Serum do włosów

NaturalME Hair Oil Line, Serum na końcówki włosów

• 3 maja 2025 o 23:04
    Polecam
    Poręczna, ciemna butelka z pompką. Serum ma olejową formułę i bardzo delikatny, ale cudowny słodki zapach. W składzie znajdziemy olej abisyński (regeneruje), olej arganowy i plantsil (naturalny zamiennik synetycznych slikonów). Kosmetyk jest bardzo wydajny. Jego zbyt wielka ilość może obciążać włosy i sprawić, że będą tłuste więc trzeba się nauczyć dozować odpowienią ilość. Świetnie zmiękcza, wygładza, nawilża i regeneruje kosmyki. Polecam.
  • 1 lipca 2021 o 17:29
    Bardzo dobre
    Serum przepięknie pachnie i ma cudowny skład (jest to mieszanka różnych olejów). Włosy po użyciu tego serum są lśniące, gładkie, a końcówki nie rozdwajają się. Jedynym minusem jest to, że dość mocno obciąża włosy. Łatwo przesadzić z jego ilością, a wtedy włosy robią się po prostu tłuste. Oprócz stosowania jako serum na końcówki używam tego również do olejowania włosów i efekty są świetne!! Polecam :)
  • 16 maja 2021 o 19:46
    Bardzo przydatny na kosmetycznej półce. Zdecydowanie wart uwagi produkt który spełnia obietnice producenta.
    Do tej pory do końcówek włosów używałam zwykłych olejków. Jednak ze względu na zaufanie do marki postanowiłam skusić się na zakup serum na końcówki włosów które akurat było w bardzo zachęcającej promocji. Opakowanie jest wygodne, jednak jeśli chodzi o pompkę – trzeba bardzo uważać. Jednorazowo dozuje spore ilości serum, a jeżeli wetrzemy jego nadmiar w końcówki włosów, to otrzymamy efekt tłustych włosów. Dlatego lepiej nakładać kosmetyk z umiarem bo niecała jedna pompka może wystarczyć, W moim przypadku nawet dwie pompki tworzą niechciany efekt, nie mówiąc już o tym że w trakcie pierwszego użycia kosmetyku ochoczo nałożyłam sobie na dłoń jego spora ilość. Nie polecam. Na szczęście następnego dnia nie musiałam nigdzie wychodzić, więc wieczorem z ulgą umyłam włosy. Zapach serum jest piękny i zahacza, według mnie, o ideał – jakby delikatnie perfumowany, ale bez przesadzonego efektu, delikatnie owocowy. Efekt jest wart polecenia. Od kiedy zaczęłam używać serum, a było to trzy miesiące temu, moje końcówki nie rozdwajają się, nie puszą się a z drugiej strony serum ich nie obciąża i ogólnie są w bardzo dobrej kondycji. Ja nakładałam serum głównie po umyciu włosów, kilka razy w tygodniu. Zaznaczę również że mam włosy naturalne, nigdy nie farbowane i nie poddaję ich żadnym zabiegom stylizacyjnym. Są średnioporowate w kierunku niskoporowatych.
    Zalety:
    • piękny zapach
    • nie obciąża
    • wydajny
    • regeneruje końcówki włosów
  • 9 lutego 2021 o 20:22
    Zadbane, zdrowe włosy
    Serum jest bardzo wydajne, nie należy nakładać zbyt dużo na końcówki, bo przeciążymy włosy/będą tłuste. Zapach jest bardzo przyjemny, olejek łatwo zmyć. Po umyciu końcówki są miękkie i delikatne. Po około miesiąca stosowania 2 razy w tygodniu zauważyłam zdecydowane wzmocnienie końcówek, zdrowy wygląd włosów. Wyglądają teraz na zadbane, są przyjemne w dotyku, łatwiej się rozczesują i modelują. Skład jest naturalny, co pozytywnie wpływa na włosy. Jedyną wadą jest stosunkowo duża pojemność, bo olejku nie zużywam dużo na jeden raz, a termin przeważnie nie jest długi.
    • odżywione włosy
    • zdrowy wygląd
    • miękkie, delikatne włosy
    • naturalny skład
    Wady:
    • regularna cena
    • krótki termin ważności
  • 9 grudnia 2020 o 22:53
    wygładzenie + objętość
    Kupiłam ten produkt z ciekawości - było to jedno z pierwszych bezsilikonowych serum do końcówek na naszym rynku. Produkt ma bardzo przyjemny zapach, nieco słodki. Jest w moim odczuciu dosyć tłusty, nie jest to typ "suchego oleju". Na moje włosy wystarczyło pół pompki (albo i mniej), większa ilość powoduje ogromne obciążenie i niemożliwy do zlikwidowania przetłuszcz. Za to odpowiednia ilość sprawiała, że włosy uzyskiwały miękkość, wygładzenie oraz co mnie pierwszy raz spotkało przy produkcie do końcówek - objętość i mięsistość. Zakładam, że wygładzenie to zasługa frakcji oliwy z oliwek a objętość to olej abisyński, który solo robi mi lekki puch. W każdym razie dwa idealnie dobrane składniki i rezultat, który ciężko mi było osiągnąć innymi produktami.
    Zalety:
    • objętość, mięsistość
    • wygładzenie
    • ładny nienachalny zapach
    • naturalny skład
    Wady:
    • duża pojemność i krótki termin przydatności
    • pompka dozuje więcej produktu niż potrzeba na przeciętne włosy
    • trzeba się nauczyć dozować go tak aby nie obciążyć włosów