Balsamy do ust

La Mer Baume [Lip Balm] Balsam do ust

La Mer Balsam do ust Lip Balm 9 g

• 31 sierpnia 2020 o 16:02
    Naprawdę zaporowa cena
    4 gwiazdki głównie ze względu na to, że po prostu uważam, że cena jest oderwana od rzeczywistości. Naprawdę miałam okazję testować dużo balsamów do ust w różnych cenach i stwierdzam, że wydawanie takiej kasy na balsam do ust jest niepotrzebne. Ogólnie nie powiem, produkt bardzo przyjemny. Ma ładne opakowanie, jednakże sposób aplikacji - dłubanie palcem w słoiczku, to moim zdaniem relikt. Istnieją dużo bardziej higieniczne formy aplikacji. Zapach rewelacyjny - miętowy, przywodzący na myśl gumę orbit. Działanie - fajnie nawilża, odżywia, zostawia usta mięciutkie i dopieszczone. Ale ten sam efekt dają też produkty poniżej 50 zł ;)
    xxoxxo
    31 sierpnia 2020 o 15:41
    super nawilżenie!
    Bardzo fajny produkt. Usta są po nim jedwabiście gładkie. Dobrze nawilża i jest wydajny ale czy nie znajdzie się jakiś tańszy zamiennik? Pewnie coś by się znalazło za o wiele niższą cenę :-)
    Zalety:
    • nawilżenie
    • jedwabiście gładkie usta
    Wady:
    • cena!!!!
    aravisa
    10 maja 2018 o 9:07
    Na ratunek suchym ustom
    Dostałam w prezencie pewnie sama za tę cenę nigdy bym go nie kupiła, ale muszę przyznać to maleństwo jest warte tych pieniążków. Niepozorne opakowanie skrywa ratunek dla suchych ust. Koi podrażnienia, nadaje ustom niesamowitą miękkość i gładkość - cudownie je odżywiając. Nie spodziewałam się aż tak spektakularnych efektów, bo wszystkie kremy czy balsamy do ust zwykle nie działały na moje usta. No cóż chyba wolą luksus :) Solidna 4 ode mnie.
    Zalety:
    • skuteczność
    • nawilżenie
    • odżywienie
    • regeneracja
    • gładka skóra
    • miękkie usta
    Wady:
    • cena ciut zaporowa
  • 19 czerwca 2013 o 11:31
    Bez szału, zwłaszcza za TAKĄ cenę
    Za taką cenę, to ten balsam powinien jeszcze kosić trawniki, zamiatać podwórko i czesać mojego psa ;) A jedyne co robi to ładnie pachnie i dość dobrze nawilża. Dostałam go w prezencie, to może nie powinnam narzekać ? A jednak będę niegrzeczna. Dwie rzeczy mnie w nim wkurzają najbardziej: że nakłada się go paluchem (co oznacza, że jest nieużywalny w ciągu dnia, poza domem) i że ma taki mdląco słodkawy posmak. Fuj. Nie toleruję produktów do ust, które mają jakikolwiek posmak, pachnieć mogą, ale smaku żadnego nie "zniese". Mam jedną brzydką wadę (na szczęście tylko jedną :D), nawyk, który jest związany z moją nieco neurotyczną "naturą" - obgryzam usta :/ W związku z czym potrzeba mi silnie regenerujących preparatów do ust. Ten balsam nie radzi sobie z zaleczaniem ranek, co np. idealnie czyni maść z wit. A, którą kupuję w aptece za kilka złotych. Powiecie, że to bardziej robota dla psychiatry, a nie balsamu dla ust. Hmm...ale żeby za 220 zł nie regenerowało to to skutecznie ? Skoro zwykła maść daje radę... Nawilżać nawilża. Kiedy zdarzy się wysuszenie po gorączce czy po winku ;), to sobie poradzi, ale ciągle - odsyłam do pierwszego zdania w tej recenzji. Generalnie jak się cierpi na nadmiar gotówki, to można kupić, bo i opakowanie ma estetyczne, marka "markowa" ;) i nawilży, i zapachnie na miętowo i posmakuje (a akurat się lubi)... Ale ja nie kupię. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: połowa jednego
  • 28 grudnia 2012 o 22:33
    Luksusowa pielegnacja ust
    Produkt zamowilam przez internet (ze strony La Mer UK) skuszona dobrymi recenzjami na wizazu i innych portalach. Zima sie zblizala wielkimi krokami a ja, jak to ja, oczekiwalam mojego typowego spierzchniecia ust. Postanowilam nie dopuscic do tego i zamowilam ten balsam. Na poczatku, gdy zobaczylam cene £40 to sie przerazilam, ale mieli fajny upominek przy zakupach (15ml body lotion i kilka 3ml sloiczkow creme de la mer) takze przymknelam oczy i.....juz. Balsam przywedrowal do mnie po kilku dniach. Otworzylam pudeleczko jak zaczarowana i.... taka zaczarowana zostalam. Zaczne od opakowania: sloiczek, bo chyba tak mozna to nazwac, wyglada prosto, nie rzuca sie w oczy. Nie ma zadnych bizuteryjnych zdobien tylko delikatny napis creme de la mer na wieczku. Pojemnosc: 9ml. Mam go od dwoch miesiecy i uzywam go kilka razy dziennie (w szczegolnosci rano i wieczorem). Troszke juz ubylo, ale to glownie dlatego, ze kiedy nabieralam go pierwszy raz przeliczylam sie i prawie wbilam w niego (balsam) palca by troche nabrac. hihi. Mysle, ze starczy mi jeszcze spokojnie na pol roku. Zapach: delikatnie mietowy, swiezy. Dla niektorych moze sie wydawac drazniacy, mi daje podobne uczucie jak Dior Addict Lip Maximizer, ale bez powiekszenie ust. Dzialanie: jak narazie moje usta sa gladziutkie jak pupa niemowlaka. Normalnie bardzo mi pekaly, czesto az do krwi :(. Balsam nie jest klejacy, ale tworzy taki delikatny film na ustach, jakby ochrone przed roznymi czynnikami srodowiska. Czego w nim nie lubie: Nie za bardzo podoba mi sie dziubanie palcem w czymkolwiek. Mozna ewentualnie uzyc pedzelka czy cos, ale chyba wolalabym forme w sztyfcie albo tubie; jednoczesnie taki typ opakowania dziala na plus, bo masz pewnosc, ze wybierasz calosc kosmetyku. Cena troche odstrasza....grrrr...ale w moim przypadku balsam dobrze dziala i nie musze go aplikowac co pol godziny. Podsumowaujac: Jest to dobry produkt jesli chcecie znacznie uszczuplic zawartosc portfela. Jesli balsam do ust nivea czy jakikolwiek inny Was zadowala, zastanowcie sie 500 razy nim kupicie ten.

Zobacz także inne Balsamy do ust