Jestem z tego tuszu bardzo zadowolona. Przede wszystkim - mam dokładnie to, czego oczekuję, czyli solidne pogrubienie rzęs (i tu należy dodać, że solidne oznacza dla mnie naprawdę mocny, widoczny efekt, żadnych półśrodków!). To dla mnie kryterium najważniejsze - zawsze szukam tuszy pogrubiających, na wydłużeniu na przykład już mi nie zależy.
Nie ukrywam, że skusiła mnie też ta przecudaczna szczoteczka, zbudowana z rzędu kuleczek. Ciekawa byłam, jak taki wynalazek sprawdzi się w akcji - i sprawdza się świetnie. W moim przypadku - świetnie chwyta rzęsy, dzięki czemu łatwo je skierować na boki, wyciągnąć do góry, co daje efekt otwartego spojrzenia i większego oka.
To, co najbardziej mi się podoba, to że szczoteczka idealnie rozkłada tusz, więcej u nasady rzęs, a mniej na ich końcach, dzięki czemu mamy pięknie pogrubione, ale górą rozdzielone rzęsy, przez co wydaje się ich więcej. Tusz naprawdę dobrze zagęszcza, rzęsy są grubsze, ale mają też większą objętość.
Na plus, że po wyschnięciu tuszu nie opadają, dalej są uniesione i podkręcone.
Czerń mocno napigmentowana, mocno przyczernia rzęsy.
Konsystencja - o dziwo od samego początku idealna, nie trzeba było dawać tej mascarze czasu, żeby trochę poleżała. Odpowiednio gęsta, dobrze się rozkłada, nie robi grudek.
Ale uwaga - jeśli nie lubicie mocno pogrubionych rzęs, z kontrolowanym efektem sklejenia (ja taki efekt akurat bardzo lubię, o ile rzęsy nie są zlepione na końcówkach), to ten tusz raczej nie przypadnie Wam do gustu. Jest mocno widoczny, może trochę sklejać (ale w tym pozytywnym sensie).
Trwałość - trzyma się super, nic się nie kruszy, żadnego odbijania. Zupełnie bez zastrzeżeń.
Zmywa się bez problemu klasycznym mleczkiem czy płynem micelarnym.
Opakowanie - dość krzykliwe w kolorystyce, nie do końca trafia w mój gust, ale zawartość jest na tyle ok, że nie będę marudzić ;) Dobrze zamykane - tusz nie zasycha, jest dobrze zabezpieczony.
Ostatnio to jeden z moich ulubieńców - mam sporo tuszy, ciągle używam ich zamiennie, a to do któregoś wracam, a to próbuję nowego. Po ten ostatnio naprawdę chętnie sięgam - daje mi dokładnie ten efekt, o jaki mi chodzi: mocno podkreślonych, grubych i wyrazistych rzęs, które jednocześnie nie są sztywne i ciężkie, ale fajnie uniesione i podkręcone. Dla mnie super!
Zalety:
- świetnie pogrubia, dodaje rzęsom gęstości i objętości, szczoteczka dobrze rozprowadza tusz, mocna czerń, cena
- Trwałość