Lakiery do włosów

Nivea Vital, Lakier do włosów

• 14 stycznia 2021 o 21:46
    Tragiczny lakier do włosów od Nivea.
    Potrzebowałam lakieru na szybko, więc kupiłam pierwszy z brzegu jaki był na sklepowej półce i okazał się być okropną porażką! Po pierwsze co przychodzi mi do głowy to gdzie on niby daje włosom witalności?? Bo ja tego nie zauważyłam. Jest zwykłym najgorszej generacji lakierem, który obciąża, skleja, moczy włosy i dodatkowo dusi i śmierdzi. Szkoda kasy na ten lakier, chociaż grosze kosztuje. Moje włosy są delikatne i cienkie, więc potrzebuję lekkiego i nie szkodliwego lakieru, a ten taki nie jest. Nie są moje włosy dodatkowo podatne na stylizacje i fale błyskawicznie się rozwalają z byle powodu, a odrobine wilgoci to już śmierć dla stylizacji, dlatego lubię gdy lakier daje mgiełkę a nie efekt prysznicu. W tym lakierze atomizer okropny jest i daje wielkie grube krople, które powodują rozwalenie fryzury i nie utrwalają w żaden sposób, tylko sklejają jak klej i obciążają. Oklap gwarantowany. Daje mu 1 gwiazdę, chociaż jest dla mnie wart zero!
  • 25 października 2019 o 19:12
    Dobry, lecz bez szału
    Lakier zakupiłam w cenie wyprzedażowej, gdy kosztował około 7 złotych, co jest bardzo dobrą ceną, jak za 250 ml pojemności. Kosmetyk posiada wygodne opakowanie z wycięciem w górnej części, co pozwala na wygodne ułożenie w dłoni, a więc bezproblemową aplikację. Atomizer służy aż do samego końca, nie zacina się, nie zakleja. Pryska mgiełką o optymalnym zasięgu, nie psika nadto na boki, ani w punkt. Zapach produktu jest typowo lakierowy, początkowo intensywny i duszący, jednak po ulotnieniu ładnie osiada na włosach. Aromat nie gryzie się z zapachami innych stosowanych kosmetyków. Produkt ma dobrą konsystencję, nie skleja, nie obciąża, nie wzmaga przetłuszczania. Po zużyciu jednego opakowania nie zauważyłam aby kondycja włosów pogorszyła się. Lakier kiepsko utrzymuje objętość, jednak dobrze utrwala włosy na długości i chroni je przed puszeniem, elekryzowaniem, czy wpływie wilgoci. Czy kupię ponownie? Raczej nie, gdyż przy moich cienkich kosmykach każda dodatkowa objętość jest na wagę złota- a tutaj jej brak.
    Zalety:
    • wygodne opakowanie
    • trwały atomizer
    • przyjemny zapach
    • dobra konsystencja, bez zlepiania i obciążania
    • nie wzmaga przetłuszczania i nie przesusza na długości
    • dobrze chroni przed wilgocią, puszeniem, elektryzowaniem
    Wady:
    • brak objętości
    • niespełniona obietnica producenta o wizualnym pogrubieniem włosów
  • 13 maja 2019 o 20:14
    Nie zachwycił
    Lakier Vital Care kupiłam podczas zakupów w Naturze.Potrzebowałam lakieru i wpadł mi w oko właśnie ten z Nivea. Kosmetyk ma ładne opakowanie, które dobrze leży w dłoni dzięki zagłębieniu w szyjce. Dobrze równomiernie rozpyla kosmetyk na włosy. Bardzo ładnie pachnie. Producent mówi że po jego użyciu włosy są zauważalnie grubsze ja czegoś takiego nie dostrzegłam.Utrwalenie włosów też nie najlepsze. A najgorsze jest to, że okropnie przetłuszcza włosy. Nie polecam.
    • Wydajny
    Wady:
    • Przetłuszcza włosy
    • Słabo utrwala
    Drogeria Natura
    missi13
    21 września 2018 o 13:18
    tak
    U mnie sprawdza się super, na co dzień jak i na super wyjścia! Jestem z niego bardzo zadowolona!!! Na peno zostanie ze mna na dłużej Głowne zalety: -nie skleja włosów -nie ma mega chemicznego zapachu -jest wydajny -dobrze utrwala fryzure - dobry dla kobiet jak i mężczyzn -nie pozostawia uczucia hełmu na głowie -nadaje delikatny połysk -cena jest bardzo ok -jest dostępny w wielu sklepach
    Agala89
    27 lutego 2018 o 15:19
    Nie robi nic
    Nie używam lakierów często, ale jak już to robię to chciałabym, żeby moje włosy się jakoś trzymały. No ten lakier utrzymuje włosy... na chwilę... Producent wiele obiecuje, ale nie spełnia nic... o zagęszczeniu i objętości włosów to nawet nie ma co marzyć.
    Zalety:
    • brak.
    Wady:
    • działa na chwilę.