Avon Planet Spa, African Shea Butter, Nourishing Face Mask Odżywcza maseczka do twarzy

• 25 lipca 2015 o 10:36
    szału brak.
    Kilka osób gorąco mnie zachęcało do przetestowania maseczek do twarzy z serii Planet SPA z Avon, a więc zamówiłam. African Shea Butter jest moją drugą i zapewne ostatnią maseczką tej firmy. Jak dla mnie są zupełnie bez wyrazu, składem nie grzeszą, a efektów ich działania na marne szukać. Skupiając się na tej mogę napisać tylko tyle, że mi po prostu nie zaszkodziła. Twarz przed nałożeniem jak i po zmyciu maseczki wyglądała dokładnie tak samo. Zero pozytywnych efektów. Żadnego odżywienia czy nawilżenia. Nie ma sensu wydawać pieniędzy na coś, co nic nie robi. W zdecydowanie niższej cenie znajdziemy genialne maseczki i to z rewelacyjnym składem. NIE POLECAM.
  • 28 marca 2014 o 23:18
    Rewelacyjna maseczka
    Najlepsza maseczka odżywcza i nawilżająca. Używałam prawie wszystkich maseczek z serii Planet Spa. Ta zdecydowanie należy do najlepszych. + rewelacyjnie nawilża - po użyciu maseczki, skóra jest tak nawilżona, że nie wymaga użycia kremu, skóra nie jest ściągnięta + regeneruje suchą skórę + świetnie odżywia - skóra jest miękka, promienna + wygładza - cera jest delikatna, aksamitna + uczucie odżywienia i nawilżenia jest długotrwałe, nie znika po chwili + konsystencja - tłusta, treściwa, dość gęsta ale nie ciężka, bardzo przypomina masło, w końcu jest z masłem shea + nakłada się szybko, łatwo zmywa gąbeczką i ciepłą wodą + zapach ładny, delikatny, słodki + wydajna + nie podrażnia, nie szczypie Maseczka idealna, naprawdę świetnie nawilża. Polecam!! Używam tego produktu od: dawna Ilość zużytych opakowań: 3 opakowania
    zijan
    16 grudnia 2013 o 23:37
    nabita w butelkę
    naiwnie myślałam, że jak krem do rąk z tej serii będzie hitem a tu kit zapach ten sam piękny, ale tępa konsystencja nie idzie za nią żadne nawilżenie czy ukojenie skóry szkoda wody i ręcznika na takie pozoranctwo wylądowała w koszu Używam tego produktu od: kilka miesiecy Ilość zużytych opakowań: 1/2 opakowania
  • 8 grudnia 2013 o 20:57
    Dobre odżywienie
    Maseczka fajnie odżywia skórę, poprawia jej koloryt, pozostawia gładką i miękką. Ładnie pachnie i dobrze się rozprowadza, mimo gęstej konsystencji. Opakowanie jest wygodne, nie ma problemu z wyciśnięciem odpowiedniej ilości mseczki. Czasami mam wrażenie, że pozostawia jakby tłustą powłokę na twarzy za co odejmuje 1 gwiazdkę. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
  • 28 kwietnia 2013 o 12:57
    Przeciętna
    Dużo czytałam o właściwościach masła shea, więc gdy tylko zauważyłam tą maseczkę postanowiłam ją sobie kupić. Szału niestety nie ma, aczkolwiek tragiczna też nie jest. Ma dziwną, gęstą i dosyć tłustą konsystencję, przez co dobrze utrzymuje się na twarzy. Podejrzewam, że ten słodkawy i dosyć mdły zapach nie wszystkim przypadnie do gustu, mnie akurat pasuje, ale wierzę, że jest on dosyć "kontrowersyjny". Opakowanie poręczne, cena w promocji przyzwoita, poza promocją wygórowana jak na taką niezbyt oszałamiającą jakość. Zaraz po zmyciu maseczki cera jest miękka, przyjemna w dotyku, sprawia wrażenie lekko odżywionej. Niestety nawilżenia nie zauważyłam w ogóle. Nijakie efekty bardzo szybko znikają, na dłuższą metę maseczka nie robi z naszą cerą nic. Są to naprawdę chwilowe efekty. Plusy: - konsystencja - nie uczula, nie piecze - przyjemny słodkawy zapach (przynajmniej dla mnie) - koi podrażnioną skórę, niestety jest to chwilowy efekt. Minusy: - nie nawilża, nie odżywia, pozostawia na skórze lekki film, który nas oszukuje, a tak naprawdę maseczka nie ma żadnego długofalowego działania. - ciężko ją zmyć Myślę, że maseczka jest dobra przed jakimś wyjściem, żeby delikatnie odżywić cerę pod makijaż. Efektów odżywienia czy nawilżenia nie zauważyłam, przez co się bardzo rozczarowałam. Nie jest zła, ale jeśli ktoś liczy na spektakularne działanie to się mocno rozczaruje ;) Używam tego produktu od: Rok, rok i pół, jakoś tak. Ilość zużytych opakowań: Dwa