Schwarzkopf Gliss Kur, Oil Nutritive, Ekspresowa odżywka regeneracyjna do włosów ze skłonnością do rozdwajania (nowa wersja)

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5

Pojemność 200 ml
Cena 15,00 zł

Natychmiast ułatwione rozczesywanie i zapobieganie rozdwajaniu końcówek.
Odżywka natychmiast ułatwia rozczesywanie dłuższych, skłonnych do rozdwajania włosów. Wygładza powierzchnię włosów i redukuje rozdwajanie końcówek aż do 85%.
Wyjątkowa formuła, zapobiegająca rozdwajaniu się końcówek włosów, zawiera 7 regenerujących olejków odżywczych. Chroni włosy po same końce i zapewnia im zdrowy połysk. Formuła z kompleksem płynnej keratyny precyzyjnie regeneruje uszkodzenia włosów oraz wypełnia pęknięcia na ich powierzchni.

Recenzje 68

Średnia ocena użytkowników: 4,4 /5

5 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

Odzywia włosy bez obciążenia

Odkryłam jak pół roku temu, kiedy zapuszczałam włosy i zaczęłam mieć problem z końcówkami, które stale mi się rozdwajaly. Mogę szczerze powiedziec, że mi pomogła.
Plusy
+ wydajność
+ zapach
+ nie obciąża włosów
+ "zlepia" porozdwajane końce
+ ułatwia rozczesywanie
Minusy
- cena

Używam tego produktu od: Dłużej niż pół roku
Ilość zużytych opakowań: 1

Polecam!

Według mnie swietna odżywka :)
Miałam problem z rozdwajającymi się koncówkami, ale naprawdę było ich niewiele. Gliss Kur poprawił kondycję moich włosów :) W ogóle się nie rozwajają, a po jego użyciu są miękkie w dotyku i zyskały na objętości :D
poza tym zapach obłędny!

Używam tego produktu od: trzech miesięcy
Ilość zużytych opakowań: jedno

5 /5

Wykorzystała: kilka opakowań

Jestem zachwycona :D

Moje włosy : średnioporowate, przeciętnej grubości i gęstości, falowane, przetłuszczające się

Zalety mgiełki :
1. Fantastyczny zapach, który długo utrzymuje się na włosach
2. Spray faktycznie ułatwia rozczesywanie włosów i właściwie z takim oczekiwaniem ją kupiłam, więc uważam że sprawdziła się w 100% :)
3. Skład : brak wysuszającego alkoholu, niewątpliwy atut :) Jest to mgiełka silikonowo-olejkowa (z przewagą silikonów, które świetnie zabezpieczają włosy). Olejki są super i świetnie działają na moje włosy
4. Design produktu, niezacinający się atomizer
5. Często można go upolowac na promocji za 10zl :)

Co do minusów, to uważam, że nie można po tej mgiełce spodziewać się cudów, czyli regeneracji, odżywienia włosów, gdyż jak dla mnie od tego są odżywki i maski, czyli bardziej treściwe produkty. Poza tym, silikony nie są od odżywiania a zabezpieczenia ;)

Jak na moje oko, regularna cena jest zbyt wysoka, ale na całe szczęście często są promocje i jest to świetna okazja, aby zaopatrzyć się w taką mgiełkę :)

Używam tego produktu od: 4 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 1 butelka

4 /5

Nawet fajny spray : )

Spray spisuje się nawet fajnie, na pewno nie zastąpi zwykłej odżywki :-) Używałam na każdy sposób - mokre, suche, wilgotne włosy i nie widzę różnicy działania, myślę że każdy sposób jest ok. ;-) Używam jej od daawna, i nie wiem czemu tylko jednej wersji czyli tej o której piszę. Kiedyś w połączeniu z odżywką normalną i szamponem z tej serii dawała świetny efekt, teraz troszkę gorzej się spisuje i używana z innymi kosmetykami i w taki sposób jak kiedyś nie wiem dlaczego, lecz mam do niej sentyment bo używam jej od dawien dawna ;-)

Plusy:
cena ok
wydajność - mam nadal opakowanie którę męcze chyba już 4-5 miesięcy i dopiero jest końcówka :-)
piękny zapach :)
dobry atomizer, który fajnie dozuje produkt
nie przetłuszcza włosów
stosowana w odpowiedniej ilości nie obciąża ich :-)
dociąża włosy

Minusy:
nie poprawia jakoś szczególnie kondycji włosów, ale czego się spodziewać.

Ogólnie jest fajna, jak za tą cenę i tą wydajność to myślę że warto się skusić, cudów nie zrobi ale napewno trochę pomoże naszym włosom i pozostawi piękny zapach na cały dzień ;-)

Używam tego produktu od: dwóch lat
Ilość zużytych opakowań: 3-4

Hit na cały rok :)

Moje suche - rozjaśniane włosy potrzebują częstego nawilżania - samo serum, bogata maska nie wystarczy. Spray ten jest absolutnym moim hitem, który towarzyszy mi już od dłuższego czasu!!!

Zacznę od tego, że nie ma minusów :).

PLUSY:
+ jest moim przyjacielem cały rok - czy wiosna czy zima
+ nawilża włosy
+ ujażmia włosy
+ dociąża
+ ładnie pachnie
+ nie kosztuje zbyt wiele
+ jest niesamowicie wydajny
+ ma bardzo dobry, bogaty skład
+ mimo tego nie obciąża włosów
+ mogę śmiało używać go na: mokrych, wiglotnych, suchych włosach - zawsze sprawia się kapitalnie!
+ z tym sprayem nie jest mi znane stwierdzenie "upss... popsikałam za dużo :)"
+ jest dostępny w drogeriach i nie tylko

Kupuję i kupować będę!!

Używam tego produktu od: 1,3 roku
Ilość zużytych opakowań: 3 buteleczki

Wizażanki najczęściej polecają:

Boska

Odżywkę kupiłam ze względu na moje cienkie baaardzo plątające się włosy (fryzjerki twierdzą, że bardziej plątających się nie widziały ;)) i zwykłe produkty do spłukiwania nie dawały sobie z tym rady.
Obecnie widzę same plusy:
- cena w promocji ok. 10zł
- wydajność, od początku roku zużyłam mniej niż pół opakowania przy używaniu co 1-3dni (po umyciu)
- ułatwia rozczesywanie
- genialny zapach
- i coś w co nie mogę uwierzyć, bo naprawdę zredukowała rozdwajanie koncówek! Od zawsze moje włosy straszliwie się rozdwajały, chodziłam do fryzjerów co miesiąc lub dwa, bo inaczej się nie dało. Stosowałam "wszystkie" możliwe rzeczy - olejowanie, zabezpieczanie końcówek olejami czy Mythic Oil, przez 1,5 roku naturalna pielęgnacja włosów, odżywka nivea long repair i inne polecane - wszystko nic nie dało, a czasami było jeszcze gorzej. Prześledziłam wszystkie zmiany produktów i w ciągu roku doszedł mi tylko ten jeden*.

Mam nadzieję, że nowa wersja jest taka sama, bo to jest zdecydowanie mój jedyny KWC do włosów.

* było ich więcej, ale ten produkt jako jedyny użyłam więcej niż 3 razy;
Używam tego produktu od: 7 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 0,5

Świetna :)

Mgiełka jest naprawdę świetna ;) wygładza włosy , nie są spuszone , ma ładny zapach (mi to przypomina napój owocowy) , cena jest ok (ja zapłaciłam około 10 zł na promocji w Naturze) , opakowanie i atomizer są w porządku (nic nie rozpyla się na boki , nic się nie zacina) , mgiełka będzie też dobra na elektryzowanie włosów (przynajmniej w moim przypadku tak działa) , ułatwia rozczesywanie i jest mega, mega wydajna (mi jedno opakowanie wystarczyło na 6 miesięcy przy używaniu średnio co drugi dzień ;) ) na pewno kupię ją ponownie :))

Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 - 200 ml

Jestem na TAK!

Pierwszą buteleczkę odżywki kupiłam całkiem przypadkiem i to był strzał w 10!

Plusy
+ pomaga rozczesać włosy i to bardzo dobrze!
+ pięknie pachnie
+ jest bardzo wydajna
+ co najważejsze nie trzeba jej spłukiwać
+ dostępność
+ bardzo często jest w promocji w rosku

Misusy
- troche droga bez promocji
- może obciążać włosy (jeśli się za dużo się je spryska)

Używam tego produktu od: 1,5 roku
Ilość zużytych opakowań: 4 buteleczki

3 /5

Nie kupi ponownie

Bez szału

Stała cena-15 zł, często na promocjach za 10.
Plusy:
-całkiem wydajna, starczyła na dłużej niż się spodziewałam.
-piękny zapach gruszki.
-miły skład, jednak niestety nie dla moich włosów.
-nigdy nie przetłuściła włosów.

Minusy:
-nie robi z włosami dosłownie nic. Nie wymagam aby pielęgnowała i odnawiała, wiem że odżywki bez spłukiwania cudów nie czynią, jednak mała pomoc w rozczesywaniu by się przydała.
-nie likwiduje puchu, nie przygładza, brak efektów.

Podsumowanie:
W tej i tańszej cenie dostanę porządne serum pomagające lepiej niż dana odżywka, nie widzę sensu wydawać kasy na coś co nie działa:(.

Używam tego produktu od: 6 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1 całe

Rewelacja!!!

Dla mnie bomba!!!
Kupiłam tę odżywkę przypadkiem, bo była w promocji. Zależało mi na czymś co pomoże w rozczesywaniu mojej szopy :) Pierwszy raz jak ją użyłam byłam zaskoczona! Moje włosy rozczesały się jak nigdy!!!
Zalety:
-Ślicznie pachnie
-Dobre rozczesywanie
-Włosy miłe w dotyku
-Włosy mocne
-Włosy mniej wypadają
Wady:
-Trochę droga
-Mała wydajność(może dlatego, żę mam długie włosy i troche sporo idzie na jeden raz)

Używam tego produktu od: 1 miesiąc
Ilość zużytych opakowań: 1,5

3 /5

Nie wie, czy kupi ponownie

50/50

A wiec, odzywke kupilam z mysla wygladzenia mojej szopy i latwiejszego rozczesywania.
Przyznam, ze z rozczesywaniem nie bylo w ogole problemu, swietnie sie nadaje na koltuny. Niestety odzywka nie sprawdzila sie w wygladzeniu wlosow, dalej puszyly sie i to bardziej. Za to plusem jest sliczny zapach oraz dostepnosc w moim miescie.
Mieszkam w Szwecji i niestety, w moim biednym miasteczku tylko ta odzywka byla dostepna :(

Ale i tak nie zaluje wyprobowania :)

Używam tego produktu od: 6 miesiecy
Ilość zużytych opakowań: 1 butelka

4 /5

Lubimy się...

Odżywka aplikowana w rozsądnej ilości nie obciąża ani nie powoduje szybszego przetłuszczania się włosów. Stosowana regularnie sprawia, że włosy łatwiej się rozczesują, lepiej się układają, są zauważalnie wygładzone, a także wyglądają na dużo zdrowsze. Jej zapach przypomina mieszankę owoców egzotycznych. Opakowanie jest poręczne i wygodne. Atomizer równomiernie rozpyla odżywkę na całej długości włosów.

Używam tego produktu od: ponad 2 miesięcy
Ilość zużytych opakowań: 1: 200 ml