Serum zamknięte jest w wygodnej tubce, konsystencja jest lekko żelowa o mlecznym kolorze, zapach jest bardzo subtelny. Mam włosy blond, lekko poniżej ramion, są średnio porowate, cienkie, plączące, farbowane, rozjaśniane, z rozdwojonymi końcówkami, więc bardzo ucieszyłam się, kiedy otrzymałam do testów cały zestaw Jantar łącznie z tym serum regenerującym z klubu recenzentek. Byłam zaskoczona, że nie jest to tradycyjna forma odżywki, tylko serum. Zastanawiałam się, czy nie obciąży moich cienkich włosów, tym bardziej, że producent zaleca, by pozostawić serum bez spłukiwania. Już po pierwszym użyciu serum zauważyłam niesamowitą różnicę. Serum nie tylko sprawiło, że moje włosy łatwo się rozczesują, ale również widocznie wypełnia strukturę moich włosów, które na końcach nie wyglądają po tym serum jak "piórka". Czułam, że moje włosy są lekko dociążone, ale nie obciążone, co bardzo mnie ucieszyło, ponieważ zbyt mocne dociążenie moich cienkich włosów sprawiłoby, że wyglądałyby jakby ich było mniej. Po tym serum końcówki moich włosów wyglądają zdrowiej, poza tym włosy zachowały swoją lekkość. Im dłużej stosowałam to serum, zauważyłam, że mogę nakładać mniejszą ilość tego serum, ponieważ już po tygodniu stosowania moje włosy stały się bardziej nawilżone. Bałam się przeciążenia włosów, co jest dla mnie istotne, by pozostały lekkie, więc zwracałam uwagę, by nie nakładać więcej niż zaleca producent - niewielką ilość. Zawsze nakładam to serum od połowy włosów po końce. Najbardziej zaskoczyło mnie to, że moje włosy, które zazwyczaj są matowe zyskały po użyciu tego serum piękny blask. Zauważyłam również mniej łamiących włosów, na co bardzo zwracam uwagę przy rozczesywaniu włosów. To serum działa błyskawicznie sprawiając, że moje włosy stały się gładkie, miękkie i łatwe do rozczesania, lekko dociążone, ale nie obciążone. Dodatkowo serum sprawiło że włosy przestały się puszyć i nie plączą się, z czym miałam problem nawet w ciągu dnia. Po tym serum ani razu podczas stosowania tego serum włosy nie elektryzowały się. Często droższe marki nie radziły sobie z tym problemem elektryzowania się włosów a serum Jantar poradziło sobie.
Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl