Wody toaletowe damskie

Caudalie The Des Vignes EDT

thequre
    9 sierpnia 2024 o 13:46
    Otulający niczym oplatająca winorośl
    Bardzo lubię w upały otulić się tym zapachem, który daje spokój, komfort i poczucie, że się długo i przyjemnie pachnie. Jestem zakochana w całej serii, czyli w żelu pod prysznic, mleczku do ciała oraz tej wodzie toaletowej. Zapach kojarzy mi się z ciepłym wieczorem po upalnym dniu, gdzie szuka się ukojenia w liściach drzew i winorośli. Na pierwszy plan wysuwają się nuty piżma, następnie neroli i imbiru przyprawione zapachem kwiatów pomarańczy i jaśminu. Zapach jest słodki, otulający, a zarazem nieprzeszkadzający. Pięknie się na mnie układa, dość długo utrzymuje. Jak na wodę toaletową trwałość ma przyzwoitą, bo do trzech godzin po dozowaniu. Po tym czasie trzeba ponownie użyć, jeśli chce się dalej pachnieć na wysokim poziomie intensywności. Fajnie się trzyma na ubraniach, które pachną jeszcze na drugi dzień. Ma jeszcze jedną zaletę, a mianowicie nie wysusza, nie podrażnia skóry oraz nie "tłuści" ubrań, co występuje często w przypadku perfum o wysokiej zawartości olejków eterycznych. Buteleczka szklana, tłoczona, nawiązująca do kiści winogron. Wygodna. Mnie zapach bardzo przypadł do gustu i jak dla mnie harmonizuje się z Chanel Chance Eau Tendre, być może dlatego, że też w składzie ma białe piżmo i jaśmin? Projekcja raczej bliskoskórna, bez długiego ogona, ale wyczuwalna przez otoczenie. Zapach nadaje się na dzień, jak i na wieczór szczególnie latem, ale myślę, że jesienią też będzie pasował. Nie określałabym również kategorii wiekowej, gdyż podoba się młodym dziewczynom oraz tym trochę starszym ;)
    Zalety:
    • nie plami ubrań, gdyż nie zawiera barwników. Można więc spryskiwać nimi ubrania bez obawy przed poplamieniem ich.
    • słodki, piękny zapach
    Wady:
    W perfumerii
    LadyLea
    17 stycznia 2021 o 21:27
    Cudowne!
    Zacznę od tego, ze są subtelne i nienachalne ale jednoczenie długo utrzymują się na skórze. Bardzo wydajne! Zapach jest piękny lekko pudrowy, kwiatowy, siłowy. Wyczuwa się herbatę i irys a także imbir. Class jest elegancka i kobieca. Bardzo lubię ten zapach! Na długo się z nim zaprzyjaźniłam! Dodam, ze nie lubię mocnych zapachów, większość perfum podoba mi się na papierku ale jak psiknę na rękę to mało mi głowa nie eksploduje. Generalnie perfumy mnie męczą. A Caudalie to jest dla mnie po prostu zbawienie, ładnie pachnę ale nie jest to zopach agresywny a tylko taki woal otulający mnie. Polecam !
  • 1 stycznia 2020 o 21:09
    Świetna na lato
    Z mgiełką tą spotkałam się po raz pierwszy, gdy otrzymałam w prezencie zestaw zawierający miniaturę tego produktu. Zapach przypadł mi do gustu od razu, to moje nuty - bergamota, winogrona, białe piżmo i jaśmin. W pierwszym kontakcie nie ma alkoholowego uderzenie za co ogromny plus. Trwałość oceniam na 3+. Woda świetnie odświeża, dodaje energii, relaksuje. Atomizer bardzo dobry, dzięki czemu produkt jest bardzo wydajny. Caudalie to firma produkująca naturalne kosmetyki i tu woda również ma fajny skład.
  • 22 września 2017 o 9:04
    Tajemniczy, pobudzający zmysły, nieoczywisty, niespotykany
    Nie należę do wielbicielek La vie est belle czy Si, nie dla mnie nudne, kwiatowe tony. Zapach Caudalie The Des Vignes był dla mnie jak odkrycie siebie na nowo. Nietuzinkowy, intyrgujący... Prysnęłam go tylko raz na nadgarstek, a zapach przeszedł na ubranie i trzymał się kilka dni. Coś niesamowitego jest w tym zapachu. Przystępna cena tylko zachęca do zakupu :)
    Zalety:
    • długo utrzymuje się na ciele
    • pięknie się utlenia, o każdej porze dnia zapach jest inny
    Wady:
    • Flakon nie jest dziełem sztuki, ale mi to absolutnie nie przeszkadza ;)
    W perfumerii
  • 9 stycznia 2015 o 18:14
    Intrygujaca herbata z winorosli:)
    Dostalam ta wode w zestawie razem z zelem pod prysznic. Troche sie skrzywilam jak zobaczylam ten zestaw bo nie znosze dostawac zadnych zapachow w ciemno. Mam okropnie wybredny nochal. Spryskalam sie nia niepewnie i cos mnie zaintrygowalo od razu. Przyjemnie bylo mi z nia obcowac, dziala relaksujaco. Nastepnego dnia moznabylo wyczuc ja jeszcze na ubraniu. Woda nie jest doslowna, nie niesie od razu ze soba jakiegos jasnego przekazu. Jest tajemnicza i wciagajaca. Trzeba ja rozgryzc i do takich kobiet powinna najbardziej pasowac. Używam tego produktu od: 2 tygodni Ilość zużytych opakowań: 1 prawie cale