Bardzo fajnie nabłyszcza, nawilże i odżywia włosy, jednocześnie ich nie obciążając.
Bardzo lubię testować propozycję do włosów, które we świecie włosomaniactwa cieszą się nienajgorszą opinią. To właśnie tego typu recenzję oraz opisy, a nie powciskane wszędzie, gdzie się tylko da reklamy, mają dla mnie największy sens i znaczenie przy wyborze produktów do włosingu. Co prawda siedzę już w tym świecie prawie rok, ale wciąż się uczę, dalej nie wszystko rozumiem, więc chętnie korzystam z rad bardziej doświadczonych osób. To właśnie na ich podstawie zakupiłam swoją pierwszą odżywkę z octem jabłkowym i całkowicie dla niej przepadłam, zużywając niepoliczalną ilość opakowań pod rząd. Propozycja od marki Polka jest kolejnym produktem, który ma dawać bardzo podobne działanie.
Maska wzbogacona została o naprawdę fajne ekstrakty roślinne. Mamy tutaj między innymi wyciąg z owoców moreli, ekstrakt z pokrzywy zwyczajnej, wyciąg z kory brzozowej czy wyciąg z rozmarynu. Ta cała mieszanka ma za zadanie mocno odżywić nasze włosy, nawilżyć je oraz zadbać o to, aby mniej wypadały. Oczywiście, nie mogło tu zabraknąć octu jabłkowego, który wspaniale odżywia i nabłyszcza włosy.
Produkt zamknięty został w poręcznej tubie o pojemności 200 ml. Ma ona kolor jasnej pomarańczy wpadającej w beż. Grafika jest bardzo ładna, trzeba przyznać, że marka Polka bardzo postarała się ze swoimi opakowaniami, bo mimo, że są inne, mają wiele elementów wspólnych i estetycznie do siebie pasują. Mamy tu zdjęcia ćwiartek jabłek, brzoskwiń, liści oraz jasnoróżowy kwiatek. Sama odżywka jest biała z jasnopomarańczowym zabarwieniem. Coś, co mnie bardzo zdziwiło, to fakt, że jest bardzo rzadka, praktycznie niczym woda. Pachnie bardzo ładnie, lekko kwaskowato ale z wyraźną, słodką nutą, chodź nie jest to jakoś bardzo mocny zapach.
Kosmetyk od marki Polka stosowałam jako drugie O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Nakładałam go na maksymalnie 20 minut pod czepek i czapkę na całą długość włosów, chodź absolutnie nie bałam się zaaplikować go wyżej, delikatnie nachodząc na fryzurę prawie przy samej skórze głowy. Maska jest naprawdę leciutka w swojej konsystencji, przypomina bardziej rozwodnioną odżywkę, ale dzięki temu nie przetłuszcza ani absolutnie nie obciąża. Super radzi sobie z nawilżeniem, odżywieniem oraz regeneracją każdego, pojedynczego włosa. Nadaje im bardzo fajnej miękkości i lekkości. Kosmetyk subtelnie nabłyszcza włosy, jest to niezbyt mocny efekt, ale zdecydowanie widoczny.
Dla mnie propozycja od naszej polskiej marki sprawdziła się bardzo dobrze. Chodź nie będzie to moja ulubiona odżywka/maska z octem jabłkowym, to i tak jeszcze chętnie do niej powrócę. Polecam każdemu, kto ma dość matu na swoich włosach.
Zalety:
- Konsystencja