Odżywki do włosów

Biosilk Silk Therapy Conditioner Odżywka regenerująca (nowa wersja)

Farouk Biosilk Silk Therapy Conditioner Odżywka Regeneracyjna 350 ml

• 9 listopada 2021 o 20:33
    Bardzo marny B/S
    Odradzam zakup tego produktu bez spłukiwania. Po pierwsze, bardzo utrudniona aplikacja - atomizer się zapycha, wskutek czego muszę odkręcać buteleczkę i wydobywać produkt przez szyjkę, co nie jest ani wygodne, ani wydajne (zawsze wydobędę go w ten sposób więcej niż potrzeba). Ponadto, odżywka w ma w składzie olej kokosowy - tutaj uczulam wszystkich, u których ten składnik wywołuje puch. U mnie właśnie tak się dzieje: doraźnie nieco ułatwi rozczesywanie, ale po wyschnięciu włosy ujawniają pierwotne tendencje do puszenia. Z ułatwieniem rozczesywania też marnie. Mam wrażenie, że natuszcza włos w chwili aplikacji, ale kilka ruchów grzebieniem i znowu czuję potrzebę nadania poślizgu. Nie jest to działanie wystarczające. Ponadto, dokładnie produktu to ryzyko obciążenia włosów, którym to ryzykiem wielokrotnie przepłaciłam niechęć do wyrywania włosów. Last, but not least - cena. Zważywszy na kiepską wydajność, bo odżywka daje jedynie chwilowy poślizg, czym stwarza konieczność dokładania produktu w kółko aż do rozczesania ostatniej partii włosów, cena jest znacznie zawyżona. Koniec końcców, włosy po użyciu nie dość, że nie błyszczą i nie tworzą tafli, to jeszcze są nadmiernie obciążone ilością produktu, którego trzeba było dokładać, aby móc je rozczesać.
    Wady:
    • Zapychający się atomizer
    • Olej kokosowy powodujący puszenie włosów
    • Brak poślizgu
    U konsultantki
  • 4 lutego 2021 o 0:00
    Jest OK
    Odżywkę stosowałam w duecie z szamponem z tej samej serii. Odżywka dobrze rozprowadza się na włosach oraz dobrze się z nich spłukuje. Przy regularnym stosowaniu zauważyłam przede wszystkim zmniejszenie puszenia się moich włosów. Odżywka widocznie je wygładziła.
    Zalety:
    • Przy regularnym stosowaniu wygładziła włosy i zmniejszyła ich puszenie..
    Otrzymałam do testów od marki/producenta
  • 26 sierpnia 2020 o 20:30
    Bardzo dobra odżywka
    Mam włosy niefarbowane, kręcone, długie za łopatki. Kiedyś sprawiały mi wiele problemów (przesuszenie), obecnie - przy uważnym doborze kosmetyków, zaprzestaniu farbowania włosów przypadkowymi farbami, a także dotowania przypadkowych fryzjerów - idzie ku lepszemu. Biosilk Silk Therapy to moja podstawowa odżywka od kilku tygodni. Pięknie pachnie - typowo dla kosmetyków Biosilk, nawilża włosy i łatwo się po niej rozczesują. Dodatkowo zawiera filtr UV, olejek z oliwki europejskiej, jedwab hydrolizowany, pantenol, keratynę hydrolizowaną plus całą gamę wyciągów z roślin - rumianku, lawendy, mięty, szałwi i żywokostu lekarskiego. Wersja na rynek europejski różni się w stosunku do wersji amerykańskiej - link do skladnikow tutaj https://biosilk.com/product/biosilk-silk-therapy-conditioner/ Kupiłam ją w Hebe za około 35 zł - 355 ml Czy jest to produkt przełomowy i wow? Nie, ale w przypadku włosów niefarbowanych potrzebujących dodania blasku, lekkiej objętości i nawilżenia sprawdza się bardzo dobrze. W przypadku krótszych włosów starczy również na bardzo długo - pół roku, jak nie więcej, co może być też minusem (nie ma nic gorszego niż wykańczanie nietrafionych kosmetyków). Zauważyłam również, że dzięki tej odżywce włosy pięknie się błyszczą.
    Zalety:
    • Zapach, nawilżenie, blask, włosy się łatwiej rozczesują
    Wady:
    ivva1
    9 marca 2019 o 19:12
    Dziwny....
    Kupiłam go w drogerii Rossmann w ofercie „cena na dowodzenia” . Nie pamietam ceny , ale jak na odżywkę nie była niska . Produkt był gesty i wydajny. Dobrze rozprowadzał się na włosach. Nie wcierałam go w skore głowy , ponieważ był zbyt ciężki . Włosy po zmyciu były baaardzo mięciutkie i dobrze się rozczesywały. Były również dóbrze dociążone , ale w moim przypadku odzywka miała wpływ na szybsze przetłuszczanie. Zapach jak w dawnym babcinym salonie fryzjerskim : mocny i mdły . Produkt jest amerykański , wiec i pojemność jest niestandardowa 207 ml. Czy kupię ponownie ? Nie to nie jest jednak produkt dedykowany moim potrzebom .
  • 30 września 2018 o 13:32
    Jestem na nie.
    Odżywka może i pomagała w rozczesywaniu ale nic poza tym nie zrobiła z moimi włosami a jeszcze bardzo je przetłuszczała, więc używałam ją okazyjnie żeby tylko ją skończyć. Cena jak za taki produkt wysoka. Konsystencja w porządku. Za to zapach przepiękny.