Serum do włosów

Hairy Tale Cosmetics Seal the Deal, Laminating Ceramide Hair Treatment Laminująca kuracja z ceramidami

Nasi użytkownicy zostawili 14 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 17 stycznia 2025 o 17:31
    Produkt g e n i a l n y !!!!
    Jestem posiadaczką naturalnych, długich włosów z tendencja do falowania się. Czasem są bardziej w stronę średnioporów, raz bardziej wysokoporów. Zawsze jednak dążę do ich wygładzenia i prostowania. Opakowanie jest prześliczne, pompka działała bez zarzutu ale przez moją długość włosów kosmetyk nie był jakoś super wydajny. Pierwszy raz użyłam “foczki” z maską i efekt sypkości i wygładzenia był na prawdę fajny. Kolejny raz użyłam już solo i trzymałam przez pół godziny na włosach. I tutaj była petarda! Włosy się nie plączą, są sypkie, błyszczące, gładkie! To co robi ten produkt na moich włosach jest wart każdych pieniędzy. Muszę zamówić go ponownie i na prawdę polecam go przetestować.
    Zalety:
    • włosy są sypie, lśniące
    • brak oklapu
    • piękne opakowanie
    Wady:
    • trochę szybko się kończy
  • 3 marca 2024 o 13:13
    Produkt z bardzo dobrym składem, do wykorzystania na różne sposoby
    Kolagen (pozyskiwany z rybich skór z lokalnych stawów, będących ,,odpadem" z przemysłu spożywczego) znajduje się już na drugim miejscu w składzie! więc to duży plus. Możemy wykorzystać go na WŁOSY jak i na TWARZ. Zapach nie powala, ale też nie śmierdzi - nie przeszkadza, bo nie czuć go po aplikacji. Moim zdaniem trzeba się do tego produkty przyzwyczaić, nauczyć go stosować na swój sposób. U mnie jest to dodawanie kilku pompek do odżywki, oraz stosuję na twarz. Jest rzadkiej konsystencji, trzeba ostrożnie aplikować.
    Zalety:
    • bardzo dobry skład,
    • wygodna pompka, aplikacja,
    Wady:
    • duża cena, mała pojemność,
    • surowiec ten można zakupić tylko raz w roku
  • 25 lutego 2024 o 13:02
    Fajna ta foka, potrafi zdziałać cuda
    Mam już drugie opakowanie tego produktu. Można go wykorzystać na wiele sposobów: jako maska do laminowania, do nałożenia po umyciu jako serum, jako podkład do olejowania. Powiem krótko - najlepiej mi się sprawdza po nałożeniu na mokre, umyte włosy. Całkiem nieźle je dociąża i nadaje im lekkiego błysku. Czasem nakładałam go na twarz jako serum (producent zapewnia, że można go tak używać, jest bezpieczny). Skóra była po nim miękka i odżywiona. Zapach nie wszystkim podpasuje, ale nie utrzymuje się długo - jest ulotny. Warto go kupić na promocji, gdyż ma dość małą pojemność i w cenie regularnej jest dość drogi. Jeżeli komuś nie przypasował przy używaniu go jako np. maska do laminacji (u mnie nie było efektu wow) to wykorzystajcie go inaczej i zobaczcie, czy to nie jest właśnie to :)
    Zalety:
    • uniwersalny, można go wykorzystać na różne sposoby
    • dociążenie włosów
    • blask
  • 13 października 2023 o 22:35
    Niesamowity efekt tafli, włosy po użyciu są „jak z obrazka”
    Marka Hairy Tale Cosmetics zawsze budziła we mnie ogromną ciekawość. Po spotkaniu z marką za sprawą kosmetyków tj. wcierki (Grasshopper, Mushromms), szampony (Squeky i Dragon oraz Nutty) moja fascynacja trochę opadła. Nadal uważam, że produkty są w porządku jednak ich cena w stosunku do wydajności, pojemności i efektów potrafi zwalić z nóg. Długo czekałam na ponowne pojawienie się w sklepie laminującej kuracji z ceramidami „Seal the Deal”. W końcu udało mi się kupić ten produkt (choć już słyszałam pogłoski, że ma on zostać wycofany ze względu na problematyczny surowiec). Kiedy w końcu odebrałam paczkę, przeżyłam ogromny szok (choć tutaj oczywiście mój błąd - nie doczytałam). Produkt ten ma pojemność 50 ml i kosztuje około 60-70 zł. Nie spojrzałam, ponieważ z kosmetykami o tej pojemności spotykałam się jedynie w wersjach podróżnych. Trochę się zawiodłam, choć oczywiście od razu zabrałam się do testów. Opakowanie, choć małe jest niesamowicie wygodne. Przypomina te w których znajduje się większość serum do twarzy. Bardzo wygodne, pozwala na odpowiednie dawkowanie produktu. Odżywka jest dosyć lejąca, choć przy odpowiedniej porcji nie spłynie z dłoni. Kolor jest brązowo a szary, lekko mętny (ja też trzymam swój kosmetyk według zaleceń w lodówce). Odżywkę nałożyłam na wcześniej umyte dwukrotnie włosy, ciężko było wyczesać ten produkt więc zostawiłam go na 20 min na włosach. Efekt po użyciu? F E N O M E N A L N Y. Efekt którego kompletnie nie spodziewałam się po kołtunie który zafundowałam sobie podczas nakładania kosmetyku. Z każdą aplikacją odżywki, mam wrażenie że „wyczuwam” ją coraz lepiej. Czy jest wart swojej ceny? Myślę, że tak pod warunkiem, że nie ma się aż tak długich włosów. Moje niestety takie są. Nawet przy minimalnej porcji produkt niestety nie jest zbyt wydajny. Czy kupię ponownie? Myślę, że to taki produkt „na wielkie wyjście”. Mnie trochę szkoda pieniędzy do używania go częściej. Dla ciekawskich - polecam na pewno :)
    Zalety:
    • fantastyczny efekt działania, tafla gwarantowana
    • bardzo wygodne opakowanie oraz aplikacja produktu
    • oryginalna grafika
    Wady:
    • produkt dostępny sezonowo
    • bardzo mała pojemność i wysoka cena
    • nie jest wydajny
  • 20 czerwca 2023 o 23:10
    Niezastąpione działanie kolagenu! ????
    Zdecydowałam się na zakup Seal the Deal po dwukrotnym rozjaśnieniu włosów. Aktualnie zdecydowanie wysokoporowate i delikatnie przesuszone, ale świadomie pielęgnowane. Laminatu używam jako odżywki b/s po myciu na mokre włosy pod serum silikonowe lub kremowe serum. Następnie susze włosy. Używam z częstotliwością co około 2 dni, a włosy myje codziennie. Efekt jest niesamowity - włosy wygładzone, błyszczące, niesamowicie miękkie w dotyku i pełne blasku. Dodany do odżywki również podbija jej działanie regeneracyjne, ale użycie bezpośrednio na włosy daje turbo regenerację. Na włosy lekko za łopatki wystarcza jedna pompka. Pokusiłam się również użyć go na twarz i tu efekt jest również spektakularny - super nawilżenie i wygładzenie. Produkt fajnie regeneruje barierę hydrolipidową. Produkt w moim odczuciu jest bezzapachowy - na pewno nie śmierdzi ryba.
    Zalety:
    • Żelowa i lekka konsystencja
    • Nawilżenie
    • Wygładzenie
    • Regeneracja
    • Zniewalająca miękkość włosów
    • Niesamowity blask
    • Butelka z pompką
    • Uniwersalność produktu
    Wady:
    • Mała pojemność