Wody perfumowane damskie

Avon Herve Leger Ete EDP

Nasi użytkownicy zostawili 22 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 20 sierpnia 2020 o 22:00
    Nie, dziękuję.
    Ja: Lubię zapachy słodkie i orzeźwiające. Kwiatowe i owocowe. Zapachy cięższe zazwyczaj mi nie podchodzą, ale zdarzają się wyjątki od reguły. Większość zapachów pachnie na mnie dokładnie jak w opakowaniu. Flakon: Przezroczysty, zamykany na korek. Dość minimalistyczny, łatwo można kontrolować zużycie. Dobrze leży w dłoni, w torebce się nie otwiera, nie wylewa ani nie niszczy. Wrażenia: Zapach jest orzeźwiający, mocno cytrusowy, ale nie jest przy tym słodki. Cytrusy królują od początku w dużej ilości, chwilę potem są jakieś delikatne białe kwiaty, nienachlane. Później wybija się jakaś męska nuta, chyba cedr jest winowajcą zamieszania. I zapach nie robi się ani trochę kobiecy, unisex w kierunku męskich nut. Nie jest to CK One, bo jest dużo bardziej intensywny i wyrazisty. Rozwija się cały czas na skórze. Cena jest bardzo zawyżona w stosunku do jakości. Dostępność jest zależna od katalogu. Typ kobiety: Idealnie niżej zostało to opisane, ten zapach jest dla takiej kobiety jak Tilda Swinton. Pewnej siebie, z charakterem, androgenicznej. Trwałość: Trwałość do paru godzin na skórze, nieco dłużej na ubraniach. Oczekiwałam lepszej trwałości jak za tą cenę.
    Rewella
    1 sierpnia 2015 o 22:33
    Orzeźwiający męski orient
    Zamówiłam go w ciemno i niestety zupełnie mi nie podszedł. Zapach cytrusowo korzenny jak dla mnie. Bardziej męski niż kobiecy. Częściej po niego sięgałam zimą niż latem, w lato wydawał mi się zbyt duszący i ostry. Trwałość zadowalająca. Z własnej nieprzymuszonej woli nigdy do niego już nie wrócę. Używam tego produktu od: rok Ilość zużytych opakowań: 1 całe
    Anmalea
    10 stycznia 2015 o 15:50
    Lato w męskim stylu
    Nie wiem, z której strony Herve Leger Ete jest zapachem kobiecym... Kurcze! Jakkolwiek do niego nie podejdę, nijak ma się do reklamy i blondwłosej kobitki w przepięknej bandażowej sukience Herve Leger. Dla mnie to coś pomiędzy unisex a męskim świeżym zapachem. Idealnie określiła go Newelka-jest właśnie taki androgeniczny. Pasowałby mi do takiej kobiety jak Tilda Swinton czy Marlene Dietrich. Ete na pewno przywodzi na myśl wakacje i wypoczynek wśród cytrusowych gajów, ale gdzieś w tle siedzi sobie jakiś koleżka... Gdzieś przyczajony za krzkiem... No właśnie! A może pod cyprysikiem? Właśnie ten składnik podejrzewam o męski wydźwięk w tychże perfumach. I nic mi tu po lekko słodkich nutach, które dołączają po kilkunastu minutach. I tak jak dla mnie jest on zbyt męski w odbiorze. Widzę spore podobieństwo do One CK (choć One jest subtelniejszy), ale to dopiero po kilku godzinach. Co ciekawe, kiedy połączyłam go z ciekawości z Pumą Yellow, wyszło całkiem interesujące połączenie :) Podsumowując, dla tych, którzy lubią świeże cytrusowe zapachy z męskim zacięciem-polecam jak najbardziej. Trwałość duża, bo ok.7,8h, a projekcja na wyciągnięcie ramion. Zużyję-nie zatęsknię :) Używam tego produktu od: kilku dni Ilość zużytych opakowań: 1x50ml
  • 22 października 2014 o 14:55
    pachnie latem
    Kolejny zapach z kategorii Herve Leger, tym razem odslona letnia. Plusem jest trwalosc i to, ze zapach nie jest slodki, raczej orzezwia nutami cytrusow na poczatku, potem uspokaja kwiatami, ale nie przesladza. Cena przesadzona, ale od czego jest Allegro. Dla mnie letni zapach, ale nie ulubiony. Otwiera sie troche "mesko", ale potem ladnie rozwija. Bardzo lubie nieslodkie zapachy, a ten taki jest. Używam tego produktu od: ponad rok Ilość zużytych opakowań: dwa
  • 26 lipca 2014 o 23:09
    Sardynia oczami typowego Kowalskiego
    Zamówiłam próbkę tego zapachu dobre kilka miesięcy temu. Kolekcja zapachów sygnowanych przez Herve Lege jakoś nigdy mnie nie kusiła, a wysoka cena wręcz odstraszała i popychała ku serii Today Tomorrow Salmy Hayek :) Wybierając próbki, miałam wyobrażenie, że będzie to zapach elegancki, sztywny, biurowy i czegoś takiego akurat potrzebowałam. Po pierwszym niuchnięciu zapachu nadszedł głęboki zawód - eee, same cytrusy. I próbka powędrowała do zapasów, czekając na lato, gdy zaczyna sie moja miłość do wszelkich cytrusów i innych morskich bryz. Po głębszym zapoznaniu i zużyciu całej fiolki, moje spostrzeżenia są następujące: typowy Polak i jego marzenia o urlopie we Włoszech. Ma być dużo słońca, opalania, a pomarańcze i cytryny same spadają z drzew. Sardynia, oczami wyobraźni widzę Sardynię, ale pokazaną w tak typowy, standardowy sposób i taki też jest ten zapach. Pierwsze zderzenie to skoncentrowane, olbrzymie ilości cytrusów. Jak zaciągnięcie się intensywnie cytrynowym żelem Bref. Cytryny, bergamotki, grejfruty, bez umiaru. I tak przez ładnych parenaście minut. Później do głosu zaczynają dochodzić nieśmiało jakieś kwiaty, ale białe i delikatne, stanowią tylko tło. Pod koniec robi się nieco bardziej stonowany, elegancki, taki jaki miał być. Aczkolwiek, zanim do tego dojdzie, trzeba przedrzeć się przez lawinę cytrusów. Wszystko byłoby fajnie, gdybym pisała o kolejnej wiosennej limitowance Adidasa czy innej Pumy. Liczyłam na więcej, jeśli chodzi o perfumy za kwotę 150 zł reklamowanych jako najdroższa linia. Jak kocham cytrusy, tak tutaj jest ich trochę za dużo. Zapach ładny, ale zbyt prosty, banalny, takich jak on było wiele, wiele i to w cenie 5-6 krotnie niższej. Flakonik ładny, prosty, tak kojarzy mi się trochę ze śródziemnomorskim klimatem. Trwałość dość niezła jak na tak lekki zapach, cena kosmicznie wysoka w porównaniu do "treści i formy", którą chcemy otrzymać. Używam tego produktu od: 2 tygodnie Ilość zużytych opakowań: próbka

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie