Korektory pod oczy

Bourjois Always Fabulous, Full Coverage Concealer Korektor do twarzy

Bourjois Always Fabolous 200 - korektor do twarzy 6ml

Nasi użytkownicy zostawili 274 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

crayola
    3 kwietnia 2025 o 12:19
    Nie polubiliśmy się za bardzo
    Ot, taki zwyklaczek nie wiadomo po co. Na niedoskonałości jest zbyt rzadki i mało kryjący. Pod oczy w sumie to samo. Korektor ma ładny zapach i fajne opakowanie. Jest bardzo rzadki, wodnisty. W tej "wodzie" nie kryje się zbyt dużo pigmentu. Raczej jest to lekkie krycie, które w moim przypadku w ogóle się nie sprawdza. Efekt daje naturalny, ale tak bardzo naturalny, że w ogóle nie opłaca się go zbytnio używać. Krycie znikome. Odcienie są fajne, dość jasne, ale żółte, a nie różowe. Wydajny jest bardzo. Drogi także. Jest dość nawilżający i nie wysusza skóry pod oczami, ale u mnie też zbiera się w załamaniach. Bardziej niż pod oczy zużyłam go do nakładania na centralne partie twarzy w celu rozświetlenia. I tu sprawdził się lepiej, aczkolwiek w ogóle mnie nie zachwycił. Z przyjemnością wyrzuciłam zużyte opakowanie. Nie wrócę do niego.
    Zalety:
    • jasne odcienie
    • przyjemny zapach
    • ładne opakowanie
    Wady:
    • wysoka cena
    • znikome krycie
  • 12 lutego 2025 o 23:10
    Poprawny korektor
    Poprawny, lekki korektor pod oczy, o super zapachu i przyjemnym kryciu. Jeśli lubicie naturalny efekt - myślę, że się polubicie! Jedyny problem z Bourjois mam taki, że nie do końca lubię ich kolory - ten korektor ma jednak dość jasny odcień i spisał się na mojej bladej cerze. Był niesamowicie wydajny, zużyłam dwa opakowania, póki co do niego nie wrócę - nie ma między nami ogromnej chemii
    • Krycie
    • Kolor
    Dinulka
    14 lipca 2023 o 12:01
    Zawiódł
    Korektor był porównywany z Lorealem czy Rimmelem, jednak dla mnie on ma zdecydowanie mniejsze krycie. Na pewno nie jest też full coverage - nie radzi sobie zarówno z zaczerwienioną drobną blizną, jak i cieniami. Raczej określiłabym go jako lekko kryjący. Z kolei przy tak słabym kryciu ta konsystencja wydaje się dość ciężkawa, gorzej mi się rozklepuje niż np. Rimmel. Przez to jest też niezbyt wydajny. A jak przejadę, a nie wklepię, to z kolei traci krycie jeszcze bardziej. Na powiece ruchomej szybko wchodzi w drobne załamania, jeśli nie jest nieprzypudrowany od razu. Mam kolor 200 Vanille i jest całkiem opalony :) Lubię serię Faboulous poprzez podkład, który mi się sprawdza, podoba mi się też design opakowania korektora, jednak obiektywnie stwierdzam, że znam produkty, które są dla mnie bardziej komfortowe na co dzień i lepiej wyglądają na mojej twarzy, szczególnie w tej cenie. Zużyję, bo nie jest bardzo zły, jednak nie kupię ponownie.
  • 6 października 2022 o 21:15
    Wcale nie jest full coverage
    Lubię go, ale nie określiłabym go tak jak producent "full coverage". Wręcz przeciwnie - jest bardzo leciutki, ma subtelne krycie. Daje efekt makeup no makeup, a nie pełnego krycia. Mi to w sumie odpowiada, choć mógłby być mniej wodnisty i mieć więcej pigmentu, bo np. z zakryciem mocnych cieni czy dużych niedoskonałości sobie absolutnie nie poradzi. Jest dość wydajny. Kolorystyka na duży plus. Lubię go, ale tylko kiedy nie potrzebuję mocnego, perfekcyjnego makijażu.
    Zalety:
    • kolorystyka
    • lekka formuła
    Wady:
    • znikome krycie
  • 23 września 2022 o 10:30
    Jak nie widać różnicy to po co przepłacać ;)
    Zmyliło mnie bardzo to "full coverage" w nazwie - nastawiłam się na dobre krycie, a tu okazało się, że korektor raczej z tych lekkich i świeżych. Kupiłam w komplecie z podkładem i jako duet daje radę, choć nie jest to moje odkrycie roku ;) - Oceniam odcień 400 Rose Beige, który bałam się, że będzie dla mnie zbyt różowy. Tymczasem okazał się być... bardzo żółty! Nie dość, że żółty, to jeszcze bardziej żółcieje na skórze. Uważajcie przy doborze odcienia. - Korektor w bardzo ładnym opakowaniu. Zamykane na klik, szczelne. Kanciasta buteleczka i blyszczykowy aplikator z gąbeczką, który dobrze rozprowadza kosmetyk. Ładna szata graficzna, ze złotymi akcentami. - Korektor nie pachnie, mój ulubieniec z Lovely pięknie pachnie, więc tu na minus. - Jeśli chodzi o działanie to kosmetyk najpierw trzeba uważać przy nakładaniu. Jak już wspomniałam żółci, w dodatku trzeba szybko go rozprowadzić, bo lubi zastygać. Gdy już go nałożymy fajnie leży na skórze - nie wchodzi w zmarszczki, załamania skóry. Nie ciastkuje, nie zbija się w grudki, wzorowy kosmetyk pod tym względem. Nie do końca jestem zachwycona kryciem - radzi sobie z lekkimi cieniami, zaczerwienieniem, drobnymi wypryskami, ale nie jest to tytan krycia, przebarwienia odpadają. Mam porównanie do kultowego Lovely, który kryje lepiej, jest tańszy, choć przez swą niewydajność to trochę sprawa dyskusyjna. Korektor daje świeży, delikatny efekt. Nie ma mowy o kredowym, suchym wykończeniu. Wydajny, da się go upolować w internecie w dobrej cenie. Dałabym ocenę taką pomiędzy 3 a 4, ale niech mu będzie ta czwóreczka ;)