Szampony do włosów

Catzy Healing Herbal Shampoo Ziołowy szampon przeciwłupieżowy z pirytonianem cynku 1% do włosów silnie przetłuszczających się

Healing Herbal Szampon leczniczy przeciwłupieżowy 200ml

Nasi użytkownicy zostawili 15 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 29 stycznia 2021 o 9:32
    Bardzo słaby
    Niestety po tym właśnie szamponie stwierdzam że niestety w przypadku leczniczych szamponów cena idzie w parze z jakością... Tutaj mamy przykład typowego taniaczka -zaplaciłam okolo 16 zł w aptece.Według mnie nie różni się on niczym od typowo drogeryjnych szamponów a nawet jest dużo gorszy. Efekty: -włosy są po nim wręcz tłuste.Wyglądają jakby nie były myte 3 dni!Dodatkowo nie idzie ich rozczesać ,są sianowante ,suche -koszmar.To co ten szampon robi z włosami to tragedia.Miałam po nim na głowie istne siano. -likwidacja łupieżu?To chyba żart.Po tygodniu stosowania białe płaty zaczeły dosłownie sypać mi się z głowy,nigdy czegoś takiego nie miałam.W dodatku czułam straszne przetłuszczenie skóry głowy-dosłownie jeden łój i tłuszcz.Koszmar! Nie wiem co ten szampon ma wspólnego z leczniczym produktem przeciwłupieżowym ale dla mnie to jedna wielka tragedia i szczerze radze omijać szerokim łukiem. Moje włosy po Nim są tłuste ,sianowate na koncach i co najważniejsze łupież jak był tak jest-tyle że teraz 2 razy taki!Odradzam!
    Wady:
    • Działanie!Nie ma nic wspólnego z tym co obiecuje producent na opakowaniu
  • 25 września 2020 o 17:16
    Szampon przeciwłupieżowy który nie wysusza
    Konsystencja szamponu jest bardzo gęsta, mleczna, ma błękitny kolor. Zapach natomiast jest bardzo delikatny, przyjemny, nie czuje się ziół a migdały, było to dla mnie zaskoczeniem w przypadku szamponu przeciwłupieżowego. Zaskoczyło mnie również to, że szampon bardzo dobrze się pieni, nie jest to typowe dla szamponów ziołowych. Nawet nie muszę w tym przypadku myć włosów dwa razy co robię praktycznie zawsze. Ponieważ szampon bardzo dobrze się pieni trzeba uważać, żeby go dokładnie spłukać. Po wysuszeniu włosów, zapach szamponu niestety nie utrzymuje się na włosach. Same włosy natomiast są bardzo dobrze oczyszczone oraz lekkie i sypkie. Obawiałam się, że będą przesuszone, ale nic takiego nie miało miejsca. Dziania przeciwłupieżowe trudno mi ocenić, ale mój czasem pojawiający się łupież został zwalczony. Myślę, że warto używać go nie tylko na objawy ale również jako kosmetyk przeciwdziałając łupieżowi.
    Zalety:
    • piękny zapach,
    • mleczna konsystencja,
    • dobrze się pieni,
    • oczyszcza,
    • nie wysusza włosów,
    • działa przeciwłupieżowo.
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 13 maja 2020 o 21:09
    Często do niego wracam:)
    Jest to jeden z niewielu szamponów, który nie powoduje u mnie swędzenia skóry głowy oraz łupieżu. Jest to ziołowy szampon, który bardzo ładnie pachnie. Konsystencja jest kremowa i dobrze się pieni. Włosy podczas mycia nie są tępe. Szampon jest wydajny i wystarcza na dość długo. Nie zauważyłam żeby wysuszał włosy jednak po każdym myciu zawsze stosuję odżywkę.
    Zalety:
    • nie uczula
    • zapobiega powstawianiu łupieżu
    • dobrze się pieni
    • wydajny
    vivix9
    15 kwietnia 2019 o 17:39
    pół na pół
    Wcześniej używałam takiego szamponu w wersji czerwonej - do każdego rodzaju włosów, nie wiedząc nawet o istnieniu tego. Pewnego razu kupując go w aptece, farmaceutka zapytała mnie czy w wersji czerwonej czy zielonej, kiedy tylko dowiedziałam się, że zielona wersja jest dedykowana włosom przetłuszczającym się - nie wahałam się. Jego kolor to miętowy, szampon sam w sobie est dość gęsty, przez co przy jego końcówce trochę ciężko wydobywa się go z opakowania. Przyjemnie pachnie, choć jego zapach nie zostaje na włosach po wysuszeniu ich. Co do łupieżu to u mnie sprawdza się świetnie, natomiast co do przetłuszczania widzę może minimalną różnicę, więc w tej kwestii jestem trochę zawiedziona.
    Zalety:
    • zwalcza łupież
    • ładnie pachnie
  • 22 lutego 2018 o 21:33
    sprawdził się
    Szampon jest skuteczny, ma niską cenę, jest dość wydajny. Całkiem przyjemnie pachnie. Przedłuża świeżość włosów. Dobrze oczyszcza. Ma bardzo poręczne opakowanie o fajnym designie.
    Zalety:
    • skuteczność
    • kolor
    • niska cena