Szampony do włosów

Insight Daily Use Shampoo Energetyzujący szampon do codziennej pielęgnacji

Insight Daily Use Energizing Shampoo Szampon Energetyzujący 500ml

Nasi użytkownicy zostawili 26 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Luqia
    5 sierpnia 2023 o 14:40
    Dobrze trafiłam
    Szampon ten kupiłam w ciemno i dodatkowo rzuciłam się od razu na pojemność 900 ml! Intuicja podpowiadała mi, że to będzie dobry wybór i nie mam się czego bać. Dobrze, że jej posłuchałam, bo miała rację <3. Kosztował mnie około 80 złotych w sklepie internetowym. Moje włosy są w większości niskoporowate, cienkie, długie, proste, naturalne, a skóra głowy się przetłuszcza. Zanim kupiłam ów szampon od Insight, testowałam kilka różnych, które mniej lub bardziej mnie zadowalały. Ale nie mogłam trafić na ideał lub chociaż coś zbliżonego do ideału. Stwierdziłam, że dosyć tego - kupuję tę wielką butlę, którą od dawna miałam na oku :D. Czaiłam się na niego dosyć długo i w końcu przyszedł czas. No i lepszej decyzji podjąć nie mogłam. To naprawdę klasyczny szampon oczyszczający, jednak dla mnie jest wyjątkowy. Ma zwykłą żelową, płynną (ale idealnie wyważoną), przezroczystą konsystencję i nie potrzeba dużej ilości, żeby mocno spienił się nawet na bardziej przetłuszczonych włosach. Do pierwszego mycia używałam 4 pompek, a do drugiego tylko 3. Zawsze myję dwa razy, takie mam przyzwyczajenie. Jak już wspomniałam, pieni się mocno, a to za sprawą mieszanki substancji myjących pod nazwami Sodium Coceth Sulfate, Cocamidopropyl Betaine oraz Disodium Laureth Sulfosuccinate. Świetnie doczyszcza skórę głowy, ale jej nie wysusza. To samo tyczy się włosów, które nie skrzypią od silnego oczyszczenia (nie lubię tego). Po umyciu są one sypkie, miękkie, błyszczące i odbite od nasady, a ponadto czuję niesamowitą świeżość, lecz do czasu. Działania przedłużającego tę świeżość niestety nie ma - po dwóch dniach włosy nadają się do kolejnego mycia. Ale nie szkodzi, jestem już przyzwyczajona do tego, bo mam tak od zawsze ;p. Dzięki swojej łagodności naprawdę może być codziennym szamponem, jednak ja myję włosy co drugi dzień. A jak w międzyczasie potrzebuję odświeżenia, to używam suchego szamponu. Wiem, że po moim opisie może wydawać Wam się, że to bardzo zwykły produkt, ale ja widzę w nim coś więcej. Czasami tak bywa, że jakiś kosmetyk zrobi na nas wrażenie i lubimy go bardziej od innych, mimo że obiektywnie jest konwencjonalny. Być może czuję w nim jakość, odbiegającą od drogeryjnej, do której jestem przyzwyczajona. W każdym razie polecam każdej osobie poszukującej fajnego oczyszczającego myjadła ;). Zapach ma całkiem intensywny, ale jest przyjemny. Czuję w nim słodkie owoce, ale z prawdziwie naturalnym wydźwiękiem. Nie wiem jakie to konkretnie owoce, choć przyznam, że kojarzy mi się z tymi soczystymi i mięsistymi, jak mango. Pozostaje na włosach jakiś czas i daje o sobie znać przy wietrze lub poruszaniu głową. Opakowanie mojej giga wersji to plastikowa, ciemnobrązowa butelka z plastikową, czarną pompką. Jest wysoka i duża, ale ergonomiczna. Bardzo podoba mi się estetyka marki Insight. Świetnie wygląda ta prosta, elegancka szata graficzna w atrakcyjnych dla mnie kolorach. Wszystko tutaj gra, wraz z jakością. Pojemność to 900 ml, choć do wyboru mamy też 400 i 100 ml. Moje 900 ml używałam od końca lutego aż do początku sierpnia 2023 roku.
    Zalety:
    • 97% składników pochodzenia naturalnego
    • Zrobił na mnie wrażenie, mimo że obiektywnie może być konwencjonalny
    • Świetnie oczyszcza włosy i skórę głowy, lecz nie wysusza
    • Mocno się pieni, nawet na większym przetłuszczeniu
    • Pozostawia włosy sypkie, miękkie, błyszczące i odbite od nasady
    • Największa pojemność starcza na kilka dobrych miesięcy
    • Żelowa, idealnie wyważona konsystencja
    • Przyjemny zapach
    • Ładne i dobrej jakości opakowanie
    Smyrek
    16 stycznia 2023 o 14:36
    Znośna Lekkość Bytu
    Kosmetyki Insight przedstawiła mi koleżanka, która z powodzeniem używała ich już jakiś czas i była bardzo zadowolona. Nie uśmiechało mi się wydawanie takich pieniędzy na kosmetyk do włosów, gdy te nie wymagają specjalistycznej pielęgnacji, ale cóż, przyszła ona – PROMOCJA. Mam to niesamowite szczęście, że moje włosy naturalnie są mocne, zdrowe i bezproblemowe. Nie przeprowadzam na nich żadnej kuracji, bo po porostu nie ma takiej potrzeby. Od czasu do czasu nakładam maskę i tyle. Mam włosy do ramion, proste, gęste. Nie narzekam na wypadanie włosów ani suchość skóry głowy. Nigdy też nie farbowałam czupryny. Kosmetyki Insight nie zawierają silikonów, PEG-ów, SLSów, a do tego są wegańskie. Wybór tego szamponu wydawał się oczywisty – szampon do codziennej pielęgnacji dla moich bezproblemowych włosów. Korzystając z rabatu, kupiłam od razu większą butlę – dostajemy wtedy prawie litr kosmetyku (!). Taka pojemność starcza mi nawet na 9 miesięcy stosowania kilka razy w tygodniu. Szampon przyszedł w ciemnej butli z pompką, która świetnie sprawdza się przy lekkiej, jakby żelowej konsystencji. Zapach jest przyjemny, chociaż ciężko określić, czym tak naprawdę pachnie – jest troszkę słodki, ale go lubię. Szampon dobrze się pieni, co przy kosmetykach naturalnych nie jest takie oczywiste. Używam 2 pompki na włosy średnio-długie. Najpierw lekko spieniam szampon w dłoniach, po czym nakładam na głowę. Miłe jest to, że nie muszą się siłować, aby dotrzeć z nim do skóry głowy, a niestety miałam takie przygody, że szampony naturalne były tępe, ciężko się z nimi pracowało, a dobijanie się do skóry głowy trwało wieki. Tutaj nie ma takiego problemu: szampon z łatwością rozprowadza się po włosach, można spokojnie umyć głowę, nie denerwując się przy tym. Spłukanie go też nie stanowi problemu. Mokre włosy nie są szorstkie i tępe w dotyku, co też jest miłą niespodzianką. Po wysuszeniu włosy są miękkie i lekkie, delikatnie odbite od nasady. Nie mam też problemu z rozczesywaniem – nic się nie plącze, nic się nie puszy. Z dużą przyjemnością bawię się włosami, bo są tak przyjemnie miękkie w dotyku. Skóra głowy nie swędzi, nie boli, nie łuszczy się. Zero przykrych niespodzianek. Włosy zachowują u mnie świeżość podobnie jak przy szamponach Alterry – 2-3 dni. Dla mnie jest to standard, więc Insight nie wypłynął w żadną stronę na przetłuszczanie się włosów. Używam go również do wypłukiwania masek z włosów i spisuje się świetnie. Tak naprawdę, to była taka próba, której poddałam ten szampon – maski jednak mają bogatszą, troszkę cięższą formułę niż odżywki, a szampon jest do użytku codziennego, więc mógł nie podołać. A jednak dał radę! Sprawnie wypłukał maskę. Chętnie stosuję też szampon z serii dodającej objętości (fioletowej) i moje wrażenia są w zasadzie identyczne, jak tutaj – dla mnie szampony różnią się jedynie zapachem. Cena jest powalająca – nie ma się co oszukiwać. Dlatego kupuję te kosmetyki TYLKO w cenach promocyjnych, wtedy udaje mi się upolować dużą butlę za 57pln. Jego działanie: delikatne oczyszczenie oraz efekt miękkich i wypielęgnowanych włosów, sprawia, że został ze mną na dłużej.
  • 4 grudnia 2022 o 17:00
    Uwielbiam!
    Jeden z najlepszych moich szamponów, jak nie najlepszy. Super oczyszcza, ale delikatnie za sprawą łagodnych substancji myjących i odświeża. Włosy szybko się nie przetłuszczają, nie są tępe czy szorstkie. Nie plączą się. Jest trochę drogi, ale jest też baaardzo wydajny i ma super praktyczne i porządne opakowanie z pompką. Pachnie delikatnie cytrusowo.
  • 15 czerwca 2022 o 23:40
    Tragedia
    Zakupiłam 900ml szamponu, w połowie opakowania połowa włosów mi wyszła i na całej głowie miałam swędzące strupki. Szampon oddałam koleżance, to samo strupki w głowie i straszne wypłukuje kolor z włosów. Dziadostwo!
    Zalety:
    Wady:
    • Cena, jakość, brak zabezpieczeń
  • 10 marca 2022 o 11:08
    Za drogi
    Chciałam wypróbować tę markę i kupiłam szampon o pojemności 100 ml za 25 zł. Ma bardzo dobry skład, całkiem nieźle się pieni, jest wydajny, ale jednocześnie całkiem zwyczajny. Nie zauważyłam różnicy pomiędzy tym szamponem, a innymi szamponami w dużo niższych cenach.