Pędzle do twarzy

Trwałość / wykonanie:
Design produktu:
  • 27 września 2013 o 14:03
    Ma wiele zastosowań.
    Bardzo lubię i chwalę sobie większość pędzli z firmy LancrOne które posiadam. Dla pędzla Tapered F68 znalazłam już sporo zastosowań ale najlepsze jest to, że co jakiś czas sprawdzam go w nowej roli i okazuje się, że świetnie sobie radzi. Na początku używałam go jedynie do konturowania twarzy przy pomocy bazy Chanel Bronze Universal, obecnie też z kompaktem Vichy. W skrócie powiem, że jest to sama przyjemność. Pędzel jest niesamowicie miękki i przyjemny w użytkowaniu. Mokre produkty typu brązery stapiają się dzięki niemu z cerą, nie pozostawiając smug czy plam. Po brązerach przyszedł czas na róże w kremie czy musie. Do tej pory lubiłam nakładać je palcami ale znowu F68 okazał się być lepszy. Jego zaokrąglony czubek jest idealnej wielkości, nabieram nim odrobinę kosmetyku , nakładam w odpowiednie miejsce, wklepuję lekko a na koniec rozcieram. Kolor nałożony jest idealnie, nie widać granic. Jeżeli mam ochotę dołożyć odrobinę aby kolor był bardziej intensywny w środkowej części to nic prostszego, znów szczyt pędzla spisuje się na medal. Kolejnym odkryciem było dla mnie nałożenie jaśniejszego, płynnego korektora, w okolicach pod oczami, tworząc tzw. kształt litery "V". Bardzo ładnie rozświetla to twarz, dodaje jej blasku. Pędzel Tapered z racji swojego kształtu i włosi, które nie pochłania kosmetyku, rozciera i wklepuje go precyzyjnie. Fakt, aż do wewnętrznego kącika oka nie dotrze, jednak jest to zadanie dla mniejszych pędzli i nie biorę tego pod uwagę. Ogólnie co do produktów mokrych, podoba mi się to, że pędzel radzi sobie z tymi mocno płynnymi jak i gęstymi (np. podkład Revlon Super Stay). Od zawsze stosowałam F68 z racji jego syntetycznego włosia, do płynnych kosmetyków. Jednak po przeczytaniu ciekawych opinii na KWC :) zaczęłam testować go w innej roli. Teraz po pewnym czasie z pasją wykorzystuję go do przypudrowywania okolic oczu, i innych miejsc gdzie dostęp jest utrudniony. Pędzel Tapered dociera wszędzie bez problemu, nakładu odpowiednią ilość pudru i nie tworzy efektu maski , za co ma wielki plus! Chociaż to nie jest ogromne osiągnięcie (bo, większość pędzli o niewielkich rozmiarach to robi), wspomnę,że dobrze nakłada rozświetlacz na kości policzkowe, pod łuk brwiowy... Jedyne czego nie udaje mi się nim ładnie zrobić to nakładanie suchego różu . Wiem, że nie jest do tego przeznaczony dlatego wybaczam. Moim zdaniem nie jest to pędzel niezbędny, jednak jest coś co sprawia, że z czystym sercem dam mu 5 gwiazdek. A mianowicie, fakt że po użyciu płynnych kosmetyków można przetrzeć go w wacik i spokojnie używać dalej z suchymi produktami . Cecha bezcenna gdy się spieszymy rano do pracy :) Fotki 4 i 5 przedstawiają pędzle do nakładania podkładu, to tak ogólnie : Hakuro H51, Everyday Minerals Angled Flat Top Brush, LancrOne F58, LancrOne F68, Hakuro H50, Bdellium Tools 948. Na 1 i 2 zdjęciu porównanie LancrOne F58 i Tapered Kabuki F68. Używam tego produktu od: 6 miesięcy/ stan idealny Ilość zużytych opakowań: pierwszy
  • 18 marca 2013 o 10:42
    fajny
    Pędzel wykonany jest z fajnego milutkiego włosia, bardzo łatwo go umyć. W moim niestety po 3 dniach skuwka odpadła od drewnianej rączki, trzeba było ratować się klejem, dlatego 4 gwiazdki. Używam brązera The Balm Bahama Mama i dopiero dzięki temu pędzlowi poznałam wszystkie jego zalety. Nakładany pędzlem do brązera z Sephory robił brzydkie plamy, teraz jest idealnie nałożony, miękko. Można wyczarować "nową twarz" tym cudem. Używam tego produktu od: pół roku Ilość zużytych opakowań: pierwszy
  • 3 stycznia 2013 o 16:49
    Benefit i on...
    Konturowanie twarzy jest bardzo istotnym elementem każdego makijażu. Głównym "zadaniem" konturowania jest optyczne wyszczuplenie tych partii twarzy, które wymagają korekty. Dzięki konturowaniu możemy w dyskretny sposób zmienić rysy twarzy, nadać jej trójwymiarowego efektu, sprawić by nie była tzw. płaska:)Pędzel jest doskonały..Świetnie wspólpracujemy razem,wraz z Holla Benefitu tworzę nowy wymiar,na mojej twarzy:)Lubię pędzle tej firmy,uważam ze są jednymi z najlepszych w rozsądnej cenie..Mam 3 ,do rózu,pudru i ten i wszystkie 3 są idealne!! Polecam ,jest dużo lepszy niż słynne jajko:)Maestro Używam tego produktu od: 3 tyg Ilość zużytych opakowań: w trakcie pierwszego

Zobacz także inne Pędzle do twarzy