Toniki i hydrolaty

Alverde Gesichtswasser Wildrose Różany tonik do twarzy (nowa wersja)

• 7 sierpnia 2020 o 22:43
    Całkiem niezły
    Zakupiłam ten tonik na początku roku w niemieckim DMie. Zużycie zajęło mi jakieś 5 miesięcy. Nie zauważyłam właściwie żadnych efektów działania, ale przyjemnie odświeżał twarz po przejechaniu wacikiem. Miły zapach. Cena adekwatna, więc polecam spróbować samemu. Nie kupię ponownie.
    • odświeżenie
    Wady:
    • brak głębszego działania
  • 2 lutego 2020 o 22:07
    Pozytywne zaskoczenie!
    Wpadłam do dm w Mediolanie, żeby skompletować pielęgnację twarzy i ciała. W Polsce z powodzeniem w roli toniku stosowałam wodę różaną z Make Me Bio, a więc i w drogeriemarkcie chciałam znaleźć coś podobnego. Zobaczyłam "Wildrose" i "Gesischtswasser" (co, według mojego niemieckiego na poziomie A0, znaczyło woda do twarzy, czyli hydrolat), złapałam go i popędziłam do kasy. Kosztował około 2,5 EUR. Po przeczytaniu składu jednak musiałam wrócić na ziemię. Owszem, znalazłam w tym, jak się okazało, toniku wodę różaną, ale znalazłam też alkohol, co na początku trochę mnie odstraszyło. Przelałam odrobinę produktu do butelki z atomizerem i rozpoczęłam testowanie. Jak się okazało, całkiem niepotrzebnie się martwiłam. Tonik ma naprawdę ładny zapach, alkohol jest w nim wyczuwalny, ale tylko minimalnie. Nie przesuszył mi skóry ani jej nie podrażnił. Działał bardzo dobrze jako produkt tonizujący, pomógł uniknąć uczucia ściągnięcia po zastosowaniu pianki. Jest bardzo wydajny! Zastosowałam go także jako podkład pod olejowanie włosów i w tej roli również sprawdził się całkiem dobrze. Jeśli absolutnie unikacie alkoholu w kosmetykach, to obędziecie się bez niego. Jeśli po prostu szukacie w dm czegoś do tonizowania skóry - myślę, że sprawdzi się naprawdę nieźle!
    Zalety:
    Wady:
    • Opakowanie (atomizer byłby dużo lepszy!)
  • 23 czerwca 2017 o 20:22
    Bardzo ładny różany zapach
    Tonik ma bardzo ładny różany zapach, ani za mocny, ani za słaby. Bardzo odświeża i dobrze oczyszcza. Ma alkohol, ale nie wysusza mi skóry. Dobre opakowanie, można otworzyć jednym kciukiem.
    Zalety:
    • Zapach, oczyszczenie i odświeżenie, opakowanie
    elbaa
    18 października 2015 o 22:58
    Średni
    Plusy: - cena Minusy: - tonik śmierdzi alkoholem - nie nawilża - średnio wydajny - nie wyróżnia się niczym z pośród tysięcy innych toników - nie dorównuje spożywczej wodzie różanej w najmniejszym stopniu Używam tego produktu od: 1 m-ca Ilość zużytych opakowań: 1 opakowanie
  • 28 grudnia 2013 o 22:44
    Nie mam się do czego przyczepić :)
    Baardzo przyjemny produkt. Tonik sprawdził się świetnie wcześniej, kiedy miałam cerę mieszaną, jak i dzisiaj kiedy moja cera jest sucha z powodu alergii. Absolutnie nie wyrządził szkody mojej twarzy- wręcz przeciwnie. Pierwszy raz spotkałam się z tonikiem, który naprawdę nawilża. Kremu nie zastąpi, ale działanie toniku jest zauważalne (i nie mam poczucia, że jest to kosmetyk niepotrzebny). Jeśli ktoś nie lubi używać toniku ze względu na przesuszenie skóry powinien spróbować tego cuda. Mimo alkoholu w składzie jest delikatny i nie podrażnia. W dodatku jest tani. Opakowanie ładne, nie sprawia problemów (jak to było w przypadku innych produktów...). Bardzo wydajny- wystarczy odrobinka, by przetrzeć całą twarz. Polecam! Na pewno jeszcze kupię, ale teraz chcę wypróbować tonik od Planeta Organica :) Używam tego produktu od: marca 2013 Ilość zużytych opakowań: jedno