Chusteczki dla dzieci

Dada Extra Soft, Bawełniane ręczniki dla noworodków i niemowląt

• 15 kwietnia 2025 o 22:51
    Must have w pielęgnacji twarzy
    Nie mam dzieci, ale sama dla siebie sięgam czasem po produkty dla nich dedykowane. Bawełniane ręczniczki są cudowne do wycierania twarzy po porannej i wieczornej pielegnacji twarzy. Są higieniczne, zwinięte na rolce, a przede wszystkim trwałe - nie rozrywają się, ani nie siepią. W opakowaniu mamy 50 arkuszy, co przy moim regularnym użytkowaniu stracza na ponad pół miesiąca. Ręczniczki Dada są wykonane w 100% z bawełny i to czyni je delikatnymi i przyjemnymi dla skóry, są też biodegradowalne - kolejny plus. Przy mojej atopowej cerze sprawdzają się świetnie, to już moje kolejne opakowanie i na pewno nie ostatnie.
    Zalety:
    • higieniczne
    • trwałe
    • miekkie
    • nie podrażniają atopowej, ani trądzikowej dkory
    • 100% bawełny
  • 3 kwietnia 2025 o 21:43
    Najlepsze bawełniane chusteczki
    Są to najlepsze bawełniane Ręczniki jednorazowe do dosłownie wszystkiego! Od wycierania buzi małemu czy większemu dziecku po wycieranie nawet mebli z kurzu. Pierwsza paczkę zakupiłam ok 4 lat temu i uznałam, że lepszych nie znajdę. Mimo opakowania, które nie jest solidne to nie ujmuje produktowi, który bardzo lubię :) Chusteczki używam do wycierania buzi mojej oraz moich dzieci (wiadomo, trzeba je najpierw zmoczyć, jeżeli chcemy wycierać na mokro), ja swoją twarz osuszam takim ręcznikiem po pielęgnacji twarzy,ktora była wcześniej potraktowana wodą. Nie podrażniają, są bardzo ale to bardzo delikatne, nie pozostawiają żadnych kućków ani nic innego podobnego, nie rwą się - są bardzo trwałe i mocne. Mogłabym bez końca wypisywać zalety, ale lepiej zakupić i sprawdzić na własnej skórze :) Szkoda, że nie są dostępne w Biedronce tylko w Hebe. Koszt 8zł w cenie regularnej.
    kaskaw8
    14 stycznia 2025 o 23:34
    Oczekiwałam miękkości
    Ręczniczki miały zastąpić mi dotychczasową formę wycierania twarzy, czyli chusteczki. Stosuję jednorazowe chusteczki czy ręczniczki, by ograniczyć dotykanie twarzy ręcznikiem, który negatywnie wpływał na stan mojej skóry. Te ręczniki swoim opisem przyciągnęły mnie, jednak nie do końca jestem z nich zadowolona. Produkt Dada jest łatwo dostępny. Nie kosztuje wiele, więc skusiłam się na taką odmianę. Ręczniczki są dość duże (odrobinę większe niż chusteczki higieniczne) i chłonne. Jeden ręcznik Dada bez problemu wystarcza na dokładne osuszenie twarzy i szyi. Co mi przeszkadzało to fakt, że nie były zbyt miękkie. Zdziwiłam się tym, bo myślałam, że produkt dla maluchów będzie ultra miękki i delikatny, a tu tak nie było. Przy pocieraniu po skórze miałam wrażenie, jakbym robiła jakiś peeling. Poza tym większych minusów nie widzę. Nie kupię ich ponownie, bo nie tego oczekiwałam.
    Zalety:
    • Cena;
    • Dostępność;
    • Do używania na sucho i mokro;
    • Bardzo chłonne.
    Wady:
    • Dla mnie zbyt szorstkie.