Maski do włosów

Polka Ocet Jabłkowy, Maska do włosów `Połysk+ wzmocnienie`

Nasi użytkownicy zostawili 108 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 3 lipca 2022 o 13:41
    U mnie klapa
    Moje włosy są wysokoporowate, trudne w wygładzeniu i ujarzmieniu, często się puszą. Producent tejże maski obiecuje połysk i wzmocnienie włosów, a także, że będą miękkie w dotyku. Maska faktycznie wydobywa błysk z włosów, ale nie zauważyłam domknięcia łusek włosa, wygładzenia, wzmocnienia włosów. Przez to, że po użyciu się puszą, nie powiedziałabym, że są jakieś miękkie, raczej dosyć szorstkie. Nakładam ją zgodnie z zaleceniami producenta i spłukuję chłodną wodą, a mimo to efektów za bardzo nie ma. Więcej nie kupię tego produktu, bo u mnie nie działa tak, jakbym tego oczekiwała.
    _inga
    17 marca 2022 o 8:20
    Maska do włosów Połysk+ wzmocnienie, Ocet Jabłkowy, Polka
    Maskę do włosów otrzymałam w ramach nagrody dla recenzentki miesiąca od Wizaz. Opakowanie to plastikowa tuba o pojemności 200 ml Maska ma przyjemny owocowy zapach, jej konsystencja nie jest zbyt gęsta nie jest też lejąca, natomiast wydajność dość przeciętna. Mam cienkie włosy z tendencją przetłuszczania u nasady i przesuszania na końcach co sprawia że często końce włosów są szorstkie, matowe i nie najlepiej się układają, odkąd zaczęłam stosować maskę zdecydowanie poprawił się kondycja włosów. Maskę nakładam z pominięciem nasady włosów, zmywam po około 5 minutach, stosuję ją prawie po każdym myciu włosów. Maska wygładza, odżywia a jednocześnie nie obciąża cienkich włosów. Podsumowując mając cienkie włosy nie wiem czy sięgnęłam bym po maskę z octem jednak jestem bardzo pozytywnie zaskoczona, dziękuję za możliwość przetestowania tej maski, przy kolejnych zakupach przyjrzę się innym produktom z tej serii. Polecam tą maskę osobom o cienkich matowych włosach !
    • wygładza
    • odżywia
    • przywraca połysk
    • nie obciąża cienkich włosów
    • ułatwia rozczesywanie
    • przyjemna szata graficzna
    Wady:
    • moim zdaniem brak
  • 3 grudnia 2021 o 10:27
    Hit do włosów wysokoporowatych
    używam pod roku i jest to najlepsza maska do włosów wysokoporowatych z pasemkami, jaką kiedykolwiek stosowałam. Włosy są po niej gładkie, nawilżone, dobrze się układają, nie puszą się, jest lepsza od profesionalnych masek, bo nie ma sylikonu, SLS i szkodliwej chemii a do tego kosztuje jakieś 12 zł
    Zalety:
    • Zamyka łuskę włosa
    • wygładza, nawilża
    • wygodne opakowanie z tubą
    Wady:
    • Jest trudnodostępna (nie ma jej w hebe, rossmann czy natura), muszę specjalnie zamawiać w internecie i jest to jedyny minus
  • 2 kwietnia 2021 o 9:55
    Bardzo fajnie nabłyszcza, nawilże i odżywia włosy, jednocześnie ich nie obciążając.
    Bardzo lubię testować propozycję do włosów, które we świecie włosomaniactwa cieszą się nienajgorszą opinią. To właśnie tego typu recenzję oraz opisy, a nie powciskane wszędzie, gdzie się tylko da reklamy, mają dla mnie największy sens i znaczenie przy wyborze produktów do włosingu. Co prawda siedzę już w tym świecie prawie rok, ale wciąż się uczę, dalej nie wszystko rozumiem, więc chętnie korzystam z rad bardziej doświadczonych osób. To właśnie na ich podstawie zakupiłam swoją pierwszą odżywkę z octem jabłkowym i całkowicie dla niej przepadłam, zużywając niepoliczalną ilość opakowań pod rząd. Propozycja od marki Polka jest kolejnym produktem, który ma dawać bardzo podobne działanie. Maska wzbogacona została o naprawdę fajne ekstrakty roślinne. Mamy tutaj między innymi wyciąg z owoców moreli, ekstrakt z pokrzywy zwyczajnej, wyciąg z kory brzozowej czy wyciąg z rozmarynu. Ta cała mieszanka ma za zadanie mocno odżywić nasze włosy, nawilżyć je oraz zadbać o to, aby mniej wypadały. Oczywiście, nie mogło tu zabraknąć octu jabłkowego, który wspaniale odżywia i nabłyszcza włosy. Produkt zamknięty został w poręcznej tubie o pojemności 200 ml. Ma ona kolor jasnej pomarańczy wpadającej w beż. Grafika jest bardzo ładna, trzeba przyznać, że marka Polka bardzo postarała się ze swoimi opakowaniami, bo mimo, że są inne, mają wiele elementów wspólnych i estetycznie do siebie pasują. Mamy tu zdjęcia ćwiartek jabłek, brzoskwiń, liści oraz jasnoróżowy kwiatek. Sama odżywka jest biała z jasnopomarańczowym zabarwieniem. Coś, co mnie bardzo zdziwiło, to fakt, że jest bardzo rzadka, praktycznie niczym woda. Pachnie bardzo ładnie, lekko kwaskowato ale z wyraźną, słodką nutą, chodź nie jest to jakoś bardzo mocny zapach. Kosmetyk od marki Polka stosowałam jako drugie O w metodzie mycia włosów OMO (odżywka/maska - mycie - odżywka/maska). Nakładałam go na maksymalnie 20 minut pod czepek i czapkę na całą długość włosów, chodź absolutnie nie bałam się zaaplikować go wyżej, delikatnie nachodząc na fryzurę prawie przy samej skórze głowy. Maska jest naprawdę leciutka w swojej konsystencji, przypomina bardziej rozwodnioną odżywkę, ale dzięki temu nie przetłuszcza ani absolutnie nie obciąża. Super radzi sobie z nawilżeniem, odżywieniem oraz regeneracją każdego, pojedynczego włosa. Nadaje im bardzo fajnej miękkości i lekkości. Kosmetyk subtelnie nabłyszcza włosy, jest to niezbyt mocny efekt, ale zdecydowanie widoczny. Dla mnie propozycja od naszej polskiej marki sprawdziła się bardzo dobrze. Chodź nie będzie to moja ulubiona odżywka/maska z octem jabłkowym, to i tak jeszcze chętnie do niej powrócę. Polecam każdemu, kto ma dość matu na swoich włosach.
    • Konsystencja
    • Lekkość
    • Działanie nawilżające
    • Działanie nabłyszczające
    • Działanie odżywcze
    missi13
    27 stycznia 2021 o 10:52
    Bardzo lubię
    Bardzo lubię tą odżywkę Po pierwsze nie pachnie mega mocno, stonowany zapach - bardzo spoko. Po drugie po nałożeniu włosy są miękkie i mega lśniące Po trzecie dla mnie najważniejsza zaletą produktu to rozczesywanie. Włosy po używaniu odżywki rozczesuja się mega dobrze, nie mam kołtunów, szczotka nie zatrzymuje się na połowie długość włosów, idzie płynnie. Super Czwarta zaletą jest cena, produkt jest na kaZda kieszeń w dodatku jest dość wydajny i dostępny niemalże w każdej drogerii. Przyczepie się do opakowania - jest nie poręczne. Zdecydowanie lepiej gdyby odżywka była umieszczona w opakowaniu z pompka. No ale cóż...