Dessange, Reparation Gelee Royale, Elixir Nutri-Reparateur (Eliksir naprawczy)

0 HIT!
70 % kupi ponownie
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiRutyna pielęgnacyjna DESSANGE Professsional Hair Luxury Réparation Gelée Royale zapewnia włosom prawdziwą kąpiel intensywnego odżywienia i wzmacnia strukturę włókien włosów*. Formuła wzbogacona mleczkiem pszczelim, znanym ze swoich właściwości odżywczych i rewitalizujących, otula włosy, intensywnie je odżywiając. Po użyciu włosy są miękkie i widocznie zregenerowane.
Naprawczy eliksir przeznaczony do pielęgnacji włosów bardzo zniszczonych i osłabionych. Regeneruje i upiększa włosy na długości i końcach. Ma działanie termoochronne i zapobiega puszeniu się włosów. Lekka formuła eliksiru wzbogacona mleczkiem pszczelim błyskawicznie odżywia i wspomaga naprawę zniszczonych pasm i końcówek włosów. Po każdym użyciu włosy wyglądają na intensywnie odżywione na całej długości, aż po same końce.
*Test instrumentalny po 5 aplikacjach szamponu i odżywki lub maski z serii.
Cechy produktu
- Rodzaj
- serum
- Właściwości
- nabłyszczające, regenerujące / odbudowujące, odżywiające, ochrona końcówek
- z pompką, w butelce
Recenzje 50
4 /5
27 listopada 2023, o 07:22
Pięknie utrwala
Mam włosy cienkie, które stylizuje od czasu do czasu stylerem Dyson, więc nie mam zniszczonych włosów, tylko osłabione przez stres, złą dietę i niedoczynność tarczycy. Cała seria wspaniale nabłyszcza i nawilża ale z tym produktem polubiłam się najmniej, bo co prawda pięknie utrzymywał skręt ale jednak następnego dnia obowiązkowo musiałam myć moje cienkie włosy, natomiast jeśli ktoś i tak to robi albo ma jakieś ważne wyjście to produkt jest super do stylizacji. To coś więcej niż tylko ochrona przed ciepłem, bo pięknie utrwala fryzurę, która zachowywała kształt nawet po nocy, jakbym użyła pianki ale włosy nadal były miękkie i sprężyste. Piękny zapach calej serii. Ogólnie na plus ale osoby z cienkimi włosami mogą czuć, że włosy są już przeciążone.
1 /5
24 listopada 2023, o 09:12
Nie kupi ponownie
1 /5
23 listopada 2023, o 22:32
Nie kupi ponownie
Ocena szczegółowa:
Mocno obciąża włosy, nawet przy odrobinie użytego produktu
Niestety ten produkt z całej linii tej marki, sprawdził mi się najgorzej. Mimo iż, stosowałam go dużo mniej niż "doradza" na opakowaniu producent, przy każdym zastosowaniu czułam, że moje włosy są bardzo obciążone i oklapnięte. Naprawdę starałam się dokładnie przetestować ten produkt, ale przy każdym użyciu odechciewało mi się po niego sięgać ponownie. Używanie tego produktu, niestety wiązało się dla mnie z obowiązkiem umycia moich włosów następnego dnia, co znacznie burzy wizję "idealnego produktu". Mogę tylko powiedzieć, że eliksir ma ładny zapach (typowy dla produktów z salonów fryzjerskich) i estetyczne opakowanie z pompką. Niestety to tylko dwa plusy jakie w nim dostrzegam.
23 listopada 2023, o 21:52
Fajny zapach, dobra konsystencja
Na włosy o długości kilkanaście centymetrów za ramiona nakładam 3 pompki produktu, na włosy córki o długości do ramion starczą 2 pompki.
Produkt dość wydajny, ma fajną konsystencję, bo nie lepi się, nie jest tłusty, jest lekki i łatwo dobrze rozprowadzić go na włosach. My nakładałyśmy na lekko wilgotne, ponieważ obie nie lubimy stosować tego typu kosmetyków na suche włosy.
Po wysuszeniu włosów eliksir miał działanie silnie wygładzające, dzięki niemu nawet nie musiałam prostować włosów, a i tak wyglądały, jakbym przejechała je prostownicą.
23 listopada 2023, o 19:53
Eliksir, który działa
Eliksir naprawczy otrzymałam od Wizaż.pl w ramach testowania kosmetyków z serii Dessange. Jestem bardzo zadowolona z jego działania, razem z odżywką stanowią solidną bazę w pielęgnacji włosów.
Eliksir jest dość rzadki, wydajny. Ma zapach taki jak reszta kosmetyków z serii: mocny, orientalny, dla mnie niezbyt przyjemny.
Moje włosy: bardzo długie (za pas), bardzo gęste i bardzo kapryśne. Wierzchnie warstwy określiłabym jako średnioporowate: mają tendencję do puszenia, skręcają się pod wpływem wilgoci, końcówki szybko tracą zdrowy wygląd, ale przy odpowiedniej pielęgnacji wyglądają zdrowo, są dość gładkie i błyszczące. Spodnia warstwa włosów (przy karku) jest natomiast w okropnym stanie: włosy są bardzo cienkie, skręcają się, puszą, łamią, rozdwajają. Nie wiem czym jest spowodowana taka rozbieżność między warstwami włosów, ale wyglądają one jakby należały do dwóch różnych osób.
Eliksir wygładza włosy, nabłyszcza je i przeciwdziała ich puszeniu się. Działa trochę jak olejek. Jest dla mnie szczególnie użyteczny w przypadku spodniej warstwy moich włosów, gdyż tak jak napisałam, są one w najgorszej kondycji. Eliksir sprawia, że łatwiej jest mi okiełznać te suche kosmyki, nie są one aż tak irytujące i odróżniające się od reszty włosów.
Eliksir jest bardzo dobrym produktem, ale ze względu na zapach raczej nie wrócę do niego. Być może przy dłuższym stosowaniu efekty okażą się na tyle zadowalające, że przymrużę oko na orientalny aromat i zakupię drugie opakowanie.
23 listopada 2023, o 19:42
Ocena szczegółowa:
Wisienka na torcie pielęgnacji z tą serią
Bardzo polubiłam szampon i odżywki z tej serii, a ten eliksir to wisienka na torcie, która dopełnia pielęgnację tymi produktami. Zamknięty jest w opakowaniu z wygodną pompką. Ma charakterystyczny dla tej serii piękny zapach - kwiatowy ze słodką nutką. Być może ta słodka nutka to zasługa mleczka pszczelego, które mamy w składzie. Formuła jest emulsyjna, nie mocno olejkowa.
Na moje długie włosy wystarcza 1-2 pompki więc jest dosyć wydajny. Rozprowadzam go od połowy włosów w dół. Świetnie dociąża końcówki, ułatwia rozczesywanie i co dla mnie najważniejsze zapewnia też termoochronę. Po wysuszeniu włosów nie są one obciążone ale ładnie zdyscyplinowane, nie puszą się. Cała ta seria stosowana razem zapewni piękny zapach długo utrzymujący się na włosach. To są produkty, których nie powstydziłyby się profesjonalne salony i świetnie, że można je kupić w drogeriach. Cena nie wydaje się wysoka jak za jakość jaką oferują. Dla mnie rewelacja!
23 listopada 2023, o 17:06
Wykorzystała: jedno opakowanie
23 listopada 2023, o 16:39
Otulenie dla włosów
Do testów dostałam całą linię, i jako ze jest to pielęgnacja kompletna, ocenie ją także w całości.
Mam włosy suche, kręcone, które błagały o porządna dawkę nawilżenia. Ta linia świetnie dała sobie z nimi radę - już od szamponu czuć kremowe, otulające formuły. Włosy łatwo się rozczesywaly. To, co dla mnie jest ważne, to ich większa odporność na puszenie, która jest szczególnie wazna zimą i deszczowe dni.
Kosmetyki maja przepiękny zapach i są bardzo wydajne. Przy nich nawet samo mycie było przyjemnością!
23 listopada 2023, o 11:50
Bardzo dobry na końcówki
Formula eliksiru jest dość lekka, dzięki czemu produkt nie obciąża włosów. Dużym plusem jest to, że nadaje się do stosowania jak na wilgotne włosy, tak i na suche. Eliksir naprawczy jest dość dużej pojemności - 100 ml, dzięki mlecznej konsystencji dla mnie wystarczy 2 pompki, aby równomiernie pokryć całą długość. Ogólnie mi się bardzo spodobał ten produkt, tak jak ma mnóstwo działań - odżywcze, regenerujące i ochronne. Idealnie zabezpiecza włosy przed suszeniem, zatrzymując wilgoć w środku, a także sprawia, że końcówki wyglądają na więcej odżywione.
23 listopada 2023, o 11:07
Zdecydowanie nie naprawia
Jedyne co robi ten eliksir to hamowanie procesów niszczenia włosów. Jest wydajny, bo 2 pompki wystarczą na moje dość długie włosy. Dzięki niemu końcówki są wygładzone, ale to efekt "od użycia do użycia". Nic na stałe. Jest lekko lejący, mógłby być nieco gęstszy. Bardzo duży plus to jego opakowanie, które ułatwią użycie.
23 listopada 2023, o 01:08
Ocena szczegółowa:
Świetny jako olejek na końcówki.
Produkt dostałam do przetestowania od Wizaz.
Nie będę ukrywać, że produkty typu olejki do włosów to moja ulubiona kategoria pielęgnacji. Ten ''eliksir" ma dość leistą formę, mocno wyczuwalny zapach i używam go jako zabezpieczenie na końcówki i długość włosów po myciu.
Po użyciu zostawia wyczuwalny filtr na włosach (ale w pozytywnym sensie!) nie jest tłusty, wygładza, zapobiega puszeniu i porządnie nabłyszcza, więc włosy wyglądają na zdrowsze. Trzeba uważać, żeby z nim nie przesadzić, bo wystarczy dosłownie trochę, aby efekt był widoczny na włosach, więc jest on jednocześnie bardzo wydajny. W odczuciu przypomina mleczko do włosów, ale nie jest ciężki, obciążający, na zimową pogodę, gdy jest dużo śniegu i deszczu, jest idealny, aby zapobiec puszeniu się włosów.
22 listopada 2023, o 23:52
Ocena szczegółowa:
W końcu fajna konsystencja!
Stosowałam różne olejki nawilżające i zawsze denerwowało mnie, że mam tłustą rękę i nierównomiernie rozprowadzony produkt. W końcu trafiłam na eliksir, który ma idealną konsystencję! Produkt jest w wygodnym, poręcznym opakowaniu z pompką. Przypomina kremową odżywkę i cudownie pachnie (miodowa nuta). Włosy są nawilżone, gładkie, nie puszą się, a końcówki wyglądają na zadbane i zdrowe. Jestem bardzo zadowolona. Przyznam, że moje włosy rozdwajały się i puszyły i musiałam używać prostownicy, żeby trochę je okiełznać. Dzięki tej odżywce koniec z "prasowaniem" włosów. Dzięki eliksirowi stały się jedwabiście gładkie.
Eliksir można stosować na włosy mokre lub suche, wystarczy wmasować produkt we włosy. Ja najczęściej używam go na włosy suche. Polecam!
produktów15
recenzji188