Serum do włosów

Schwarzkopf Gliss Ultimate Oil Elixir, Serum do włosów zniszczonych

• 29 marca 2020 o 14:35
    Zdecydowanie NIE
    ja: Mam dużo cienkich, kręconych włosów w typie wurly (zmieszanie fali i loka czyli typ 2c/3a). Średniporowate w kierunku niskoporowatych, długości do ramion. W okresie zimowym lubią się plątać nad karkiem i mają tendencje do wypadania. Często bywają matowe i szorstkie. Opakowanie: Przezroczysta, plastikowa butelka. Widać przez nią zużycie produktu. Dozowanie pompką, dobrze działa. Nic nie zacina, nie rozlewa się. Skład: Na pierwszym miejscu alkohol, później oblepiający silikon, jeden emolient i dwa potencjalne alergeny. Wygląda to źle i działa równie źle na włosy. To nie jest produkt który jakkolwiek pomoże i naprawi Wrażenia: Po otwarciu intensywny zapach, utrzymuje się zarówno w butelce jak i na włosach. Jest słodki, trochę nachalny. W konsystencji jest jak suchy olejek. Po użyciu moje włosy były szorstkie, obciążone i niestety skręt się rozprostował. Plus, że produkt jest wydajny. Dla mnie ten produkt to nieporozumienie, począwszy ode ceny, kończąc na działaniu. Nie wrócę do niego.
  • 27 lipca 2019 o 21:48
    Gliss Kur, serum do włosów zniszczonych
    Piękny zapach, który utrzymuje się przez cały dzień. Chociaż włosy proste mogą się wydawać lekko tłuste, to do włosów kręconych jest wprost idealny. Do tego zapobiega puszeniu i wzmacnia skręty.
  • 8 lipca 2019 o 20:43
    Nie dla mnie
    W mojej szafce zawsze jest jakaś odżywka/serum w sprayu do włosów. Bardzo lubię tę wersję Total Repair, ale coś mnie podkusiło, żeby tym razem wybrać ten produkt i niestety się zawiodłam... Bardzo się nie polubiliśmy i w ogóle nie spełniał moich oczekiwań. Ma dla mnie nieprzyjemny słodki, sztuczny zapach. Jest dość wydajny. W dotyku jak tzw. suchy olejek. Nie przetłuszczał włosów, ale też w żaden sposób ich nie odżywiał. Po użyciu włosy w dotyku były nieprzyjemnie szorstkie. Jedyny efekt, jaki zauważyłam to błysk, włosy ładnie się błyszczały dzięki złotym drobinkom.
  • 27 kwietnia 2016 o 16:34
    Polubiłam, choć nie od razu...
    Kupiłam ten elixir zachęcona "Ceną na do widzenia" w Rossmanie. Pomyslałam, że za 10 zł może warto wypróbować, tym bardziej, że nie miałam jeszcze produktów do włosów w sprayu. Przed użyciem należy wstrząsnąć by uaktywniły się drobinki złota które opadają na dno gdy buteleczka stoi na półce. Gdy użyłam go na wilgotne włosy po raz pierwszy, drugi a może i trzeci, miałam negatywne odczucia - włosy były szorstkie, oklapnięte, ciężkie. Rozczarowana odstawiłam go na półkę. ;-/ Po około miesiącu postanowiłam dać mu kolejną szansę i po umyciu spryskałam włosy ponownie i wtedy nie mogłam uwierzyć. Włosy wyschły mi bez suszarki momentalnie, ( a zawsze mam z tym problem,gdyż schną mi bardzo długo nawet używając suszarki), stały się lekkie, gładkie, łatwe do rozczesania. Nie wiem, co się stało, czy ktoś mi podmienił buteleczkę, ale naprawdę byłam w szoku. Może na początku stosowania przesadziłam ze spryskiwaniem, może chciałam "przedobrzyć", tak to sobie tłumaczę, że co za dużo to JEDNAK nie zdrowo. ;-) A teraz psikam kilka razy (5-6) a odpowiedniej odległości w półzgiętej ręki i efekty są extra :) To świadczy też o tym, że jest wydajny. Zapach nazwałabym jako "elegancki" choć czasem duszący. Jako że kupiłam go w promocji na do widzenia, to raczej już go nie spotkam w drogerii a szkoda. Ale postaram się znaleźć inne miejsce zakupu, bo właśnie mi się kończy. :)
  • 12 października 2015 o 16:14
    rozczarowanie
    Nie polecę tej odzywki. Nie sprawdziła się. Niewiele ma do zaoferowania. Efekty marne. Nie zauważyłam by polepszył się wygląd moich włosów. Nadal są suche, zniszczone, matowe. Szkoda, bo oczekiwałam pozytywnych rezultatów. Niestety muszę szukać dalej. Wydajna, ale co z tego jak i tak nie zamierzam zużyć jej do końca. Jeżeli komuś podpasuje to na pewno jest to jej atut. Używam tego produktu od: 2 miesięcy Ilość zużytych opakowań: 1 niecałe