Peelingi do ciała

Bielenda Eco Nature, Peeling do ciała oczyszczająco - nawilżający `Śliwka kakadu + jaśmin + mango`

• 6 stycznia 2025 o 0:54
    Nie dla mnie.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Na ramionach mam rogowacenie okołomieszkowe czyli niewielkie krostki. Przy nieodpowiedniej pielęgnacji są dużo bardziej widoczne. Oczekiwania: Dobre starcie naskórka, brak podrażnień i uczuleń. Opakowanie: Plastikowy worek, odkręcany u góry aplikator. Kosmetyk trzeba wycisnąć jak z tubki. Trochę trudno się odkręca mokrymi rękami. Można łatwo kontrolować zużycie kosmetyku. Wrażenia: Zapach jest delikatny, kwiatowy. Nie utrzymuje się na skórze po użyciu. Sam peeling jest delikatny, dość lejący, nakłada się go średnio, bo przelatuje przez palce i spływa ze skóry. Nie ściera agresywnie naskórka więc dla mnie jest idealnym kosmetykiem np na lato. W zimę stanowczo bardziej wolę peelingi mocno złuszczające i natłuszczające. Ten jest poprawny, nie zaszkodził ale też nie pomógł. Po prostu był. Przez konsystencję uważam, że nie był zbyt wydajny. Myślę, że to jest kosmetyk dla osób niewymagających. Dla mnie był odrobinę za delikatny ale doceniam za ekologię i przyjemny zapach.
  • 20 stycznia 2023 o 10:35
    W tę srogą zimę jest przypomnieniem wakacyjnych chwil
    Peeling zamknięty jest w małej, ładnie wyglądającej saszetce. - opakowanie jest idealne na wyjazd - przepieknie pachnie, owocowo, intensywnie, używanie jest przyjemnością - peeling posiada drobinki, które dobrze przylegają do skóry, dobrze ścierają martwy naskórek, nie rozpuszczają się od razu - bardzo dobry, naturalny skład - nie podrażnia, nie uczula - spełnia swoją funkcję, pozostawia skórę gładką i nawilżoną, pokrytą delikatną warstewką, która nie jest lepka - cena jest adekwatna
  • 20 stycznia 2023 o 10:29
    Faaaaajny
    Peelingi z Bielendy uwielbiam. Za skład, podejście Eco, działanie i stosunek ceny do jakości. Ten peeling bardzo do mnie przemówił ze względu na opakowanie, bo jest bardzo wygodny w użyciu. Tubka to strzał w dziesiątkę. Produkt dzięki niej możemy wykorzystać do końca i nie martwić się, że coś się zmarnuje. Zajmuje też mało miejsca w porównaniu do produktów w plastikowych czy szklanych słojach. Zapach cudowny - ja jestem zwolenniczką mango a tu jeszcze te jaśminowe nuty pięknie zagrały razem. Super mi się sprawdził do oczyszczania ciała przed depilacją i nawilżaniem. Drobinki są odpowiedniej wielkości. Pozostawia skórę miękką, odżywioną i nie przesusza.
    Zalety:
    • ECO
    • drobiny
    • działanie
  • 14 stycznia 2023 o 10:49
    Peeling do ciała
    Peeling znajduje się w bardzo wygodnej jak i ładnej tubce o pojemności 100 g. peeling jest bardzo ładnego pomarańczowego kolorku z czarnymi małymi drobinkami. A nie wspomnę jak po otwarciu czuć bardzo piękny zapach słodki. Podsumowując, produkt idealnie się sprawdził, a do tego bardzo milusia skóra w dotyku jak i gładka. Produkt jest całkiem wydajny, a do tego wystarczył mi akurat na dwa razy.
  • 9 maja 2022 o 7:35
    Nie zbił kokosa na ziemię,ale jest apetycznie :)
    Peelingi do ciała to oprócz perfum i ser do twarzy moje ulubione kosmetyki, zawsze sięgam po jakąś nowość na rynku,znając wcześniejszą wersję z mleczkiem waniliowym, kokosowym i kwiatem pomarańczy przeczuwałam że śliwka i mango też będą apetyczne ;) i nie pomyliłam się. Moja skóra na ciele nie sprawia mi jakiś problemów, jest normalna, dojrzała( 45 lat),bez żadnych uczuleń, skór atopowych czy jakiejś wrażliwości, jedynie w sezonie letnim zaczyna bardziej się przesuszać ze względu na kąpiele w jeziorze, no w sumie problemy to są… brak elastyczności i ukochana skórka pomarańczowa :D. Opakowanie to wygodna tubka z przyjemnym designem dla oka na której umieszczono skład oraz wszelkie niezbędne informacje dotyczące produktu,pojemność to 100 g. Peeling posiadał pomarańczowy kolor oraz czarne drobinki,cukier jest bardzo drobny ale na ciele nie rozpuszcza się szybko i możemy wykonać całkiem przyzwoity masaż,dzięki czemu skóra staje się gładsza, bardziej miękka i cudownie pachnąca, co do ujędrnienia po jednym użyciu to nie ma mowy trzeba by było zużyć zdecydowanie większą ilość. Podsumowując,produkt jest wart przetestowania i znajdzie się w mojej podróżniczej kosmetyczce razem z wersją kokosowo-waniliową,natomiast Bielenda wypuściła kolejną nowość z serii Scrub Cocktail ,oj jestem ciekawa co to za cudaki ;).
    Zalety:
    • wygodna forma saszetki do przetestowania,idealna na wyjazd
    • konsystencja, nie maże się, nie zostawia tłustej oblepiajacej warstwy na ciele a nawilżającą
    • skład,receptura wegańska,nie zawiera micro plastiku
    • cukier szybko nie rozpuszcza się, peeling dobrze trzyma się skóry
    • nie podrażnił,nie uczulił
    • skóra po użyciu jest miękka i gładka
    • nie wysusza skóry, zmiękcza, nawilża,niweluje szorstkość
    • 99% składników pochodzenia naturalnego
    • cena,zapłaciłam 3 zł
    Wady:
    • brak większego opakowania