Tusze do rzęs

notino.pl
The Balm MAD LASH BLACK MASCARA - Tusz do rzęs TB806735

Ann_ek
    30 stycznia 2024 o 17:47
    Świetny tusz, daje radę nawet na moich bardzo wymagających rzęsach
    Jak już wspomniałam w tytule, mam bardzo wymagajace rzęsy. Krótkie, jasne, rzadkie, skierowane ku dołowi. Istnieją jednak na tym świecie tusze, które potrafią zrobić coś z niczego i ten należy właśnie do tego grona. Opakowanie jest w porzadku. Oczywiście pomijając szatę graficzną. Nie przemawia do mnie ta estetyka. Fajnie jednak, że marka ma te grafiki tak rozpoznawalne, że kojarzą się właśnie tylko z The Balm. No i wiem, że mają swoich zwolenników. Co do jakości wykonania nie mogę powiedzieć złego słowa. Bardzo dobrej jakości plastik, zakrętka również świetnie zabezpiecza przed wysuszeniem. Szczoteczka jest silikonowa Ma bardzo fajny, wygięty w łuk kształt. Jest gęsta, a włoski są dość krótkie. Bardzo łatwo się nią manewruje, z łatwością dociera do nawet namiejszych rzęs w trudno dostępnych miejscach. Tusz nie posiada mocnego ani irytującego zapachu. Konsystencja jest raczej taka mokra, rzadka. Trzeba dać jej kilkanaście dni na podeschnięcie, dopiero wtedy jest idealna. Na początku formuła możne sklejać rzęsy. Kolor to po prostu ładna, wyraźna i intensywna czerń. Jest bardzo wydajny. Długo go używałam, w tym czasie miałam też inne otwarte tusze. Pomimo długiego czasu otwarcia nie wysycha w opakowaniu. Cena nie należy do najniższej, trzeba za niego dać około 70 zł lub czekać na promkę. Bardzo podoba mi się efekt na moich rzęsach. Przede wszystkim wyraźnie wydłuża. Pogrubienie jest raczej takie delikatne, ale ja nakładam kilka warstw. Pozwala mi na to szczoteczka i formuła. Rzęsy są schludnie rozdzielone, nie robią się pająki i grudki. Jeśli chodzi o skręt, to zawsze używam zalotki. Bardzo dobrze się jednak trzyma, rzęsy z biegiem czasu nie opadają. No i ta trwałość mili państwo, bardzo dobra. Nic się nie odbija, nie rozmazuje pod okiem, ani nie kruszy. Efekt utrzymuje się cały dzień. Niektóre tusze lubią mi blednąć w trakcie dnia, tutaj wszystko bardzo dobrze się trzyma. Warto też wspomnieć, że jest bardzo łagodny dla oczu. Moje są bardzo wrażliwe, a nic mnie nie piecze, nie łzawi ani nie szczypie. Jestem fanką tuszy od Loreal, ale do tego na pewno jeszcze wrócę, tylko raczej poczekam na promkę.
    Zalety:
    • wydłuża
    • pogrubia
    • dobrze trzyma skręt zrobiony wcześniej zalotką
    • trwałość (nie rozmazuje się, nie odbija, nie kruszy, nie blaknie w trakcie dnia)
    • ładny kolor, czerń jest intensywna
    • formuła nie skleja rzęs
    • nie podrażnia oczu (a moje są bardzo wrażliwe)
    • wydajny, nie wysycha w opakowaniu
    • bardzo dobra szczteczka
    Wady:
    • nie jest od razu gotowy do optymalnego użycia. Na początku jest rzadki, trzeba dać mu kilkanaście dni na podechnięcie
    Drogeria Cocolita.pl
    Ganette
    11 października 2022 o 11:37
    Bardzo dobry tusz.
    Tusz dostałam jako próbkę do zakupów w drogerii internetowej. Bardzo podoba mi się kształt szczoteczki. Na początku tusz był bardzo rzadki i ciężko się nim malowalo, co bardzo mnie zniechęciło. Dałam mu jednak trochę czasu i kilka następnych szans :) opłaciło się. Kiedy tusz troszkę dłużej się używa daje super efekt, długie gęste rzęsy, nie zauważyłam żeby robił grudki i sklejal rzęsy. Obecnie używam odżywki do rzęs przez co moje rzęsy są bardzo długie i zdarzy mu się odbić na górnej powiece, ale poza tym nie kruszy się i nie rozmazuje. Zakupiłam pełnowymiarowe opakowanie i nie żałuję. Polecam serdecznie każdemu.
    Zalety:
    • Rozdziela
    • Wydłuża
    • Nie kruszy się
    Wady:
    • Czasem zdarzy mu sie odbić na górnej powiece.
  • 26 lipca 2022 o 17:14
    Spontaniczna miłość
    Kupiony przypadkiem, w zestawie z miniaturami produktów do konturowania od theBalm. Z początku sceptycznie nastawiona, teraz kocham całym sercem! Przepięknie rozdziela rzęsy, dodaje im długości i objętości, a także pięknej czerni. Trzyma się rzęs wręcz kurczowo (przeszedł niemały chrzest bojowy podczas rzęsistej ulewy - pozostał na miejscu aż do momentu wieczornego demakijażu). Świetnym rozwiązaniem są ząbki na czubku szczoteczki, które pozwalają na dotarcie w te od zawsze najbardziej problematyczne rejony rzęs. Nie skleja w brzydkie pająki, nie odbija się i nie kruszy. Kończę moją miniaturkę już pół roku i końca nie widać. Na pewno będę wracać.
    Zalety:
    • kolor, trwałość, opakowanie, efekt podkręcenia, wydłużenia i pogrubienia
  • 4 kwietnia 2022 o 20:52
    Nie polecam
    Tusz ma gęstą, silikonową szczoteczkę, która jest dosyć wygięta. Ma czarny kolor i jak na tusz to dosyć gęstą konsystencję. Precyzyjna szczoteczka pozwala dotrzeć do nawet najkrótszych rzęs chociaż na początku trzeba nauczyć się nią pracować. Daje bardzo ładny efekt na rzęsach szczególnie bardzo krótkich. Świetnie pogrubia i wydłuża rzęsy. Trwałość jest w porządku, ale niestety tusz ma tendencję do odbijania się pod okiem. Zdecydowanie na wielkie wyjścia się nie sprawdzi. Dodatkowo podczas użytkowania zaczął robić grudki co nie wygląda zbyt estetycznie. Po mimo fajnego efektu ma jednak zbyt dużo minusów. Nie polecam.
  • 25 marca 2022 o 17:30
    Porządny tusz.
    Tusz kupiłam zupełnie przypadkiem, wcześniej używałam innych kosmetyków theBalm, ale akurat tuszu nie. Zacznę od bardzo fajnego opakowania, a raczej grafiki na nim :) cieszy oko :) Sam tusz jest bardzo porządny, głęboko czarny, o konsystencji jaką lubię- czyli nie jest zbyt rzadki jak większość tuszy na początku. Dzięki gęstej silikonowej szczoteczce nakłada się go bardzo łatwo, a że szczoteczka jest zakończona dodatkowymi hmmm kolcami :D to można nimi dotrzeć "w najdalszy zakamarek" powieki, do najkrótszych rzęsek. Efekt. Jest dość naturalny. Na pewno nie da efektu spektakularnych sztucznych rzęs. Ale bardzo ładnie wydłuża i ładnie podkreśla oko. Nie uczula, nie osypuje się i nie rozmazuje.
    Zalety:
    • Szczoteczka
    • Konsystencja
    • Kolor
    • Ładny, dość naturalny efekt
    Wady:
    • Dość wysoka cena