Tołpa Dermo Face, Hydrativ, Nawilżający krem odprężający SPF 15

Tołpa Hydrativ Lekki Krem cera normakna i mieszana 40 ml

fatasia
    19 stycznia 2021 o 11:06
    Zdecydowany plus
    Od jakiegoś czasu jedyny krem, który jest w stanie poradzić sobie z moją mocno przesuszoną skórą, a jednocześnie jest na tyle lekki, że spokojnie mogę go używać pod makijaż. Mimo niewielkiego opakowania,starczyło mi na dość długo.
    Zalety:
    • skład
    • nie podrażnia
    Ola_M5
    11 grudnia 2020 o 12:31
    Kremy tołpa niestety nie dla mnie
    Dużo osób polecało mi tą firme do wrażliwej skóry, ale u mnie się one nie sprawdzają. To był mój 3, bo myślałam, że może nie ten rodzaj kupiłam. Ale nie, dla mnie po prostu za mało nawilża, może faktycznie jakoś mnie nie podrażnił mocno, ale mam po nim wysuszoną skóre, pozostawia powłoke na skórze. Mam wrażenie jakby krem wyparował a nie się wchłonął. Jest mało wydajny
    Zalety:
    • nie podrażnia
    Wady:
    • słabe nawilżenie
    • efekt powłoki na skórze
  • 3 maja 2020 o 13:41
    Mieszane uczucia.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczyniową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Długotrwałe nawilżenie i ukojenie suchej skóry. Opakowanie: Metalowa tubka z plastikową zakrętką. Bardzo higieniczna, dobrze się dozuje produkt. Krem bez problemu można transportować, nic się nie wyleje. Jest niewielkich rozmiarów, zmieści się do torebki. Dozowanie jest łatwe, bardzo higieniczne. Widać zużycia produktu. Wrażenia: Przyjemny, nienachlany zapach, bardzo delikatny. Krem ma dość tłustą konsystencję, dobrze się rozprowadza i trochę dłużej wchłania. Krem jest bardzo wydajny, niepozorna tubka starcza spokojnie na ponad miesiąc. Nie podrażnia ani nie uczula. Nawilża umiarkowanie, efekt nie jest długotrwały. Niestety mojego serca nie skradł, sprawdził się dość przeciętnie. Może spróbuje innych wariantów z tej serii, bo Tołpa ma naprawdę świetny, naturalny skład.
  • 8 kwietnia 2020 o 19:09
    Pod makijaż :)
    W mojej kosmetyczce od jakiegoś czasu gości krem na dzień Hydrativ. Sprawdził się idealnie pod makijaż. Jest lekki, szybko się wchłania, po nałożeniu podkładu w płynie nie obciąża go. Mam skore sucha i wrażliwa a ten produkt sprawdził się idealnie. Lekko nawilża i nie podrażnia. Nie planuje zamieniać na żaden inny. Myśle, ze jest godny uwagi i zakupu. Do kompletu z tej samej serii używam kremu na noc i odprężającej maski. Również są to fajne produkty. Można o nich przeczytać w innych moich recenzjach.
    Annyk4
    25 grudnia 2019 o 17:15
    Zwyczajny krem
    Zwyczajny krem średnio nawilżający. Nie ściąga skóry, a sama skóra była po nim wyraźnie miękka. Nie był to długotrwały efekt . Zapach neutralny, nie drażniący nosa. Nie lubię opakowań w tubce, ponieważ mam tendencje do zbyt mocnego wyciskania produktu i ten krem sam wyłazi z opakowania, przez co mam wrażenie, że się marnuje :(