Peelingi do ciała

Clarins Gommage Exfoliant Peau Neuve [Exfoliating Body Scrub] Peeling do ciala z drobinkami bambusa

u89
    22 stycznia 2025 o 1:18
    Jest to peeling
    I w sumie na tym mogłaby się ta recenzja skończyć :D. Jest to drobnoziarnisty, delikatny, ładnie pachnący kosmetyk. Nie robi nic, czego nie robią inne znacznie tańsze. Dodatkowo jest bardzo mało wydajny i sprawdzi się np. przed goleniem nóg, ale już np. z usunięciem samoopalacza sobie nie poradzi.
    emma-e4
    5 maja 2021 o 12:41
    przyjemny, ale słabo działa i drogi
    Producent zaznacza, że to peeling do delikatniejszej skóry, np na dekolcie. Rzeczywiście tam się sprawdził. Na nogi, a szczególnie uda i pośladki jest zwyczajnie słaby. Jest to peeling kremowy, nie pieni się i nie myje. Zapach delikatny, jakby lekko owocowo-kwiatowy. Mimo kremowej konsystencji nie daje efektu nawilżenia czy natłuszczenia skóry po użyciu. Drobinek jest dużo, ale bardzo małe. Wydajność słaba, przy stosowaniu na całe ciało - mniej niż 10 użyć. Na pewno nie kupię ponownie, bo lubię mocniejsze efekty, a i cena nie zachęca.
  • 6 maja 2020 o 19:40
    Świetny ale cena powala
    Próbkę peelingu Clarins (tubkę o pojemności 30 ml) zakupiłam w zestawie wraz z balsamem oraz kremem do rąk tej samej marki. Dodatkowo zestaw dorwałam w mega okazyjnej cenie. W standardowej cenie raczej bym po niego nie sięgnęła. Opakowanie jest solidne i eleganckie, jak zresztą wszystkie produkty tej marki- przyciąga wzrok. Dozownik pozwala na łatwe wydobycie tyle produktu ile potrzebujemy. Produkt ma przyjemny, słodki zapach. Nie jest on jednak zbyt intensywny co dla mnie akurat jest na plus ale osobom preferującym mocno zapachowe peelingi raczej nie będzie odpowiadał. Ze względu na miniaturową wersję produktu stosowałam go tylko na twarz. Peeling ma lekką, kremową konsystencję. Zawiera bardzo drobne drobinki bambusa, które przyjemnie masują skórę, są dla niej delikatne, nie podrażniają ani nie wysuszają skóry. Każde użycie peelingu było dla mnie bardzo przyjemne i relaksujące a skóra stała się mega wygładzona i przyjemna w dotyku. Cena jak już wspomniałam jest dość wysoka ale jak najbardziej adekwatna do jakości i myślę że posiadając jakąś wolną gotówkę jeszcze po niego sięgnę.
    Zalety:
    • wydajny
    • przyjemny zapach
    • wygładza skórę
    • nie podrażnia
    Wady:
    • wysoka cena
    W strefie wolnocłowej
  • 16 lutego 2020 o 12:16
    Mieszane uczucia
    Peeling dostałam, raczej nie wydałabym tyle pieniędzy na produkt o którym nigdy nie słyszałam. Sama nie wiem czy mi się podoba, zapach nie jest taki intensywny jakiego oczekiwałabym po produkcie za takie pieniądze. Efektów też nie widzę, no niby oczyszcza ale każdy peeling do tego służy. Zużyłam całe opakowanie i tyle, piękniejszej skóry po nim nie mam.
    Zalety:
    • Mało wydajny
    • Nie uczula
    Wady:
    • Dostepnosc
    • Zapach nie jest intensywny
  • 6 listopada 2017 o 22:21
    Słabo ściera
    Od peelingu do ciała oczekuję, żeby ładnie pachniał, żeby łatwo się go dało zmyć ze skóry i przede wszystkim - żeby mocno ścierał. Przed zakupem tego produktu nie wiedziałam za bardzo, czego oczekiwać, jednak już pierwsze użycie przyniosło rozczarowanie. Opakowanie to tuba, ja lubię takie rozwiązania, bo można zużyć wszystko do końca, a w razie potrzeby rozciąć opakowanie. Zapach produku który był lekko brzoskwiniowy tez mi się całkiem podobał, jednak na tym zalety się kończą, bo ten peeling nie działa skutecznie. Po użyciu go miałam wrażenie, że skóra nie jest spilingowana w odpowiedni sposób, po prostu ziarenka ścierające działają za słabo. Potem używałam go już raczej bez przyjemności i tylko po to, żeby zużyć, bo działania na skórze jakiegoś super nie odczuwałam ani żadnych spektakularnych efektów. Nie umiem określić, czy kosmetyk jest wydajny, czy nie, dla mnie był, ale nie używałam go codziennie, tylko raczej raz na tydzień, jak sobie o nim przypomniałam (wiecie jak to jest, jak się nie ma przyjemności z używania czegoś, to się raczej to unika), więc ciężko mi stwierdzić.