Nivea Dwufazowy płyn do demakijażu oczu (stara wersja)

Stara wersja produktu

NIVEA Dwufazowy Płyn do Demakijażu Oczu 125ml
Nivea
Nivea Visage Dwufazowy płyn do demakijażu 125 ml

Kachiko
    28 grudnia 2023 o 23:59
    Średniak
    Niestety nie zachwycił. Maluję się codziennie i codziennie używam wodoodpornych kosmetyków do oczu. Z tego powodu jestem fanką dwuetapowego oczyszczania. Niestety ten produkt słabo rozpuszcza makijaż wodoodporny, wymaga pocierania i maże się. Nie wiem też w jaki sposób pielęgnuje rzęsy, skoro płyn do demakijażu powinniśmy zmyć? W oczy niestety mnie piecze więc zaczęłam go używać wyłącznie do zmywania makijażu twarzy ale niestety nie czuję że produkt jest wystarczający. Być może do mniej trwałego makijażu.
    Zalety:
    • Przyjemny i delikatny zapach
    • Spełnia swoją funkcję przy mniej wymagającym makijażu
    • Wygodne opakowanie
    • Przyjazna cena
    • Wydajny
    • Nie wymaga wacika
    Wady:
    • Szczypie w oczy
    • Nie spełnia swojej funkcji przy wodoodpornym makijażu
    • Producent na opakowaniu sugeruje że produktu nie trzeba spłukiwać jednocześnie nie gwarantując w składzie preparatów które faktycznie oczyszcza skórę dogłębnie po całym dniu ????
  • 18 grudnia 2023 o 14:33
    Bardzo dobry
    "Przerobiłam" już wiele płynów do demakijażu. Zawsze dwufazowe, bo najlepiej radzą sobie z makijażem, Wszystkie miały bardzo podobne działanie, były tylko dwa wyjątki. Pierwszy strasznie szczypał w oczy (na szczęście nie jest już produkowany), drugi to L'oreal, całkowicie nieskuteczny. Nivea należy do tej liczniejszej grupy, która bezproblemowo radzi sobie z demakijażem. Pozostaje potem tłusta powłoka, ale to przecież normalne po dwufazowym kosmetyku, ja się już tak do tego przyzwyczaiłam, że nawet już tego nie zauważam. Jak komuś przeszkadza, to wystarczy przemyć wacikiem z mleczkiem, tonikiem, czy żelem do mycia i wszystko ładnie schodzi. Pojemność normalna, jak na takie płyny, wydajność też. Produkt jest bezzapachowy, nawet w składzie nie ma zapachu, więc jak niektórzy go czują, to ja nie mam pojęcia. Estetyka opakowanie prosta, ale miła dla oka, nawet brak zakrętki "na klik" mi nie przeszkadza, świetnie sobie radzę ze zwykłą. Do tego kupiłam go w promocji, nie pamiętam za ile, ale cena był naprawdę przystępna. Porządny płyn i nie mam się do czego tu przyczepić.
  • 22 sierpnia 2023 o 12:31
    Nie do końca idealny
    Dwufazowy płyn do demakijażu oczu kupiłam zachęcona opisem producenta, który zapewnia o skuteczności produktu w usuwaniu nawet wodoodpornego makijażu bez konieczności pocierania i pielęgnacją skóry wrażliwej. Płyn świetnie radzi sobie z usuwaniem makijażu w postaci cieni, kredki lub kosmetyków do brwi jednak ma problem z usunięciem tuszu wodoodpornego. Tu niestety trzeba się namęczyć, żeby dokładnie usunąć produkt z rzęs. Ponadto moja skóra pod oczami jest wyjątkowo wrażliwa i skłonna do podrażnień. W trakcie codziennego stosowania płynu zauważyłam podrażnienie skóry okolic oczu oraz pojawiło się lekkie zapalenie spojówek. Płyn nie jest wydajny biorąc pod uwagę fakt, konieczności nasączania wielokrotnie wacika lub patyczka higienicznego, żeby dokładnie oczyścić rzęsy z tuszu wodoodpornego. Opakowanie płynu jest małe i wygodne w użytkowaniu. Regularna cena płynu jest bardzo wysoka i nieadekwatna do uzyskiwanych efektów działania.
    Wady:
    • nie radzi sobie z usuwaniem tuszu wodoodpornego
    • podrażnił moją skórę
    • bardzo wysoka cena
  • 6 maja 2023 o 22:46
    Mój ulubieniec do demakijażu oczu.
    Bardzo podoba mi się dwufazowa formuła. Jedna część jest przezroczysta, wodnista. Druga niebieska, tłusta. Przed użyciem należy wstrząsnąć płyn aby warstwy się zmieszały. Płyn ma bardzo delikatny zapach. Bardzo dobrze zmywa tusz do rzęs - wystarczy zmoczony wacik przyłożyć na chwilę do powieki i od razu wszystko schodzi. Nie trzeba pocierać czy przecierać oczu milion razy. Nie wiem jak radzi sobie z tuszem wodoodpornym ale moim zdaniem nie powinien mieć poblemu. Jedyne co to płyn zostawia lekką mgłę na oku, więc najlepiej od razu po niem umyć twarz, żeby się tego pozbyć. Nie szczypie i nie drażni oczu. Na pewno będę do niego wracać.
    Dot123
    17 marca 2023 o 13:02
    Słaby
    Kupiłam go zachęcona ładnym opakowaniem i dwufazową formułą, ponieważ zawsze taka forma płynu do demakijażu mi się sprawdzała. Produkt jednak poza wyglądem nie wzbudza mojego zachwytu. Nie do końca radzi sobie z makijażem, szczególnie z bardziej trwałymi tuszami do rzęs. Znam tańsze, lepsze i bardziej skuteczne płyny.
    Zalety:
    • wygląd
    • formuła
    Wady:
    • słabo zmywa makijaż, na następny dzień pomimo wrażenia dokładnego zmycia mamy efekt pandy o poranku