturalnych antyoksydantów,
- działa przeciwzapalnie, wspomaga leczenie trądziku,
- delikatnie usuwa zrogowaciały naskórek , przyspiesza odnowę komórkową, wpływając na poprawę struktury skóry oraz jej kolorytu.
Super odkrycie z marki o której istnieniu nie miałam pojęcia!
Flerage Żel Głęboko Oczyszczający to kosmetyk, który trafił do mojej rutyny pielęgnacyjnej dość niespodziewanie– został mi sprezentowany podczas wizyty w lokalnej klinice medycyny estetycznej (mają w ofercie kosmetyki tej marki). Sama wcześniej nie znałam Flerage, co tylko zwiększyło moją ciekawość. Produkt przedstawiono mi jako wielofunkcyjny: do codziennego oczyszczania twarzy, a także jako peeling enzymatyczny przytrzymywany na skórze raz na kilka dni. Podchodziłam do tego z zainteresowaniem, ale bez wielkich oczekiwań. Ku mojemu zaskoczeniu, efekty przerosły moje wyobrażenia.
Zaczęłam używać tego produktu na początku października. Regularnie stosuję go rano i wieczorem jako delikatny żel oczyszczający. Dodatkowo, raz w tygodniu wykorzystuję go jako peeling enzymatyczny, zostawiając na twarzy na kilka minut przed spłukaniem. Od samego początku doceniłam jego delikatność – żel skutecznie oczyszcza skórę, nie pozostawiając uczucia ściągnięcia ani przesuszenia.
Moja cera w ostatnich tygodniach była wystawiona na próbę – stres, zmęczenie, a także problemy zdrowotne mogłyby wywołać niedoskonałości i podrażnienia. Tymczasem żel Flerage okazał się idealnym wsparciem. Skóra wygląda zdrowo, zaczerwienienia i drobne przebarwienia po wcześniejszych niedoskonałościach niemal całkowicie zniknęły. W czasie stosowania tego produktu nie pojawiły się żadne nowe wypryski, co uważam za sukces (szczególnie biorąc pod uwagę słabą ostatnio dietę).
Co najbardziej mnie zachwyciło, to widoczne wygładzenie skóry. Po każdym użyciu twarz jest nie tylko oczyszczona, ale także miękka i promienna. Funkcja peelingu enzymatycznego działa niezwykle delikatnie, a jednocześnie skutecznie – bez podrażnień czy uczucia pieczenia. To produkt, który wspiera naturalną regenerację skóry i utrzymuje jej równowagę.
Jestem pod dużym wrażeniem tego kosmetyku. Choć początkowo traktowałam go jako ciekawostkę, teraz nie wyobrażam sobie pielęgnacji bez niego. To jeden z tych produktów, które łączą prostotę użycia z wysoką skutecznością. Skóra jest zadbana, nawilżona i chroniona przed powstawaniem nowych problemów.
Pro tip: polecam Nabrać minimalną ilość kosmetyku do małej nakrętki czy innego naczynka i spienić i dopiero taki spieniony produkt nałożyć na skórę, jak to robię czasami w pojemniczku do mieszania maseczek ale i czasami szybko w zagłębieniu na dłoni.
Zalety:
Wielofunkcyjność – działa jako żel oczyszczający i peeling enzymatyczny.
Delikatność – bez przesuszenia czy podrażnień.
Widoczne efekty – redukcja zaczerwienień, poprawa kolorytu skóry i gładka cera.
Skuteczność – brak nowych niedoskonałości.
Wydajność – wystarcza na długo dzięki odpowiedniej konsystencji i formule.