Lakiery do włosów

Schwarzkopf Taft Ultimate 5+ Hair Lacquer Ultimate Hold & Crystal Shine Lakier do włosów

Taft Ultimate Lakier do włosów 250 ml
Schwarzkopf ULTIMATE lakier 250ml
Taft Ultimate

kaskaw8
    23 marca 2025 o 11:24
    Solidnie trzyma włosy
    Nareszcie trafiłam na dobrze trzymający lakier do włosów. Od jakiegoś czasu próbowałam różnych lakierów, jednak nie dawały mi tego pożądanego utrwalenia i niesklejenia włosów. Ten tego nie robi i myślę, że polubimy się na dłużej. Lakier mocno utrwala, ale nie daje efektu sklejenia. Nie robi z włosów „hełmu”. Wygląda naturalnie, nie zostawia też jakiegoś dziwnego nalotu, co czasami lakiery niestety mi robiły. Utrwalenie jest długotrwałe. Nawet przy niewielkiej ilości użytego lakieru czuć, że włosy są okiełznane. Z czasem może tracić moc, jednak ogólnie trzyma włosy do samego mycia. Można go łatwo wyczesać, by zmniejszyć moc trwałości, jednak wciąż zostaje we włosach, co dla mnie jest na plus. Nienawidzę, gdy trochę przeczeszę włosy i lakier puszcza całkowicie. Tutaj tego nie ma. Lakier szybko wysycha, a to dla mnie zaleta, bo nie lubię czekać, aż fryzura będzie utrwalona. Dostałam go w prezencie i nie spodziewałam się, że znajdę w nim ulubieńca.
    Zalety:
    • Mocno utrwala;
    • Nie skleja włosów;
    • Wysoka trwałość;
    • Dobry rozpylacz;
    • Szybko zasycha na włosach;
    • Daje naturalny efekt;
    • Utrzymuje uniesienie włosów.
  • 31 stycznia 2025 o 1:19
    Lubię ten stan uniesienia
    Pamiętam czasy młodości gdy włosy musiały sięgać nieba i były wysoko,wysoko postawione jak u Tiny czy Sandry i ani lekki powiew fryzurą nie mógł zachwiać więc tak też i ja robiłam ale było to tak dawno jak od dawna używałam do tego celu Taftu którego nie pamiętam jak zdobywałam ale chyba musiałam długo czekać aż uda mi się ułożyć upragnioną fryzurę która była znakiem tamtych czasów ale po czasie widzę i czują to moje włosy jak niezmienna pozostaje jakość tych lakierów i wspaniałe działanie utrwalające fryzurę głównie włosy niesforne które ciężko ujarzmić i oklapnięte które dzięki wariantowi o najwyższy stopniu utrwalenia są na długo pięknie ułożone a przy tym wyglądają świeżo i nie uzyskuję po jego aplikacji na głowę efektu hełmu i pozlepianych pasm tylko miły i estetyczny oraz trwały, bo stosowałam już wiele lakierów, tańszych i droższych ale Taft nadal potrafi zaskoczyć i nadal jest niezbędny a skład który jest zawarty w tym lakierze oraz innowacja jaką jest HAPTIQ są symbolem wielkiej klasy i jakości i lat starań aby marka mogła istnieć oraz ciągle zaskakiwać i cieszyć podczas pielęgnacji i stylizacji dlatego polecam zarówno ten wariant jak i każdy dostępny w każdej drogerii i każdym markecie by nadal wracać do tej klasycznej pozycji świata dbałości o nasze włosy i dobre samopoczucie.
    Zalety:
    • Legendarna jakość i utrwalenie fryzury, świetna innowacja jaką jest HAPTIQ, bezpieczny dla struktury włosów i przyjemny zapach mając na myśli lakiery
    Wady:
    • Nie wymienię bo to bardzo dobry lakier
    d_t_b
    2 grudnia 2024 o 18:01
    Ulubiony!
    Moje włosy lubię delikatnie ujarzmić lakierem, daje mi to fryzurę naturalną, utrzymaną w ryzach. Tak jak lubię. Nic mi sie nie plącze przed oczami, nie wchodzi do ust :) Lakier sam w sobie jest mocny, ale tylko ode mnie zależy efekt jaki osiągnę. Unikam mocnego sklejenia włosów, czyli tzw. kasku czy też skorupy, bo nie lubię takiego. Wystarczy delikatnie spryskać włosy by te były perfekcyjnie ujarzmione, bez sklejenia ich. Opakowanie jest wygodne. Spray dobrze działa, reaguje na naciśnięcie i łatwo można dozować lakier. Produkt jest wydajny. Nie sprawia żadnych problemów. Kupuję zawsze w promocyjnej cenie, bo tak lubię najbardziej.
  • 7 maja 2024 o 15:38
    Zdecydowanie jeden z lepszych lakierów do włosów!
    Tego lakieru do włosów używam już kilka dobrych lat i mam za sobą zużytych bardzo dużo opakowań. Zawsze do niego wracam, bo bardzo dobrze zdaje egzamin na każdej fryzurze. Urwalam nim rozpuszczone włosy, związane, grzywkę. Jest bardzo mocny i trwały ale jednocześnie nie tworzy "skorupy" i nie skleja włosów, efekt jest bardzo naturalny. Fryzura trzyma się cały dzień. Jest wydajny, ma wygodny i precyzyjny spray, który nigdy nie zawodzi i nie jest wadliwy. Zapach, jak to zapach lakieru do włosów, nie wyróżnia się niczym specjalnym, ale nie zależy mi na tym, wolę dobre działanie.
    Zalety:
    • Mocny i trwały
    • Nie skleja
    • Daje naturalny efekt
    • Precyzyjny spray
    Kaisja
    1 maja 2024 o 1:38
    Świetny zarówno do wygładzenia ultragładkiej kitki, jak i do utrwalenia naturalnie wzburzonych podpięć a la Kobieta-Wiking – w każdym bądź razie z cienkich, lekkich włosów, bo na takich był testowany
    Plusy za skuteczność przy naturalnym efekcie. Spryskiwałam nim głównie dwa rodzaje swoich uczesań wskazanych w tytule, skleconych ze średniego, falistego boba z cienkich włosów, przy mnóstwie puszących się baby hair wymagających ujarzmienia. Niby niezbyt skomplikowane fryzury, ale włosy lekkie i niesforne, a dzięki temu lakierowi zawsze z trwałości efektu byłam zadowolona. Fale nie traciły na miękkości, co akurat stanowi ich główny, w zasadzie jedyny atut, i nie pokrywały się białym nalotem, pozostając niesklejone i lśniące oraz odporne na zwyczajowe w moim regionie kraju silne wiatry i częsty (taaa, częsty... ciągły) deszcz. W aplikacji kosmetyk też nie budził moich zastrzeżeń. Czarna, wygodna aluminiowa butla równo i z wyważoną siłą rozpyla lakier, nie buchając gwałtownie w jedno miejsce, który do tego przyjemnie, delikatnie, kwiatowo pachnie – bez syntetycznych nut. Na koniec wyczesuje się z włosów lekko, bez szarpania, i łagodnie się zmywa. Bardzo polubiłam ten niedrogi, popularny lakier, choć nie jestem w stanie ocenić, czy byłby wystarczający do utrzymania misternie upiętych lub ciasno skręconych długich, genetycznie ciężkich, grubych i sztywnych włosów. Do naturalnych, "roztrzepanych", "wiatrem rozwianych", falujących, lub przeciwnie – ultragładkich fryzurek – jest jak znalazł.
    Zalety:
    • efekt – bardzo dobrze utrwalone fryzury – naturalne, z miękkich fal (nie odważę się ocenić jak utrwali koki lub anglezy z ciężkich, grubych włosów);
    • nie skleja włosów;
    • nie zostawia białego nalotu na włosach;
    • odporny na niekorzystne warunki pogodowe – silny wiatr, deszcz;
    • dobrze się rozpyla – nie bucha nagle w jedno miejsce, niczym miotacz ognia;
    • dobrze się wyczesuje i zmywa;
    • wydajność – bardzo dobra;
    • zapach – ładny – kwiatowy, bez syntetycznych akordów;
    • opakowanie – estetyczna, ładna, poręczna, aluminiowa butla ze spray'em;
    • cena – przystępna
    Wady:
    • brak wad
    Drogeria Super-Pharm