Żele pod oczy

Clarins Żel pod oczy New Eye Contour Gel 20ml

• 25 stycznia 2022 o 16:43
    Nie wart swojej ceny
    Wykorzystał/a:jedna próbka
    Żel jest miły w stosowaniu i delikatnie nawilża, ale nie robi nic, co uzasadniałoby jego wygórowaną cenę. Przynajmniej nie szkodzi, ale ma tyle konkurencji na rynku, że nie kupiłabym go, ani nie namawiałam nikogo do zakupu. ;)
    Zalety:
    • Miła konsystencja, lekki, nie szkodzi, trochę nawilża
    Wady:
    • Bardzo drogi, jak na tak prosty produkt
  • 11 kwietnia 2021 o 17:37
    Średnio skuteczny żel pod oczy
    Generalnie nie przepadam za żelową konsystencją. Ale jako, że poszukiwałam idealnego kremu pod moje wrażliwe oczy skusiłam się na przetestowanie. Żel bardzo szybko się wchłania. Lekko nawilża skórę pod oczami ale nic poza tym. Mogę rzec , że jest to nawet bardzo słabe nawilżenie. Nie podrażnia oczu. Zapach bardzo delikatny. Prawie większość kosmetyków Clarins ma dla mnie delikatną ziołową woń ale nie uważam tego za minus. Ja nie przepadam za perfumowanymi kosmetykami. Nie pomógł zniwelować opuchnięć po nocy czy cieni. Może dobry pod oczy nastolatki mniej wymagające a zapewniający dobre nawilżenie i nie podrażniając przy tym. Na mnie 31 latke nie działa.
    • Szybko wchłaniający
    • Skuteczność
    • Brak wielkich efektów
  • 10 czerwca 2018 o 12:36
    Clarins, Gel Contour des Yeux [Eye Contour Gel]
    Przyjemna, lekka konsystencja. Jako produkt pod oczy dla młodych kobiet - jak najbardziej tak :) Widzę różnicę po jego stosowaniu mimo, że nie trzymam go w lodówce, a schłodzony podobno daje jeszcze lepsze efekty. Polecam!
    Zalety:
    • bardzo wydajny
    • odpowiednio nawilża
    • redukuje cienie i worki pod oczami
    • szybko się wchłania
    • dobrze współpracuje z korektorem pod oczy
    • nie powoduje alergii
    Wady:
    • trzeba szybko zakładać nakrętkę po użyciu, gdyż żel ma tendencję do 'wylewania' się z tubki bez nacisku na opakowanie
  • 4 maja 2018 o 18:20
    Przyjemna konsystencja
    Żel ten dziala: Nawilzajaco Wypych zmarszczki z przesuszenia Wspomaga drenaż limfy Usuwa since i zapuchniecia. Jest bardzo wydajny. Pojemność to 20 ml więc o 1/3 więcej niż większość kosmetykow pod oczy. Nie uczula mnie ani nie drażni i z opinii wielu Pan nie słyszałam skargi na niego. Zapakowany w poręczna tubke z dzuubkiem. Polecam trzymać w lodówce
  • 6 stycznia 2017 o 0:10
    Delikatny żel
    Wykorzystał/a:kilka próbek
    Wolę bardziej konkretne kremy pod oczy, jednak czasami po zarwanej nocy lub wiosennym pyleniu pyłków przyjemnie jest nałożyć chłodzący żel, który nie zaogni podrażnionej skóry w okolicach oczu. Nie zauważyłam wybitnego nawilżenia czy zniwelowania worków pod oczami, jednak jeśli jest się alergikiem, warto mieć delikatny żel w lodówce który przyniesie ulgę i wiemy że nas nie podrażni Wszystkie żele z Flos lek spowodowały u mnie podrażnienie, skóra staje się sucha i bardzo trudno jest doprowadzić okolice pod oczami do ładu, zwłaszcza w okresie pylenia. Po przygodzie z Flos Lek zawsze bardzo ostrożnie wybieram kremy pod oczy. Żeel jest delikatny, jednak można znaleźć tańszy odpowiednik np z Vichy czy La Roche Posay

Zobacz także inne Żele pod oczy