Iossi, Cytrusowa esencja z kwasami AHA, kwasem hialuronowym i niacynamidem `Acerola`

4 HIT!
70 % kupi ponownie
Zobacz oferty
Zdjęcia recenzentek
Zgłoś do moderacjiSkoncentrowana esencja z kwasem hialuronowym oraz niacynamidem tonizuje, wspomaga niwelowanie zmarszczek i łagodzenie podrażnień poprawiając koloryt skóry.
Receptura wzbogacona o hydrolat z zielonej herbaty i kwiatu lipy w połączeniu z kompleksem pomarańczy, limonki i cytryny poprawia nawilżenie o 45%, co poparte jest wynikami badań aparaturowych po 28 dniach stosowania.
Zawarty w esencji ekstrakt z szałwii hiszpańskiej odpowiedzialny za działanie anti-pollution, tworzy na skórze film chroniący przed szkodliwym wpływem czynników zewnętrznych (np. smog).
Kwasy AHA regulują pH skóry, przywracają jej naturalny i fizjologiczny odczyn wspierając wchłanianie składników aktywnych.
Zapach: delikatny, cytrusowy.
Cechy produktu
- Rodzaj
- tonizowanie twarzy, oczyszczanie twarzy
- Cera
- sucha, alergiczna / atopowa, mieszana, wrażliwa, normalna
- Właściwości
- oczyszczające, odświeżające, nawilżające
- Formuła
- bez alkoholu, hipoalergiczna, bez parabenów
- w butelce, w sprayu
22 kwietnia 2023, o 09:52
Kupiony w: W serwisie aukcyjnym
- Zgodność z opisem producenta: 3
- Opakowanie: 5
To fajny produkt, który rozpylam na dłonie, a następnie na twarz, kiedy potrzebuję "cytrusowego shota" dla mojej cery. Przepiękny zapach i dobry skład, jednocześnie nawilżający jak i pobudzający. Nie jest to produkt, który zmienił moje życie, ale jest wart wypróbowania na pewno!
????Co obiecuje producent:
Zapach: delikatny, cytrusowy.
????Finalny wniosek: Nie zauważyłam spełnienia wszystkich obietnic producenta, ale zdecydowanie moja sucha i wrazliwa skóra była zadowolona po użyciu tego produktu. Trochę bardziej nawilżona i "pogłaskana". Czy jednak wrócę do tego produktu? Raczej nie, głównie ze względu na dość wysoką cenę.
ZALETY: zapach
opakowanie
WADY: cena
9 lutego 2023, o 21:57
Wykorzystała: w trakcie pierwszego opakowania
Kupiony w: Otrzymałam do testów od marki/producenta
- Opakowanie: 5
Skoncentrowana esencja do twarzy to produkt, o którym jeszcze nie słyszałam i przyznam, że musiałam o nim poczytać, żeby poprawnie zastosować ????
Esencja ta zawiera między innymi:
???? Kwas hialuronowy - działanie nawilżające
???? Niacynamid - łagodzący, przeciwzapalny, rozjaśniający
???? Kompleks kwasów AHA - rozjaśniające, złuszczające, wygładzające drobne zmarszczki
???? Hydrolaty (również z tytułowej aceroli)
Skoncentrowana esencja do twarzy od {iossi} może być używana zamiast toniku ☺️ Wygładza skórę, łagodzi podrażnienia, długotrwałe nawilża, tonizuje i ujednolica koloryt skóry. Wspomaga walkę z przebarwieniami i niedoskonałościami. Ważne jest to, że produkt zawiera prawie 98% składników pochodzenia naturalnego, jest odpowiedni do każdego rodzaju cery, a także wegański ????
Że względu na obecność kwasów stosuję esencję na noc, zaraz po dokładnym oczyszczeniu twarzy, na jeszcze wilgotną skórę. Po spryskaniu rozprowadzam esencję równomiernie na twarzy i pozostawiam do wchłonięcia. Następnie nakładam serum i krem ???? Po zastosowaniu tego produktu moja twarz jest ukojona po oczyszczaniu, wydaje mi się, że rozjaśniona (wyrównany koloryt). Przestaję też czuć ściągnięcie po umyciu, dzięki jej właściwościom nawilżającym ????
Esencja wchłania się szybko, tak jak tonik i nie pozostawia tłustej, ani lepkiej warstwy. Konsystencja jest wodna. Pokażę ją niedługo w reels ???? Co do zapachu, bardzo mi się podoba ???? Jest cytrusowo - różany. Pewnie wpływ ma na to zawartość hydrolatu z róży demasceńskiej ????
Produkt znajduje się w szklanej butelce z atomizerem, który ułatwia stosowanie kosmetyku, a także zabezpiecza przed dostaniem się bakterii do wnętrza opakowania.
Póki co, jestem zadowolona z tego produktu i jednocześnie dziękuję firmie za możliwość jego testowania, nie żałuję ????
22 września 2022, o 21:00
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 4
Nie wiem, no nie wiem..
Esencja jest zamknięta w szklanej, estetycznej butelce, która dobrze leży dłoni. Z atomizera możemy dozować produkt bezpośrednio na cerę, jak mgiełkę (ja używam dwoch psików na twarz). Przyjemnie odświeża, ma miły zapach, twarz jest po niej przyjemnie nawilzona, nie klei się i po chwili gotowa na porcję porannego kremu, ale.. nie zauwazylam praktycznie zadnego dobroczynnego działania. Skład jest super, ale obawiam się podobnie jak jedna z przedmowczyn, ze stezenia poszczegolnych substancji są dość homeopatyczne, bo uzywana bardzo regularnie w zaden sposob nie poprawiła stanu mojej cery. Oczywiscie nie jest to zly produkt, ale uwazam, ze obietnice porducenta są mocno na wyrost, podobnie jak cena. Raczej nie skuszę się na nią ponownie
5 czerwca 2022, o 21:15
- Wydajność: 4
- Zgodność z opisem producenta: 4
- Stosunek jakości do ceny: 2
- Opakowanie: 5
Piękny skład i dobre działanie
Działanie:
Bogaty, naturalny skład esencji Iossi skusił mnie do zakupu i zastąpienia nią hydrolatu. I była to przyjemna zamiana, chociaż ciężko ocenić mi wszystkie zapewnienia producenta. Kosmetyki używałam zarówno rano, jak i wieczorem, po oczyszczeniu skóry. Efekt był natychmiastowy - skóra była jakby pogłaskania pielęgnacyjną mgiełką; ukojona po oczyszczaniu, nie czułam ściągnięcia, następne kroki pielęgnacyjne były jeszcze przyjemniejsze. Czy jednak było to zauważalnie lepsze działanie niż w wypadku hydrolatu? Być może, ale cena jest dla mnie nieco zaporowa.
Konsystencja:
Esencja nie różni się niczym od zwykłego hydrolatu.
Delikatny, cytrusowy. Przyjemny, ale szybko znika ze skóry po aplikacji.
Ciężka, szklana buteleczka z brązowego szkła z wygodnym aplikatorem w sprayu. Dzięki niemu esencję rozprowadzam bezpośrednio na skórze, bez potrzeby używania wacików.
Wrażenia końcowe:
Na co dzień moja skóra przyzwyczajona jest do naturalnych hydrolatów, które z powodzeniem używam od wielu lat. Chciałam jednak dać jej cis ekstra i dlatego wybrałam cytrusową esencję Iossi. Czy zauważyłam spektakularne efekty, które przekonały mnie do zainwestowania tak dużej kwoty w produkt dodatkowy w mojej pielęgnacji? Nie bardzo. Zostaję przy dużo tańszych i równie dobrych hydrolatach.
ZALETY: - działanie i naturalny skład
- przyjemny zapach
- wygodny aplikator
WADY: - cena
30 grudnia 2021, o 11:45
- Opakowanie: 4
Nie wiem
Jeśli chodzi o tę esencję to stoję w rozkroku. Nie zrobiła na mnie jakiegoś spektakularnego wrażenia. Po miesiącu używania nie zauważyłam żadnych efektów, ani na plus ani na minus. Trzymałam w lodówce, używałam regularnie. Myślę, że stężenie substancji aktywnych jest zbyt niskie avy zobaczyć efekt WOW.
Skład jest piękny, choć główne składniki majace wpływ na skórę, są już po wodzie.
Butelka jest solidna(szkło), dobrze leży w dłoni. Atomizer czasami mi się ślizgał.
Początkowo kupiłam mniejszą pojemność - wystarczyła na -1,5 miesiąca. Produkt jest bardzo wydajny.
5 /5 HIT!
11 listopada 2021, o 17:03
- Opakowanie: 5
Czesc! Zakupiłam po wielu opiniach bardzo dobrych o tym produkcie. Interesuje sie kosmetykami CF i naturalnymi wiec zaszalalam na promocji na stronie producenta ( czesto maja promocje na kilka produktow co jakis czas nawet -40 ) i mam!
Wzielam duze opakowanie. Jest spore. Szklana butelka, przyciemniana z atomizerem ktory daje małe psiki dzieki temu mozna fajnie dozować. Ale nie polecam od razu na twarz bo te nie mgiełka :) tylko bardziej prosty psik. Etykieta schludna z dużym napisem.
Zapach przyjemny. Jak to kosmetyk naturalny zapach nie jest przytłaczający ale wyczuwalny. Po nałożeniu znika.
Ja (po wielu próbach) aplikuje na wacik i przecieram twarz. Najlepiej dziala sporadycznie u mnie raz dziennie. Ze wzgledu na składniki aktywne częściej stosowany mam wrażenie ma odmienne działanie.
Bardzo ładnie wycisza i przysusza wypryski.
Ma krotki okres przydatności ale i tak warto brac np małe opakowanie.
ZALETY: Marka
Opakowanie
Naturalność
Brak powiązań z testami na zwierzętach
Działanie
Zapach
WADY: Cena
Słaba dostępność stacjonarnie
2 /5
24 kwietnia 2021, o 13:07
- Zapach: 3
- Opakowanie: 2
Średniak
Zachęcona wieloma pozytywnymi opiniami zakupiłam produkt w dużej pojemności. Niestety u mnie się totalnie nie sprawdził, mimo że stosowałam i przechowywałam go zgodnie z zaleceniami producenta. Powodował podrażnienie, ściągnięcie skóry i znaczne pogorszenie jej stanu. Atomizer mógłby bardziej rozpraszać strumień, niestety ale powoduje skoncentrowanie produktu w jednym miejscu, polecam przelać do innej butelki.
12 kwietnia 2021, o 12:41
5 grudnia 2020, o 17:22
- Wydajność: 3
- Opakowanie: 5
Esencję Iossi Acerola kupiłam po przeczytaniu wielu dobrych opinii na wizaż, ponieważ potrzebowałam czegoś do tonizowania, a że ostatnio nie miałam żadnego toniku w łazience, a okres zimowy sprzyja używaniu kosmetyków z kwasami AHA, witaminą C to postanowiłam wypróbować ten produkt. Dodam, że mam cerę mieszaną, suche policzki i poszerzone pory w strefie T.
#OPAKOWANIE
Mam mniejszą pojemność, 50ml, która mieści się w wygodnej, ciemnej butelce ze szkłac(uwaga żeby się nie potrzaskała), jest z atomizerem. Bardzo dobre rozwiązanie bo pozwala od razu aplikować kosmetyk na twarz bez marnowania go. Atomizer dozuje w sumie małą wielkościowo chmurę, ale dość obfitą ilościowo, tak na mój gust, dlatego ja psikam na policzki i opuszkami rozsmarowywuję bo gdy psikam wszędzie jest tego po prostu za dużo. Szata graficzna jest charakterystyczna dla marki, dominuje tu minimalizm, prostota. Na etykiecie są wszystkie informacje jak skład, pojemność, działanie czy to ile czasu po otwarciu można używać. Mi się to opakowanie bardzo podoba.
#KONSYSTENCJA
Jest to typowy kosmetyk o wodnej konsystencji, który szybko wchłania się w skórę, łatwo go aplikować, nie oblepia, nie obtłuszcza, nie zostawia filmu, skóra nie jest klejąca. Taki kosmetyk o typowej tonikowej konsystencji.
#ZAPACH
Jest lekko cytrusowy, świeży, rześki, ale nie jest to taki typowy zapach cytryny, pomarańczy czy grejpfruta w sumie. Ciężko mi jednoznacznie określić co to za cytrus, moze faktycznie acerola. Dla mojego nosa jest on przyjemny, po za tym szybko się ulatnia więc nawet jak komuś się nie spodoba to nie powinno to stanowić problemu.
#DZIAŁANIE
Używam zawsze po oczyszczaniu skóry i jej wysuszeniu, czasem raz, czasem dwa razy w ciągu dnia, zależnie ile mam czasu (głównie z rana). Ogólnie pierwsze kilkanaście dni to była myśl, że w sumie nic się nie dzieje, poza lekkim napięciem (skóra bardziej elastyczna) nie było od razu wow, jednak z czasem skóra stała się jakby ładniejsza, taka bardziej zdrowa, jednolita, może nieco rozjasniona, a pory ciut mniejsze, zwłaszcza na nosie zaś miejsca po niespodziankach jakby wyciszone. Ten efekt mi się spodobał i jak widać trzeba jej dać trochę czasu, przynajmniej ja musiałam. Czy jakoś spektakularnie nawilża? U mnie i tak bez kremu (i serum) się nie obejdzie bo policzki w taką porę roku to u mnie suchy wiór więc od razu i tak go nakładam. Może po samym umyciu buzi i nałożeniu esencji jest mniejsze ściąganie, ale i tak i tak muszę coś jeszcze nałożyć. Nie zauważyłam działania przeciwzmarszczkowego, a już jakieś zmarszczki, w tym mimiczne, mam, jednak skóra jest bardziej napięta i przez to elastyczna. Ogólnie jest to dobry kosmetyk tonizujący, odświeżający, dodający skórze zdrowego, jednolitego wyglądu, cera jest jakby zdrowsza na visus, no i u mnie pory są jakby mniejsze, a strefa T mniej niepokorna. Duży plus za naturalny skład, a w nim kwasy AHA, kwas hialuronowy.
#NIEPORZĄDNE
Na szczęście u mnie nie wystąpiły żadne reakcjie alergiczne, ale ja nieal do tego tendencji. Nic złego się u mnie nie działo, żadnego pieczenia, zaczerwienienia, krostek, pryszczy czy wysuszenia. Nic się nie działo też w okolicy oczu, ale ważne by je zamykać podczas psikania bo atomizer nie tworzy takiej bardzo lekkiej chmury, jak dla mnie jest mocno wodnista.
#WYDAJNOŚĆ
Zauważyłam, że dość szybko te 50ml u mnie schodzi, po miesiącu jest o około 1/3 mniej, a używam zwykle 1-2 razy w ciągu dnia po około 2 psiki.
#CENA
Ja kupiłam w serwisie aukcyjnym, miałam dodatkowo extra monety, które wykorzystałam oraz darmową wysyłkę i zapłaciłam około 35zł więc nie jest źle, ale normalnie cena jest dość wysoka. Faktem jest, że tej małej pojemności się nie opłaca kupować, ale sama chciałam najpierw zobaczyć jak się spisze.
Edit: Kupiłam kolejne opakowanie (i już planuję następne) w kryzysowym momencie dla mojej cery i stwierdzam, że jednak to jest bardzo dobry produkt bo moja skóra w połączeniu z innymi kremami/serum odzyskała lepszy wygląd, jedynie trzeba czasu, wyczekac swoje i regularności w stosowaniu.
ZALETY: Dobrze tonizuje
Przywraca naturalne pH
Skóra wygląda zdrowiej
Skóra jest bardziej jednolita
Zmniejsza pory
Skóra jest bardziej napięta, elastyczna
Rozjaśnia miejsca po niespodziankach
Skład
Opakowanie z atomizerem
Nie podrażnia mnie
Nie uczula mojej skóry
Nie zapycha mojej cery
Nie powoduje pieczenia skóry czy oczu
WADY: Wydajność małej wersji
Cena
U mnie jakoś super nie nawilża
5 /5 HIT!
19 listopada 2020, o 08:58
Używa produktu od: miesiąc
- Wydajność: 4
cudeńko
Cudowny preparat wydaje mi się, że do każdej cery. Cudownie pachnie, pięknie zmiękcza naskórek przygotowując go do następnego kroku w pielęgnacji, przepięknie sprawdza się z serum różanym tej samej firmy. Co efektów nawilżających, które nam producent obiecuje, są jak najbardziej zadowalające. Buzia jest taka odżywiona na drugi dzień, gładziutka, nabiera ładnego kolorytu. Świetny skład, świetna firma, wszystko super, nie mam zastrzeżeń.. I ten zapach ! Cud miód i orzeszki. Żałuję jedynie, że kupiłam mniejszą pojemność. Zużywa się dosyć szybko. Kupiłam tą esencję po katastrofie wywołanej kosmetykami Lynia. Pomimo astronomicznej ceny polecam, warto.
ZALETY: zapach
nawilżanie
rozjaśnianie
wygładzenie kolorytu
zmniejszenie porów
WADY: wydajność
25 października 2020, o 00:53
Kupi ponownie
Używa produktu od: rok lub dłużej
26 sierpnia 2020, o 13:42
Używa produktu od: 2 tygodnie
Kupiony w: Inna drogeria
- Stosunek jakości do ceny: 4
super esencja
Kupiłam ze względu na skład i cyniamid w środku, bardzo zależało mi na takim produkcie, który będzie dodatkową pomocą przy mojej tłustej skórze. Fajnie uspokoił problemy skórne na twarzy, mam wrażenie że jest bardziej rozpromieniona a dodatkowo wydzielanie sebum się zmniejszyło. Stosuję na dzień i na noc pod kremy nawilżające i jestem bardzo zadowolona z efektow. Na plus wydajność bo wystarczy niewielka ilość produktu, fajnie się rozprowadza a przy nie ma denerwującego zapachu. Nie podrażnia
ZALETY: buteleczka
skład
działanie