Wody toaletowe damskie

Hermes Hiris EDT

Nasi użytkownicy zostawili 27 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 19 lipca 2014 o 19:29
    mistrzostwo
    Hermes ma dar wypuszczania nieziemskich zapachów - czego nie powącham, czuję w tym sznyt mistrza. Hiris jest zapachem mało znanym w Polsce, niedostępnym w stacjonarnych perfumeriach (pytałam) - ogromna strata! Może nie jest to typowy zapach dla fanek irysa co może sugerować nazwa. Jest to zapach chłodny, metaliczny, raczej introwertyczny, nie atakuje sobą, nie rozpycha się w powietrzu. Jest nienachalny ale raz wywąchany - zapada na długo w pamięć. Otwarcie zaczyna się faktycznie wielokrotnie przywoływaną tu marchewką lecz na mnie jest to nuta przyjemna. Dalej wyczuwam drewno - raczej jest to drewno z Północy, smagane wiatrem, oblane zimną wodą. Dochodzą aromaty ziemi - lekko zmarzniętej, korzeni, poszycia leśnego w zimny poranek. Na końcu wyczuwam nuty kwiatowe i dla mnie najmocniejszy i najbardziej wyczuwalny na skórze jest zapach goździka - zresztą bardzo go lubię. Na samym końcu uwalniają się nuty pudrowe co właśnie jest irysem - nut irysa często używa się w pudrach stąd skojarzenie tego typu produktów z tą nutą jest tak mocne i intuicyjne. Jest to zapach na pewno bliskoskórny, zaskakująco trwały. Nie jest agresywny ale też nie sposób pomylić go z niczym innym. Dla mnie to zapach dalekiej Północy - północnej Norwegii, Islandii, Szetlandów. Właśnie tam Hiris mógłby występować w naturze gdyż ja ten zapach zdecydowanie odbieram jako zimny i ziemisty. Flakon jest przepiękny, jest to jeden z najpiękniejszych flakonów jakie znam. Prosty, w eleganckim kolorze. Dotykanie go to przyjemność, jest aksamitny jak płatki kwiatów. Uwaga - od tego roku Hiris zmienia szatę graficzną i będzie dostępny w nowym, przezroczystym flakonie z granatową etykietą. Kształt buteleczki bez zmian. Niestety, zapach znów niedostępny w naszych perfumeriach (potwierdzone mailowo). Polecam ten zapach indywidualistom, osobom lubiącym niecodzienne perfumy. To zapach z klasą, nietuzinkowy, po pewnym czasie uzależnia gdyż inne przy nim wydają się być banałem. Pasuje mi właściwie na każdą porę roku - byle tylko dzień był wietrzny. Używam tego produktu od: 3 lat Ilość zużytych opakowań: 2 flakony
  • 4 października 2013 o 20:56
    Jestem oczarowana
    Tak, zapach może wydawać się metaliczny. Tak, poczatek nie jest łatwy- wręcz dziwaczny, trochę medyczny, zimny, i czuć korzenie roślin. Ale to co sie dzieje później.....łagodnieje, pudrzeje, otula. Na początku myslałam,że ze wzgledu na metaliczność to będzie zapach na wiosne, lato- nic z tych rzeczy- jest październik a ja się pryskam z przyjemnością, bo wiem jakie cudownie eleganckie pudrowate wonie będa mi towarzyszyły w ciągu dnia. Czuję się w nim spokojna i bezpieczna. Jak napisała poniżej Arizona to zapach osobistyi bardzo wygodny. Trwalość- przy sporej aplikacji zostaje poświata do wieczora.Jestem oczarowana. Używam tego produktu od: próbki, teraz własna butla Ilość zużytych opakowań: 10 ml
    yerena
    12 października 2011 o 14:37
    Metalowy irys
    Jako wielbicielka irysow w perfumach- kupilam miniature, bez wstepnych prob. Troche sie rozczarowalam- gotowana, slodzona marchewka, przez ktora probuje sie przebic irys, ale nie potrafi. Marchew z czasem sie wywietrza, ale jej miejsce zajmuje metaliczna, chlodna nuta, ktora psuje caly efekt. Irys w tej kompozycji stanowi jedynie tlo poczatkowo dla marchwi, dla zelaza pozniej. Cieszy fakt, ze zapach nie jest mega trwaly, ale zelazo zostaje az do konca. Nie chce pachniec metalem, wiec nie kupie pelnowymiarowego flakonu, a miniature jakos zuzyje... Używam tego produktu od: od kilku lat Ilość zużytych opakowań: 7.5 ml miniatura
  • 30 stycznia 2011 o 20:30
    Marchewa :D
    Najlepszym slowem na okreslenie tego zapachu jest slowo niepospolity. Bardzo wyrazisty i zapadajacy w pamiec. Uwielbiam takie zapachy :) Marchewka - mm, zachwycajaca,lecz ulotna. Zapach nie jest z pewnoscia duszacy,ani meczacy,natomiast z drugiej strony jest twardy ( co przemawia na jego plus ). Marchew jak wspomnialam ulotna,pozniej zostaje juz tylko miod. Dla mnie Hermes = elegancja. Tak wiec marka mowi sama za siebie Używam tego produktu od: dwa lata temu Ilość zużytych opakowań: jeden flakon
  • 7 listopada 2010 o 22:09
    Ładny ale nietrwały :(
    Osławiona marchewkę czuję tylko przez kilka pierwszych sekund. Kiedy juz umości sie na skórze emanuje pięknymi kwiatowymi akordami, czuję głównie jedwabisty irys i kwiat pomarańczy albo może raczej jaśmin :confused: Nie jestem pewna, bo umyka ze skóry skandalicznie szybko :( Używam tego produktu od: paru dni Ilość zużytych opakowań: testy