Wody perfumowane damskie

Avon Only Imagine EDP

Nasi użytkownicy zostawili 49 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 15 stycznia 2024 o 17:36
    Niesamowicie intensywny, słodki z nutami kwaskowatymi zapach w trochę infantylnym opakowaniu.
    Buteleczkę perfum dostałam niedługo po wypuszczeniu tego zapachu w 2013 roku od znajomej, która zajmowała się dystrybucją kosmetyków z Avon. Buteleczka z grubego szkła z jasnego różu w intensywnie różowy fiolet ku dołowi, w górnej części okryta falbanką przypominającą spódniczki małych balerin wykonaną z organzy i siateczki w kolorze fioletowej. Zdejmowana osłonka z pokrytego srebrną powłoką plastiku musi kliknąć w celu dobrego zamknięcia. Atomizer działa bezawaryjnie, rozpyla gęstą mgiełkę, która osiadając tworzy kilkugodzinnie roznoszący się aromat. Nuty zapachowe jakie wyczuwam to lekko kwaskowate jeżyna i zielone jabłko, ciężka do zidentyfikowania słodycz, mocna piwonia i fiołek oraz gdzieś z tyłu przebija się drzewo sandałowe. W trakcie noszenia tego zapachu miałam wrażenie przeniesienia się do magicznej, leśnej krainy tonącej w słodyczy. Utrzymywanie się zapachu na skórze to coś innego, bo po spryskaniu wyczuwałam go jeszcze dwa dni później, mimo kąpieli z bardzo aromatycznym żelem i płynem. Ubrania potraktowane tym zapachem pachniały przez trzy dni, czwartego dnia płaszcz nadal miał lekki aromat. Czułam się trochę jak te panie w komunikacji miejskiej zalewające się całymi buteleczkami perfum, których zapach pozostawał w autobusie jeszcze przez kilka godzin. Niezapomniana przygoda. Za słodka. Zbyt baśniowa.
  • 13 czerwca 2023 o 9:26
    Nie dla mnie
    Zapach Only Imagine jest bardzo energetyczny, świeży, owocowy. Przebija się woń fiołków, róż i piżma. Nie jest to zapach na wieczorne spotkania, ale na co dzień również mi się nie sprawdził. Nie jest super trwały, po 2 godzinach musiałam psikać się nim ponownie. Na pewno ponownie nie zakupię tych perfum. Wolę jednak bardziej cięższe i trwalsze zapachy. Co do samego flakoniku, oryginalny i zdecydowanie inny niż większość, przykuwa uwagę. Jednak ten tiul tworzy taki tandetny wydźwięk i myślę, że nie każdy się przez to na nie skusi.
    Zalety:
    • owocowy zapach
    • bardzo pudrowe
    Wady:
    • flakonik
    U konsultantki
  • 31 marca 2020 o 19:55
    Nie, dziękuję.
    Flakon poręczny, choć przyozdobiony nieco tandetnym tiulem przy zakrętce. Zapach nieszczególnie się wyróżnia na tle innych, już czułam niejednokrotnie podobne kompozycje, ale mimo to, jest całkiem niezły. Na pewno jest to zapach, który nada się na okres wiosny i lata. Kwiatowy, delikatny i nienachlany. Trwałość jest raczej marna, ale nigdy nie spodziewam się fajerwerków po Avonie. Po 2 godzinach maksymalnie perfum wietrzeje na skórze, na ubraniach nie utrzymuje się wcale. Co za tym idzie wydajność jest dość kiepska. Bliżej mu do mgiełki do ciała niż perfum, niestety. Cena regularna jak zwykle zawyżona i to konkretnie. Warto polować w promocji, choć od dłuższego czasu tego zapachu w katalogach nie ma. Avon lubi wycofać jakiś zapach, by za parę lat znów powrócił do łask. Miałam, zużyłam, nie wrócę.
  • 6 kwietnia 2017 o 20:47
    świeży, energetyzujący
    super zapach na wiosnę i lato, już dawno nie ma go w sprzedaży, a ja właśnie kończę mój flakonik, + kompozycja świeża, kojarzy się z soczystym jabłkiem (jest to jedna z nut zapachu), + dodaje energii, poprawia nastrój, + bywał na promocjach w dobrej cenie, + uroczy flakonik, trwałość średnia/ dobra, zapach Only Imagine pięknie zgrał się z moją skórą, szkoda, że został wycofany, z pewnością przypadłby do gustu niejednej kobiecie, jako codzienny zapach dodający wigoru
    U konsultantki
  • 17 lipca 2016 o 13:17
    Wtórny, ale niezły
    Zapach jest bardzo przyjemny, można wyczuć akcent jabłka połączony z kwiatami. Kojarzy się ze świeżością i rześkością. Idealna kompozycja na okres wiosenno-letni. Niestety jest on wtórny, bo przypomina mi inne perfumy tyle, że przelane do innego flakoniku i za niższą cenę. Trwałość jest zdecydowanie za krótka - do 2 godzin i trzeba ponownie użyć tych perfum. Traci na tym piekielnie wydajność. W flakoniku nie przypadło mi do gustu to fioletowe.. coś. Zaraz pozbyłam się tego. Można zakupić ten zapach i przetestować śmiało na własnej skórze, bo jest to całkiem przyjemny jabłkowy zapach, który nikomu nie wadzi.

Zobacz także inne Wody perfumowane damskie