Toniki i hydrolaty

Botanic Skin Food Lawendowy hydrolat do skóry i włosów

• 29 września 2023 o 9:55
    Bardzo dobry produkt do skóry
    Bardzo dobry produkt, cena przyzwoita, jestem na prawdę zadowolona, polecam dla cery mieszanej ze skłonnością do trądziku. U mnie sprawdził sie idealnie jestem pod wrażeniem stosunku ceny do jakości!
  • 7 września 2023 o 16:05
    Ten produkt to złoto! UWIELBIAM :)
    Hydrolat kupuję regularnie w drogerii Natura, na promocji można dorwać go za grosze, a jest sporej pojemności i jest bardzo wydajny. Mega uniwersalny produkt, który polecam każdemu, jeśli tylko lubi lawendę. MOJA CERA Na wstępie zaznaczę, że moja cera to cera wrażliwa, z przebarwieniami, naczynkowa, potrzebująca nawilżenia i dbania o barierę hydrolipidową. Czasem wyskoczą mi też jakieś niespodzianki. Włosy mam średnioporowate z tendencją do puszenia. OPAKOWANIE Produkt zapakowany jest w sporą butelkę z pompką. Jest to super wygodne rozwiązanie, fajnie i łatwo można dozować produkt. Opakowanie jest półprzezroczyste, dokładnie możemy kontrolować ilość produktu jaka nam została. Opakowanie jest dość spore i wydajne. KONSYSTENCJA Konsystencja jest po prostu wodnista jak to w hydropatach, jak woda. Najwygodniej używa się go z wacikami lub bezpośrednio z dłoni na twarz, czy to włosy. ZAPACH Zapach jest obłędny, mocno lawendowy. Jedynie dla osób, które lubią ten kwiat, bo jest mocno wyczuwalny. DZIAŁANIE Ja tego hydrolatu używam na wiele sposobów. Do wszystkiego, czego tylko mogę: -rozrabianie maseczek glinkowych, -zwilżanie maseczek na twarzy, -pielęgnacja cery, -nawilżanie włosów, jako podkład do olejowania, i inne, ale już nawet nie pamiętam. :) Produkt jest super uniwersalny, a w dodatku delikatny. Nie robi krzywdy wrażliwym cerom, nic nie piecze, nie swędzi i nie uczula. Warto zaznaczyć, ze produkt jest wegański, w 99% ze składników pochodzenia naturalnego i jest wyprodukowany w Polsce. :) Polecam z całego serca każdemu, kto lubi lawendę, bo jest to produkt super uniwersalny, zdecydowanie mój HIT!
    Makayuu
    16 lipca 2023 o 23:16
    Mój ulubiony hydrolat
    Kupiłam tego gagatka w drogerii Natura za 10 zł, bo wygrzebałam go w kuble z wyprzedażami. Preferuje hydrolaty i esencje nad tonikami, więc skusiłam się na lawendowy hydrolat od Botanic Skin Food, zwłaszcza że owa marka mnie jeszcze nie zawiodła i mam dobre przejścia związane z nią. Opakowanie jest ładne, szata graficzna przyjemna dla oka, buteleczka ma pompkę, która dobrze dozuje produkt i nie przecieka, ma również blokadę. Zapach jest prześliczny, no jak lawenda, a ja kocham lawendę i mimo że po kilkunastu użyciach dla wielu zapach może być mdły to dla mnie nie i zakochałam się w tym zapachu <3 Tego produktu używałam jako wcierkę do włosów kiedy chciałam przedłużyć ich świeżość a nie miałam czasu ich umyć, działanie oceniam pozytywnie i spodobało mi się. Hydrolat do twarzy używałam jak tonik, czasem spryskiwałam atomizerem ale przeważnie używałam wacików, zdarzało mi się dodawać hydrolatu do rozrabiania maseczek algowych i wszystko ślicznie wychodziło. Działanie tego produktu mi podpasowało, moja buzia była odświeżona i gotowa na kolejne etapy pielęgnacji, a do rozrabiania maseczek jest w sam raz. Zauważyłam kiedy włączyłam go do mojej pielęgnacji to mój trądzik został załagodzony, prawdopodobnie dzięki właściwościom antybakteryjnym tego hydrolatu.
    Zalety:
    • dobrze tonizuje skórę
    • przyjemny zapach
    • nie zrobił żadnej szkody, a nawet zauważyłam poprawę przy moich problemach z trądzikiem
    • włosy były odświeżone po użyciu tego hydrolatu jako wcierki
    • polski produkt
    • duża pojemność za niewielką cenę
    • wszechstronny
  • 28 maja 2023 o 17:03
    Poprawia stan mojej skóry
    WSTĘP Naprawdę lubię ten hydrolat. Ma dużą pojemność, pompkę, i generalnie trudno go zużyć. Wydaje się, że to zwykła woda o zapachu lawendy, a jednak jest jednym z moich ulubionych kosmetyków. Używam go często, z ogromną przyjemnością, i wyraźnie widzę, że poprawia stan mojej skóry. JAK GO NAKŁADAM Wklepuję go w skórę po umyciu twarzy, a przed nałożeniem kremu. Nakładam go bardzo podobnie jak mężczyźni stosują wodę kolońską - najpierw nalewam odrobinę na wewnętrzną część dłoni, a potem wklepuję to w buzię palcami i dłońmi. Wklepuję i wklepuję, aż do całkowitego wchłonięcia. Nie stosowałam go na włosy, ciało ani do perfumowania pościeli, mimo że można tak robić, bo szkoda mi go marnować. Za dobrze sprawdza mi się do pielęgnacji twarzy. DZIAŁANIE Mam cerę mieszaną, suchą na policzkach, przetłuszczającą się w strefie T, wrażliwą i trądzikową. Na mnie ten hydrolat działa antyseptycznie, antybakteryjnie, odświeżająco, wygładzająco, rozjaśniająco i nawilżająco. Uwielbiam stosować go w dni, kiedy mam wysyp niedoskonałości, bo daje mi natychmiastowe odczucie ukojenia, czystości i świeżości. Łagodzi stany zapalne, sprawia, że wypryski są mniej czerwone, bolesne i zaognione. Skóra jest po nim gładsza i rozjaśniona, ma jednolity koloryt, jest nawilżona, ukojona, lekko napięta, lekko klejąca, schłodzona, mniej się przetłuszcza. Idealnie nakłada się na nią krem. Po kilku dniach wypryski się doleczają, powstaje mniej nowych krostek. Ogólnie stan cery bardzo wyraźnie mi się poprawia, właściwie pod każdym względem. ZAPACH Niesamowicie relaksująco działa na mnie zapach tego hydrolatu. Lubię używać go szczególnie na wieczór, przed pójściem spać, albo w leniwe dni, kiedy nie muszę wychodzić z domu, bo uspokaja, koi, daje wrażenie zadbania i czystości. Wielbicielki lawendy nie będą nim zawiedzione. Jest naturalny, delikatny, przypomina prawdziwe kwiaty lawendy. I nie jest zbyt mocny, denerwujący ani sztuczny. Nie boli od niego głowa. OPAKOWANIE Duża butelka z ciemnego plastiku, z piękną etykietą oraz pompką ze złotymi elementami naprawdę zdobi łazienkę. Ale od pierwszego dnia, gdy kupiłam ten hydrolat, wkurza mnie brak atomizera. Cudownie byłoby spryskać nim twarz, a trzeba nalewać go pompką na dłoń i uważać, bo przecieka między palcami i ścieka z twarzy... Pompka zdecydowanie nie jest najlepszym rozwiązaniem dla hydrolatów. WYDAJNOŚĆ Koniecznie muszę dodać, że ten hydrolat jest niesamowicie wydajny. Mam go już od kilku lat, cały czas pierwsze opakowanie, mimo że staram się go używać regularnie. W tym czasie cały czas zachowuje świeżość, zapach, działanie - wygląda i zachowuje się jak pierwszego dnia po otwarciu. CENA Pamiętam, że był trochę drogi, ale jest tak wspaniały w działaniu i wydajny, że na pewno kupię go ponownie. PODSUMOWANIE Polecam!!! To naprawdę najlepszy hydrolat, jaki kiedykolwiek miałam. Jest wręcz idealny do skóry tłustej i mieszanej.
    Zalety:
    • działa antyseptycznie, antybakteryjnie, koi, wygładza, nawilża, rozjaśnia skórę twarzy, przyspiesza gojenie wyprysków
    • jest idealny do cery mieszanej i tłustej
    • nie przesusza, nie podrażnia, nie powoduje zaczerwienia cery suchej i wrażliwej
    • ma śliczny, naturalny zapach kwiatów lawendy
    • jest bardzo wydajny
    • ma śliczne opakowanie z pompką
    • tani jak na dużą pojemność i wydajność
    Wady:
    • mógłby mieć opakowanie ze spryskiwaczem (atomizerem)
    • to nie jest produkt niezbędny, nie robi cudów, spokojnie można go pominąć i zainwestować pieniądze w fajny tonik, serum lub krem
  • 17 lutego 2023 o 15:25
    Ciekawy skład,ładny zapach ale działanie nawet jak na hydrolat mocno subtelne
    Jakby nie patrzeć hydrolaty same w sobie raczej wspomagają pielęgnacje niż są jej podstawą. Przetestowałam ich już całkiem sporo, dla mnie są podstawą tonizacji skóry oraz podkładem pod serum,kremy i oleje. Lubię też takie,którymi można w ciągu dnia twarz odświeżyć, poskromić naczynka czy sebum. Ten z racji składu, jak na mój gust bardziej "kwaśny", głównie służył mi na noc,do włosów i czasem za dnia kiedy rezygnowałam z peptydów. Nakładałam go dość hojnie,z racji pojemności i promocyjnej ceny,zużycie zajęło mi jakoś prawie dwa miesiące,nie taki zły wynik. Opakowanie na pompkę nie jest do końca trafione,to jest konsystencja wody, tylko wtedy kiedy przybliżymy je blisko zagłębienia dłoni,ale i tak nie raz bryzga. Szybko przełożyłam go do pustego opakowania z atomizerem. Co do działania. Lekko wygładza i odświeża,odrobinę zwęża pory,ale znajdą się lepiej działające hydrolaty, nawet bez dodatków wspomagających,moja skóra jest mieszana,ale dojrzalszą,potrzebująca stałego nawodnienia,domyślam się,że na tłustej lub młodszej skórze efekt może być jeszcze subtelniejszy. Dla tłustej skóry i regulacji sebum fajny jest oczar,dla potrzebującej nawilżenia czy dojrzalszej róża,dla naczynkowej skóry np kocanka. Tu na pewno mamy przyjemny zapach, dużą pojemność i optymalną cenę.Na włosy też jakoś dużo nie robił,może lekko domykał łuski,ułatwiał aplikację olejowego serum,ale na moich rozjaśnianych włosach dużo produktów nie robi dużego wrażenia ;). Zaspokoiłam swoją ciekawość,ale raczej już nie wrócę,mimo ekonomicznego opakowania i ładnego zapachu. Obecnie testuje drugi ich hydrolat/esencję i póki co jest lepiej. Ma u mnie 4- w ogólnej ocenie,ale za działanie mogę dać mu najwyżej 3.