Kremy uniwersalne

Sanbios Krem ze śluzem ślimaka

Krem Sanbios ze śluzem ślimaka na dzień i noc 50ml

• 24 marca 2019 o 10:03
    Świetny produkt
    Krem kupiłam jak miałam problemu z trądzikiem po tym jak po użyciu jednego specyfiku do twarzy wysuszyl mi cerę. Po ten sięgnęłam ponieważ moja ciocia poleciła mi go. Powiedziała że używa go już długo i też miała problem z cera i ten krem jej pomogl. Pomimo ceny postanowiłam że spróbuję bo naprawdę już nic mi nie pomagało. Krem mile mnie zaskoczył
    Zalety:
    • krem rzeczywiście odżywia cerę
    • pomaga w zwalczaniu trądziku i blizn
    • zapach tez jest bardzo przyjemny
    • mam wrażenie że troszkę poprawiła mi się skóra pod okiem dzieki stosowaniu tego kremu
    • nie wysusza
    Wady:
    • przy takiej cenie spodziewałam się lepszego efektu rozjaśniania aczkolwiek nie mogę powiedzieć że takowego nie ma
    Alikarp
    2 sierpnia 2016 o 12:00
    Nic specjalnego
    Kupiłam go w aptece jako alternatywę dla Eliciny, która jest bardzo dobra. Niestety poza ceną nie widzę zbyt wielu plusów. Jest stosunkowo lekki, szybko się wchłania, ładnie pachnie, ale nic ponadto. Nie widzę żadnych efektów śluzu ślimaka na skórze, nie eliminuje przebarwień, działanie antybakteryjne słabe. Nie pogarsza cery, gdyż zawiera raczej neutralne składniki.
    szpilla
    9 maja 2016 o 21:55
    Przeciętniak
    Mam blisko 40lat i wymgającą cerę alergiczną, z tendencją do przebarwień. Krem nie rozjaśnia, nawilża przeciętnie. W tej cenie nie jest to udany zakup. Lepiej rozjaśnia Bielendy olejek. Może dla mniej wyamagających skór jest ok. Ja nie wrócę do kremu i oddam połowę koleżance.
  • 24 stycznia 2016 o 17:26
    Porządny, bezpieczny krem
    Krem kupiłam jakoś na przełomie czerwca/lipca zeszłego roku. Namówiła mnie kosmetyczka, do której chodzę na oczyszczanie. Chciałam zastosować kwas na przebarwienia potrądzikowe, ale stwierdziła (słusznie), że latem tego robić nie będziemy i żebym w oczekiwaniu na zimę spróbowała kremu ze śluzem ze ślimaka, który miałby rozjaśnić cerę. Poczytałam trochę i kupiłam w aptece Sanbiosa. Polska marka, naturalne składniki, cena bardzo konkurencyjna w porównaniu do innych kremów tego typu. Kremu używam codziennie od lata, zazwyczaj i rano, i wieczorem. Największy plus, jeśli o mnie chodzi, to świetne nawilżenie, przy równoczesnym nie zapychaniu mojej problematycznej cery. Z trądzikiem i bliznami po nim walczę od lat, antybiotyki i inne dość mocne leki sprawiły, że cera w wielu partiach jest przesuszona, co widać zwłaszcza zimą. Wtedy choćbym nie wiem, jakich kosmetyków do makijażu używała, zawsze podkreślają suche skórki. Tej zimy nie mam tego problemu po raz pierwszy od bardzo dawna. Czuję, że dbam o moją skórę, nie martwiąc się zapchanymi porami i ewentualnymi niespodziankami w postaci zaskórników. Jeśli chodzi o rozjaśnianie przebarwień-miałam większe oczekiwania. Nie mogę nie zauważyć, że moja cera faktycznie ma bardziej jednolity kolor, zaczerwienienia nie są tak widoczne, jak były kiedyś, słyszę to nawet od znajomych. Jednak nie jest to na pewno zasługa wyłącznie tego kremu, ale całej pielęgnacji twarzy, w którą wkładam teraz więcej wysiłku. Poza tym krem ładnie pachnie (obawiałam się jakiejś dziwnej "ślimaczej" woni), ma świetną, nietłustą konsystencję (stosuję z powodzeniem pod makijaż), jest wydajny i za tę cenę jestem jak najbardziej na "tak". Być może do niego wrócę, ale poszukam jeszcze mojego ideału ;) Używam tego produktu od: 7 miesięcy Ilość zużytych opakowań: kończę pierwsze
    Khadi
    4 stycznia 2016 o 12:52
    Po prostu dobry kremiszcz polskiej firmy, wart uwagi
    Kupiłam go z myślą o przebarwieniach i trądziku, który już powoli mi znika całkowicie. Przeważnie uważam na to, co kładę na twarz i patrzę na skład. Chodziło mi głównie o śluz ślimaka, nie chciałam na pierwszy raz wydawać ponad stówy na taki krem, więc padło na Sanbios. Zaznaczę, że nie używam go codziennie, ale co kilka dni (najbardziej lubię użyć go po peelingu). Nie próbowałam używać go pod makijaż. + nie zapycha mi skóry + lekko nawilża, ujędrnia i wyrównuje koloryt + polska marka +/- średnio działa na przebarwienia, ale działa Ale podkreślam, że jest to krem wart uwagi. Nie wiem czy kupię go jeszcze, ale na pewno będę go dobrze wspominać :-) Podejrzewam, że starczy mi tak na około pół roku.