WAŻNE INFO O REGULAMINIE! SPRAWDŹ SKRZYNKĘ@ I SPAM

Celia 1 i 2, Maska do włosów głęboko nawilżająca

• 29 czerwca 2017 o 10:10
    Raczej odżywka, niż maska
    Używa od:próbka
    Mam włosy długie, trochę zniszczone po rozjaśnianiu, ale do ucha to już moje naturalki. Od masek oczekuję przede wszystkim wygładzenia włosów i ujarzmienia puchu. Maska z Celii nie działa w tym względzie wystarczająco intensywnie... W zasadzie powiedziałabym, że zachowuje się jak odżywka - nieco ułatwia rozczesywanie włosów. Jednak po wysuszeniu są one raczej sztywnawe, bez większego połysku, nieco szorstkie. Maska ma trochę rzadką konsystencję i wsiąka we włosy. 12 ml w opakowaniu to trochę za mało dla długich i gęstych włosów. Pachnie delikatnie i nawet ładnie, owocowo. Podczas spłukiwania włosy są śliskie i przyjemnie miękkie, więc zapowiada się obiecująco, jednak ten efekt nie utrzymuje się później na suchych włosach - szkoda. Do zalet zaliczyłabym opakowanie w formie saszetki - wygodne na podróż i idealne do przetestowania na jeden raz, do wad - słabą dostępność (widziałam ją dotychczas tylko w jednej, osiedlowej drogerii). Podsumowując: nic szczególnego, raczej już jej nie kupię.
  • 25 listopada 2016 o 9:28
    Po prostu nawiża
    Mam wysokoporowate włosy i recenzja jest z tego powodu przydatna głównie osobom o tym samym typie. Odżywki i maski nawilżające to dla nas specyficzna grupa - dobrze skomponowane dają włosom (rzadko uświadczaną) miękkość i mięsistość, słabsze po prostu puszą i usztywniają. Ta należy raczej do pierwszej grupy. Może włosy nie są po niej mięciutkie jak kaczuszka, ale miększe. Do tego bardziej połyskujące i elastyczne. Powiedziałabym, że zniszczenia są mniej widoczne. O dziwo, efekt utrzymuje się do kolejnego mycia (niekiedy moje końcówki robią się po humektantach nieznośnie suche na drugi dzień). Maska nie ułatwia znacząco rozczesywania. Samodzielnie nie dociąży fruwających końców. Poza tym, praktycznie nie działa nałożona przed myciem. Ot, taka bogatsza odżywka. Do spróbowania polecam od razu zaopatrzyć się w minimum dwie saszetki - wsiąka we włosy i ma bardzo małą pojemność. Pachnie jak jogurt ,,brzoskwinia i marakuja" (nie gustuję, ale rozumiem, że miłośnikom spożywczych klimatów może się podobać). W każdym razie nie jest to bardzo intensywny zapach, na pewno nie przeszkadza. Nie jest to jakiś must have, ale najogólniej - działa całkiem wymiernie.
  • 24 kwietnia 2014 o 22:42
    słaba
    Przed podróżą kupiłam sobie różne kosmetyki w saszetkach- między innymi tę maskę. Nie jestem z niej zadowolona. - maski w opakowaniu jest za mało. kupiłam tylko dwa opakowania myśląc, że jedna saszetka starczy mi na jedno użycie. niestety- na moje włosy do talii potrzebowałabym chyba pięciu próbek. ale jako ze byłam na wyjeździe musiałam zadowolić się jedną saszetką. - maska nie nawilza - nie nabłyszcza - nie ułatwia rozczesywania -nie odżywia. Nie zauważyłam żadnego efektu po zastosowaniu tego kosmetyku a włosy mam w dobrej kondycji. Jestem na nie. Nie polecam. Używam tego produktu od: miesiąc Ilość zużytych opakowań: 2 op
  • 8 marca 2014 o 15:56
    słabizna
    mam włosy bardzo suche, połamane i wogle zniszczone. PLUSY: + zapach ... no i to by było na tyle... MINUSY: - bardzo słabe nawilżenie - ciężko rozczesać włosy - nie błyszczą się - nie są miękkie ja jestem zdecydowanie na NIE Używam tego produktu od: 1 msc Ilość zużytych opakowań: 1 duże
  • 28 lutego 2014 o 11:48
    Średnia
    Kiedyś gdyby moje włosy nie były jeszcze tak zdrowe jak teraz sprawdzała się znacznie lepiej.Teraz kiedy są w znacznie lepszej formie nie sprawdza się już tak książkowo. Plusy: -cena -dostępność -zapach!!! -konsystencja -całkiem wygładza -nie obciąża -lekko nabłyszcza Minusy: -mała pojemność -efekt na podniszczonych włosach jest lepszy niż na zdrowych Używam tego produktu od: 2 lata Ilość zużytych opakowań: 3-10