Mleczka do demakijażu

Oeparol Balance, Mleczko do demakijażu z olejem z nasion wiesiołka (nowa wersja)

anetca
    27 lutego 2014 o 8:03
    Raczej nie
    Dostałam w prezencie, a "darowanemu koniowi.." I nieładnie wyrzucić prezent na śmietnik, więc używam i męczę się. Minusy: -kiepsko zmywa makijaż, zwłaszcza trwały -nieco podrażnia spojówki -konserwanty w składzie Plusy: -tani -wydajny Nie jest to absolutny bubel, ale kosmetyk poniżej oczekiwań Używam tego produktu od: kilku miesięcy do demakijażu oczu Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
  • 12 sierpnia 2013 o 20:21
    Tłuste, nieprzyjemne w użytkowaniu mleczko
    Zakupiłam to mleczko za 11,50zł chyba w jakiejś aptece. Jest to jedno z najgorszych mleczek jakich używałam. Po pierwsze: parafina na drugim miejscu nie zachęca do używania (bywa, że po użyciu wieczorem rano mam krostki na twarzy, czyli zapycha pory), podobnie jak parabeny, które wcale nie znajdują się na końcu składu. Olejek z wiesiołka na miejscu piątym. Po drugie: to mleczko jest okropnie tłuste, zostawia po demakijażu okropną warstwę na twarzy, czuję się jak brudna. Po przesiadce z superlekkiego mleczka z Corine de Farme na właśnie to z Oeparolu, byłam w strasznym szoku, nie miałam ochoty go używać wręcz, ale jako że nie wyrzucam kosmetyków, postanowiłam je zmęczyć. I tak je właśnie męczę już od ponad pół roku. Po trzecie: całkiem dobrze zmywa podkład i tusz, z eyelinerem ma pewien problem. Po czwarte: mleczko jest bardzo wydajne, wystarczyło mi na ponad pół roku, zostało go jeszcze trochę na dnie, ale używałam ostatnio zamiennie z innymi specyfikami. No i po piąte: moze mi ktoś wytłumaczy co to znaczy: "z nasion oleju z wiesiołka"??? Polska język-trudna język... Dla jasności: jest to Mleczko z olejem z nasion wiesiołka. Podsumowując: raczej nie kupię ponownie, ponieważ to mleczko nawet nie dorasta do pięt mojemu ulubionemu z Corine de Farme. Jesli ktoś jest zainteresowany, podaję skład mleczka: Aqua, Paraffinum Liquidum, Isopropyl Myristate, Propylene Glycol, Oenothera Paradoxa Oil, Cetearyl Alcohol, Ceteareth-20, Sodium Hydroxide, Tocoheryl Acetate, Methylparaben, Parfum, Carbomer, Chlorhexidine Digluconate, Disodium EDTA, Propylparaben, BHA, PEG-8, Tocopherol, Ascorbyl Palmitate, Ascorbic Acid, Citric Acid, Benzyl Salicylate, Coumarin, Hydroxycitronellal, Hydroxyisohexyl 3-Cyclohexane Carbohaldehyde,Linalool. Używam tego produktu od: styczeń 2013 Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 29 stycznia 2013 o 11:40
    Mieszane uczucia
    Początkowo oszalałam na tle tego kosmetyku. Cudowny zapach, fajnie zmywa makijaż, fajnie nawilża, ma fajną konsystencję same ochy i achy aż tu nagleee... metyl i propylparaben. Szkoda bo tak fajnie się zapowiadało. Używam go tylko do demakijażu i tylko wtedy gdy nie chce mi się stosować OCM. Skończę to opakowanie ale kolejnego nie kupię chyba, że nie będzie w nim parabenów. Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 23 sierpnia 2012 o 18:49
    OK
    Mleczko chciałam już kupić wcześniej, ale oczywiście musiałam się zdecydować na zakup dopiero jak podrożało :). * Mleczko ma średnio gęstą konsystencje, * oczywiście nie podrażnia, * nie uczula, * łagodny dla oczu * w zasadzie ze zmyciem makijażu nie ma większych problemów jednak mam wrażenie że niektóre robią to lepiej. * lekko nawilża skórę, * jest wydajne jak na tego typu produkt. Zaznaczam że niem wiem czy kupie ponownie ponieważ lobie testować produkty, zresztą jak na wizażanke przystało :d. Używam tego produktu od: 2 miesiace Ilość zużytych opakowań: jedno
  • 11 czerwca 2012 o 15:07
    Dobry demakijaż
    Mleczko jak i inne kosmetyki z serii Oeparol Balance są dostępne w większości sklepów zielarskich. Kupiłam ze względu na pozytywne komentarze. Podoba mi się stosunek ceny do wydajności. Mleczko nie podrażnia, dobrze zmywa makijaż (chociaż ja używałam przeważnie tylko do oczu) czyli robi to co ma robić. Jeśli mogę się do czegoś przyczepić to opakowanie. Nie lubię zakręcanych butelek, kiedy się kończy trudno wydostać resztki, ale to moja subiektywna ocena. Obecnie używam innego produktu, ale pewnie wrócę do wiesiołka. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 butelki