Tusze do rzęs

Max Factor False Lash Effect 24 Hour Wodoodporny tusz do rzęs pogrubiający

Max Factor False Lash Effect Mascara pogrubiający tusz do rzęs Black/Brown 13.1ml 3614225257858 [12252951]
notino.pl

Nasi użytkownicy zostawili 58 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

Pom pom
    29 stycznia 2015 o 14:21
    Najlepszy!
    Zdecydowanie nie była to miłość od pierwszego użycia, ale.... Jest to jedyny, który daje sobie radę z grubymi, prostymi, żyjącymi własnym życiem rzęsami :) Mam tak zwane "azjatyckie rzęsy", które rosną w dół i żadna zalotka (inwestowałam nawet w te z najwyższej półki) nie jest w stanie utrzymać skrętu na dłużej niż minuta. Moim kolejnym problemem jest fakt, że każdy inny tusz ,(szukałam tego cudeńka przez 5 lat, również próbowałam droższych i tańszych jego kolegów), nie jest w stanie utrzymać skrętu, wszystkie obciążają rzęsy i powodują ich opadanie. Pozdrawiam inne posiadaczki "problematycznych" rzęs ;) Plusy: -Idealnie utrzymuje skręt rzęs -Pięknie rozdziela -Warstwy można dodawać i dodawać bez końca, wystarczy rozczesywać i nigdy nie spowoduje robaczych nóżek -Żadna pogoda nie jest mi z nim straszna :) -Rzeczywiście wytrzymuje 24h w stanie nienaruszonym -Oleje bardzo ładnie go zmywają -Kiedy już wyschnie można mieć pewność, że sposób ułożenia rzęs pozostanie niezmieniony do nocy -Kiedyś zapomniałam go zmyć przed basenem.... Bez pocierania oczu wytrzymuje ;) -Nie zasycha! -Bardzo wydajny Wady: -Trzeba trochę poszukać sposobu zmywania, jest odporny na prawie (!) wszystko czego używa się do demakijażu na co dzień. Najprostszą i tanią metodą są oleje, w tym OCM ;) -Jest inny niż "zwykłe" tusze, trzeba nauczyć się z nim pracować, ale wtedy staje się najlepszym przyjacielem :) Podsumowując: mój KWC!!!! Używam tego produktu od: 3-4 lata Ilość zużytych opakowań: Ok. 6
  • 18 grudnia 2014 o 23:05
    Kocham!
    Jestem w szoku, że ten produkt ma tak złe opinie. Na początku też mi nie podpasywał ale doceniłam go po jakimś czasie. Po kuracji olejowej na rzęsy zaczęły one żyć własnym życiem. Wzmocniły się ale kompletnie nie \'trzymały\' skrętu zalotki. Mam prawie proste rzęsy więc na podkręceniu zależy mi szczególnie. Nie pomagało nawet użycie podgrzanej zalotki bo zwykły tusz niwelował skręt. Wybawieniem okazał się ten tusz, który zapomniany odleżał już swoje w kufrze. Zgęstniał ale nieznacznie i to okazało się kluczem do sukcesu. Dzięki temu, że zgęstniał można rzęsy pogrubić (przy świeżym było to niemożliwe) ale co najważniejsze rewelacyjnie trzyma skręt cały dzień! Można podobny efekt uzyskać innymi tuszami wodoodpornymi ale on robi to rewelacyjnie dzięki szczoteczce, która idealnie wyczesuje rzęsy. Efekt jest boski. Rozumiem, ze nie każdy jest świadomy, że to tusz wodoodporny bo producent nie mówi tego wprost i pewnie nie każdy kupuje tusz by \'odleżał\' aby był zdatny do użytku ale mimo to ja kupię go ponownie kiedy mi się skończy. Mam nadzieję, że go nie wycofają! Podsumowując: + wodoodporny, baaardzo trwały + rewelacyjnie utrzymuje skręt zalotki + podeschnięty dodaje objętości + kruczoczarny - trudny do zmycia nawet dwufazówką ale przy takiej trwałości to wybaczam Używam tego produktu od: ok 2 lata Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1
  • 11 listopada 2014 o 11:02
    Nigdy więcej !
    Dostałam maskarę od koleżanki, gdyż jej się nie sprawdziła. Ucieszyłam się, ponieważ zawsze uważałam produkty Max Factor za dobre i przyjemne, ale ta maskara zmieniła moją opinię o 180 stopni. +formuła tuszu jest przyjemna +ładna czerń -szczoteczka lubi sklejać rzęsy -zupełnie nie wydłuża, pogrubia, NIC nie robi z rzęsami -słabo wygląda na oku -łatwo się nią umazać i pobrudzić -a zmycie kropeczek maskary z powiek graniczy z cudem!!! -może i jest wodoodporna, rzeczywiście strasznie trudno się jej pozbyć ALE -odbija się na górnej powiece ! Serdecznie odradzam kupna tego produktu ! Używam tego produktu od: 1 tydzień Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego
    Polin9
    31 lipca 2014 o 11:56
    Nie trwała, tylko wodoodporna!
    Tak jak wcześniej było wspomniane, to jest po prostu wodoodporny tusz. Jakość sama w sobie nie jest zła - ogólnie te z linii False Lashes są wg mnie OK. Lubię tusze Max Factora, dlatego zdecydowałam się wypróbować ten. Jednak szczerze mówiąc, czuję się po prostu oszukana - nie używam wodoodpornych tuszy i CELOWO ich nie kupuję. A tymczasem wywalam kilkadziesiąt złotych na tusz, którego niezwykła trwałość polega na tym, że zrobili go wodoodpornym i nie ma o tym ani słowa w opisie! Dla mnie to chamska ściema. Normalnie poszłabym zwrócić to badziewie, ale nie sądzę, by u nas odniosło to skutek... Maskary użyłam ze 3-4 razy i teraz leży w kosmetyczce, bo żadna koleżanka nie chciała wodoodpornej. Nie polecam! Używam tego produktu od: 3-4 razy Ilość zużytych opakowań: niecałe 1
  • 31 lipca 2014 o 11:39
    Jak najbardziej na TAK
    Jestem w ciężkim szoku, że tusz ten ma tak negatywne opinie O_o (pewnie dlatego, że okazał się być wodoodporny). Tusze z serii MF False Lash Effect używam już od 2 lat. Pierwszy był czarny, nie wodoodporny i na początku trzeba się przyzwyczaić do grubszej szczoteczki, ale pod względem ogólnym daję mu +4. Potem spróbowałam z tej serii, ale wodoodporny (czarny z niebieskim paskiem) i również bardzo pozytywnie. Na dzień dzisiejszy używam właśnie tego (z fioletowym paskiem) i rzeczywiście nie ma na nim informacji, że jest wodoodporny, ale gdy się dowiedziałam, że tak jest to postanowiłam go wypróbować. Zapytacie dlaczego używam wodoodpornego?, ponieważ: - podkręcam rzęsy zalotką i tylko on mi ich nie prostuje, - mam odpowiedni płyn do demakijażu, który go usuwa (Garnier Essentials Skóra wrażliwa Płyn dwufazowy 2w1) Używam tego produktu od: 3 miesięcy Ilość zużytych opakowań: w trakcie 2