Laboratorium Kosmetyczne AVA Acne Control, Krem matująco - normalizujący

AVA Acne Control Krem matująco-normalizujący 50ml

• 5 lutego 2019 o 7:14
    Działa, ale do czasu
    Tak jak obiecuje producent, faktycznie jest to krem matujący. Skóra po zastosowaniu jest idealnie gładka i długo pozostaje matowa. Szybko się wchłania, idealnie nadaje się pod makijaż, co dla mnie ma duże znaczenie (nie lubię długo czekać, aż krem się wchłonie). Nie spowodował u mnie wysypu krostek. Niestety, nawilżenia o którym wspomina producent brak. Po dłuższym stosowaniu musiałam zmienić krem na nawilżający, bo ten niestety doprowadził do wysuszenia cery. Po dłuższym stosowaniu działanie matujące również było jakby słabsze, skóra szybciej się przetłuszczała, ale u mnie to akurat normalne w przypadku takich kremów. Plus za przyjemny zapach. Podsumowując, jest to dobry produkt, ale po dłuższym stosowaniu trzeba zrobić sobie od niego przerwę.
    Drogeria Natura
  • 22 listopada 2015 o 12:25
    nijaki
    Uporczywie testuję po kolei kremy matujące. Moja cera jest ciężka do uspokojenia, leczę się hormonalnie i często mnie "wysypuje", a sebum jest za dużo. Moja mama jest fanką firmy Ava i namówiła mnie do wypróbowania tego kremu, ale widzę, że mi nie podszedł. Nie zaszkodził, ale też i nie pomógł. + - dosć dobrze nadaje się u mnie pod makijaż, o dziwo nie roluje się, jak to czytałam we wcześniejszych komentarzach - nie zawiera żadnych dziwnych konserwantów - całkiem wydajny; powinien być zużyty w ciągu dwóch miesięcy, a mnie zostało jeszcze trochę kremu po tym czasie - może to być i zaleta, i wada, bo w końcu trochę się zmarnowało - nie wysypuje mnie po nim - brak parafiny - poręczne opakowanie - szybko się wchłania - dobra żelowa konsystencja - nawilża - pozbyłam się problemu suchych skórek - przyjazna cena - - nie matuje; skóra po nim nadal się świeci, ale po nałożeniu makijażu jest ok - nie sądzę żeby jakoś długo wytrzymywał, zanim moja skóra zaczyna się świecić, po 2 godzinach jest już problem - nie zamknął porów ani trochę Nie kupiłabym go ponownie, ale dzięki niemu odkryłam maskę Avy z tej samej serii, tak więc jednak coś dobrego mu zawdzięczam :) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedno, prawie całe
  • 14 lipca 2015 o 8:33
    ładna skóra, matu brak
    Mam już swoje lata ale moja skóra wciąż miewa niespodzianki, błyszczy się i walka z porami nie ma końca. Ostatnio mam ładną skórę ale to zasługa pielęgnacji. Krem Ava kupiłam z ciekawości, natknęłam się na niego przypadkiem. Ma on konsytencję gęstego żelu. Po kilku próbach poddałam się przy używaniu go na dzień. Nie matuje, skóra jest błyszcząca, nie nadaje się pod makijaż, gdyż niemiłosiernie się roluje. Zaczęłam stosować go na noc i w tej roli sprawdził się bardzo dobrze. Nie wysuszał, nawilżał, zniknęły suche skórki, cera nabrała ładnego kolorytu. Aplikacja średnio przyjemna - olejki kamforowe to nie jest mój ulubiony aromat, na szczęście szybko wietrzeje... Krem nie spowodował mniejszego wydzielania sebum. Ale zrobił mi po prostu ładną cerę, bez niespodzianek i bez wysuszenia, świetnie nawilżoną. Równy koloryt, równa powierzchnia, czego chcieć więcej? Data ważności po otwarciu jest krótka ale mi spokojnie udało się go zużyć w niecałe 2 miesiące. Tubka średnio wygodna ale miękka stąd łatwo wycisnąć resztki. Cena przyjazna. Można spróbować aczkolwiek nie tak, jak zaleca producent. Na noc sprawdził się u mnie dobrze. Aczkolwiek o macie i redukcji sebum można zapomnieć. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: jedna tubka
  • 25 maja 2014 o 1:19
    nie wiem.. :/
    Niby skład naturalny, niby termin ważności krótki (czyli rzeczywiście bez "konserwantów" ), niby krem matujący a jednak coś nie tak z nim. Szybko się psuje, czuć z czasem zmianę konsystencji, moja twarz świeci się po nim niemiłosiernie, zapach trochę denerwujący, nie widzę poprawy stanu skóry.
  • 12 sierpnia 2013 o 19:12
    Średnia jakość
    + nawilża + dość dobry skład produktu + nie podrażnia ani nie uczula + dobrze się rozprowadza i zostawia na skórze ochronny film + nie zawiera parafiny, więc nie powoduje zaskórników itp ;) - strasznie tłusty krem, nie nadaje się pod makijaż - bardzo krótka data ważności (2 miesiące) - opakowanie bardzo niewydajne - nie wydaje mi się, aby krem matował Jest to dobry krem, ale jak ktoś potrzebuje lekkiego naturalnego natłuszczenia i nawilżenia skóry, natomiast efekty matujące są żadne. Używam tego produktu od: 4 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 2 50ml