Klorane Shampooing à la Pivoine [Soothing & Anti - Irritating Shampoo with Peony] Szampon z wyciągiem z piwonii (stara wersja)

Stara wersja produktu

KLORANE szampon z organiczną piwonią 400ml

• 11 stycznia 2017 o 21:05
    Nic specjalnego za 30 zł
    Szampon kupiłam na stronie DOZ w promocji, i jedno szczęście, bo nie wart jest tych 30 zł! Opakowanie ładne, zapach też i na tym kończą się plusy. Nic z tego co opisuje producent nie ma miejsca. Włosy nie są po nim nawilżone, wręcz przeciwnie. Jest jeszcze gorzej. Skóra głowy też nie odczuła ulgi. Meczę go od września....
    pitbit
    21 stycznia 2016 o 22:06
    Perfumy do włosów
    Zadziwiająca ocena tego produktu zmusza mnie do napisania recenzji, nie oceniam tego produktu subiektywnie, a obiektywnie. Postaram się przedstawić czemu uważam ten produkt za "bubel". Szampon klorane jest to przykład kiedy osoby z działu marketingu mają więcej do powiedzenia niż dermatologowie w procesie tworzenia nowych produktów. A to że polecony został przez farmaceutkę, którą spędziła kilka lat na studiach, aby nie czytając składu wciskać ludziom produkty jest skandalem ! Zanalizujmy skład: Pierwsze trzy składniki (wodę pomijam) są to detergenty, które służą do usunięcia tłuszczu. W każdym szamponie muszą się znaleźć, a fakt że niektóre są dla kogoś za słabe lub za mocne pozostawię do oceny subiektywnej dla niektórych sls będzie za mocne dla innych szampony bez tego składnika będą nieskuteczne; Kwas obniża ph - komentarz uważam za zbędny; ZAPACH (i tu jest pies pogrzebany), zapach nie jest problemem w normalnym szamponie , szczególnie jeżeli nie pozostawiamy go na głowie przez dłuższy czas. Natomiast jeżeli producent jako 6-ty składnik pakuje kompozycje zapachową i reklamuje produkt jako stworzony dla wrażliwej skóry, znaczy się że nie ma pojęcia co robi.Zapach jest jedną z najczęstszej irytującą substancją która jest dozwolona do użytku na skórze. Powoduje on uszkodzenia kolagenu w skórze oraz spowalnia jej proces regeneracji [1]. Nakładanie więc tego produktu na chorą skórę głowy mija się z celem. Czytając dalszy skład można zauważyć kilka składników, które są antyirytantami (np. petanol) czy składniki złuszczające (np. mocznik). Ich procentowy skład w tym produkcie jest niższy niż wyżej krytykowany zapach więc mają one mniejszy na nią wpływ. ps. informacje na temat tego, że piwonie mają właściwości kojące są znane tylko firmie klorane ponieważ badań na ten temat brak Mam gorącą nadzieje, że zamiast wydawać pieniądze na perfumy do włosów wydacie ciężkie pieniądze na coś co ma prawo działać. [1]http://www.paulaschoice.com/expert-advice/sensitive-skin/_/fragrance-and-skin-care-smells-like-trouble#products Używam tego produktu od: już nie uzywam Ilość zużytych opakowań: małe
  • 27 stycznia 2015 o 14:08
    Właściwie dobry szampon
    Kupiłam go, bo od noszenia czapki zaczeła mnie swędzieć skóra, a czytałam że właśnie na takie dolegliwości powinien sie sprawdzić, więc go kupiłam. Niestety, w tym przypadku nie zadziałał. Szampon myje delikatnie do tego stopnia, że muszę myć głowę trzy razy, gdzie normalnie wystarczy dwa. Zapach w porządku, nie drażnił, ale i nie zachwycił. Mam przetłuszczającą sie skórę głowy i muszę przyznać, że tu akurat bardzo fajnie sobie radził. Włosy nie były klapnięte, ale, przynajmniej przez pierwszy dzień, rewelacyjnie odstawały tak jak powinno to zawsze wyglądać. Średnia wydajność, ale mam włosy do pasa. Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: pierwsze
  • 24 sierpnia 2014 o 15:16
    dobry
    Uwielbiam szampony tej firmy. Potrafia zdzialac cuda na moich włosach.ten szampon przede wsxystkim pieknie pachnie jest mega wydajny, dobrze myje wlosy. Niestety z bardzo podrazniona skora glowy sobie nie poradzi, z mniej podrazniona na pewno tak. Wlosy sa lsniace miekkie i mile w dotyku. Minus to cena i brak wiekszego dzialania na podraznienia. Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: 1/400 ml
    wrola1
    6 marca 2014 o 21:30
    Peonia na plus
    Wyjeżdżałam ostatnio na dłuższy okres za granicę i wcześniej zaplanowałam zaopatrzyć się w szampon, który sprosta wymaganiom skóry mojej głowy i moim włosom. A więc krótko o moich włosach: długie za ramiona, farbowane (i henną, i farbami chemicznymi), skłonne do przetłuszczania u nasady i suche w kierunku końcówek, no i długo wypadały, teraz jest trochę lepiej; skóra głowy przechodziła łupież tłusty i on nawraca, ale mam go pod kontrolą. Chciałam dla swoich włosów czegoś delikatnie, ale skutecznie myjącego i do tego, by nie dało powodów łupieżowi powrócić (a on pojawia się właśnie generalnie kiedy zostaje zachwiana równowaga ph, ale czasem też nieodpowiednie kosmetyki to nasilają). Wypatrzyłam ten szampon, zerknęłam oczywiście TUTAJ :D i kupiłam dużą butlę. Właściwie od samego początku do samego końca używałam go z przyjemnością. Przy częstym myciu długich włosów po 3 miesiącach powinnam go skończyć (400 ml), ale pienił się na tyle dobrze, że starczała zawsze mała ilość - a więc wydajność na plus. Nie plątał nigdy włosów i nie wysuszał ich. Czyścił, ale bardzo delikatnie i to też jest na plus, szczególnie przy kapryśnych włosach. Nigdy nie zdarzyło mi się, żeby mnie podrażnił, nigdy też nie odczuwałam \'niedomycia\' jakkolwiek to zabrzmi :) (czasami szampony są gęste, mają składniki, które jakby oblepiają włosy, albo po prostu nie czujemy się czyste po nich - inaczej nie umiem wytłumaczyć co mam na myśli). Moje włosy przez ten długi okres też nie przyzwyczaiły się do niego, zawsze reagowały tak samo - z pełną tolerancją. Miałam kilka krótkich przerw - myć, żeby czegoś tam spróbować albo zastosować coś przeciw łupieżowi tłustemu - ale generalnie to były 3 miesiące z 1nym szamponem i nie mam żadnych obiekcji co do niego. Myślę, że świetnie sprawdziłby się jako szampon dla całej rodziny, nawet dla dzieci, jest na tyle łagodny. Dodam jeszcze tylko, że moje włosy są średniej grubości, ale moja koleżanka, która jest posiadaczką cienkich, delikatnych włosów również go zachwalała. Ponadto twierdzi, że szampony z SLS ją uczulają, ale spróbowała tego i jej nie zaszkodził (a ma SLS o ile dobrze pamiętam, bo butelki już dawno nie mam), tak więc to o czym pisałam - po pierwsze delikatność. Są minusy, ale oczywiście to jest tylko i wyłącznie moja uwaga - cena i zapach. Pierwsza - za wysoka, drugi - nie intensywny, ale specyficzny i pod koniec już mnie męczył, dlatego też zdecydowałam się odjąć pół *. Polecam go nie tylko osobom z wrażliwą skórą głowy, ale i tym, które mają delikatne włosy, i wszystkim tym z Was, które mają ochotę go spróbować - według mnie jest jakościowy, a przy tym uniwersalny. Warto sprawdzić! Używam tego produktu od: używałam ok.3 i pół miesiąca Ilość zużytych opakowań: 400 ml