Toniki i hydrolaty

Mazidła Ekologiczny hydrolat z kwiatu kocanki

Friese
    21 listopada 2017 o 16:05
    5/5 - efekt wow, używam jak toniku a działa jak maska ;)
    Moja skóra: - sucha - naczynkowa ( czerwona na nosie i policzkach) - jak mam okres wyskakuje mi 1-4 pryszcze i znikają po okresie Stosuję kocankę wieczorem - po przemyciu wodą z żelem intymnym, nasączam wacik i przemywam: zmywa zanieczyszczenia a do tego : + skóra jest bielutka !!! czerwony kolor znika po ok 1h, testowałam bo nie kładłam kremu , tylko sam hydrolat i szłam spać + skóra jest spokojna, wypoczęta + skóra jest oczyszczona + skóra nie jest ściągnięta Wady: - brak Zapach: rzeczywiscie jest specyficzny, ale nie drażni ani nie odpycha. Zamawiałam przez mazidła - sklep online.
  • 18 lipca 2016 o 2:47
    Rewelacyjny
    Powiem tyle: uratował mnie, a konkretnie moje policzki. Trochę wysusza, ale można to zneutralizować mleczkiem nawilżającym. Wielu zapach uważa za odpychający, dla mnie śliczny, wprost nieodzowny element poranka :v warto przelać do atomizera, chociaż można się przyzwyczaić również do takiej butelkowanej formy.
  • 31 października 2013 o 21:14
    Pierwszy hydrolat dający widoczne efekty.
    Zacznę od opisu mojej skóry, byście wiedziały, na jakiej podstawie oceniam ten specyfik. Otóż jestem (nie)szczęśliwą posiadaczką cery MOCNO trądzikowej, mieszanej, lecz bardzo wrażliwej, delikatnej i skłonnej do podrażnień/przesuszenia. Dodatkowo w okolicach nosa wybija się czerwień naczynek. Jak widać - mieszanka wybuchowa. :) Hydrolat kupiłam na stronie Mazideł za ok. 10 złotych. Wrzuciłam buteleczkę 100 ml do koszyka razem z kilkoma innymi. Stwierdziłam, że warto spróbować, choć nie oczekiwałam cudów - hydrolaty konkurencyjnych firm odebrały mi wiarę, że takowy specyfik może robić coś poza odświeżeniem twarzy. A jednak. Gdy paczuszka do mnie dotarła, oczyściłam twarz i zwilżonym wacikiem zaaplikowałam hydrolat. Specjalnie nie nałożyłam żadnego kremu/olejku, by sprawdzić, jak kocanka się na mnie zachowa. Jakie było moje zdziwienie, gdy na kolejny dzień mój TŻ spojrzał na moją nieumalowaną mordkę i zapytał, czy mam na sobie makijaż. :O Po tych słowach czym prędzej pobiegłam do lusterka i sama doznałam szoku - skóra była wyciszona i uspokojona, naczynka i zaczerwienienia zbladły, po prostu czary! Jeszcze ŻADEN tonik ani hydrolat nie dał mi takiego efektu, a testowałam ich sporo (u konkurencyjnych firm, których nazw wymieniać tu nie będę). Dzięki niemu wiele blizn potrądzikowych zbladło - może nie całkowicie, ale jednak. Jego przeciwzapalne i antybakteryjne działanie czułam na własnej skórze. Nie jest to oczywiście preparat-cud, lecz różnica była naprawdę widoczna, szczególnie w liczbie nowych wykwitów, która została nieco zredukowana. Dzięki kocance każdy nieproszony gość błyskawicznie się goi i szybciej znika, do tego skóra jest wspaniale rozjaśniona - to pewnie zasługa ukojenia naczynek. :) Jedyne, czego mogłabym się przyczepić jeśli chodzi o działanie to lekkie ściągnięcie, ale wiem, że to nie jest wina hydrolatu, a mojej skóry, która reaguje w taki sposób na oczyszczanie, bez względu, czego użyję. To uczucie mija po kilku/kilkunastu minutach. Poza tym nie mam mu nic do zarzucenia, co w moim przypadku zdarza się niezwykle rzadko. Zapach rzeczywiście nie należy do przyjemnych. Przez pierwsze kilka dni aż robiło mi się od niego niedobrze, lecz po którejś aplikacji z rzędu przestawałam zwracać na niego uwagę. Woń jest zatem do zniesienia, tragedii nie ma, choć świeże maliny to nie są. :) Cena jest prawie dwukrotnie wyższa niż u konkurencji, lecz w tym przypadku te kilka złotych więcej daje nam znakomitą jakość i widoczne działanie, a nie tylko pachnącą wodę do odświeżania. Moim zdaniem Mazidła oferują najlepsze hydrolaty na całym polskim rynku. Polecam serdecznie, z pewnością kupię kolejną butelkę po zużyciu innych hydrolatów. Używam tego produktu od: miesiąca. Ilość zużytych opakowań: jedno, na pewno kupię kolejne.
  • 16 maja 2013 o 18:24
    rewelacyjny
    Kupiłam na próbe hydrolat kocankowy z BU i to jednak nie to...Ten jest bardziej skoncentrowany, na prawde koi podraznienia, odswieza skore.Po uzyciu skora jest ladniejsza, jakas taka jasniejsza.Do zapachu sie przyzwyczailam, nie przeszkadza mi.Na pewno kupię jeszcze niejedna buteleczke:) Używam tego produktu od: 2 miesiące Ilość zużytych opakowań: 1 butelka
  • 15 maja 2013 o 11:40
    bardzo lubię
    Hydrolat z kocanki bardzo przypadł mi do gustu. Część osób skarży się na jego zapach - ja do nich nie należę, zapach nie jest moim zdaniem ani brzydki, ani uciążliwy, jest po prostu specyficzny :-) Wpływ jego działania na cerę jest widoczny przy regularnym stosowaniu. Pomaga w problemach z naczynkami - bardzo ładnie koi naczynka i nadwrażliwą cerę. Ujednolica koloryt skóry, dobrze nawilża, cera jest aksamitna w dotyku. Wspomaga również walkę z innymi problemami skórnymi i łagodzi ich przebieg, lekko przyspiesza regenerację skóry po przejściach. Świetne efekty i dużą ulgę przynosi cerze naczynkowej w duecie z olejem z kocanki :-) Używam tego produktu od: paru lat Ilość zużytych opakowań: kilka