Kremy pod oczy

Origins Starting Over, Age - Erasing Eye Cream with Mimosa Odmładzający krem pod oczy z mimozą

• 30 czerwca 2013 o 14:09
    świetny ale ciut za delikatny
    Moja skóra chłonie go jak gąbka. Lekki, kojący, nie pozostawia uczucia zalegania na skórze. Wprawdzie bardzo delikatny i nie wiem czy powalczy ze zmęczoną skórą czterdziestolatki ale jest świetny. Zużyłam na razie jedną tubkę-próbkę ale mam ochotę kupić większe opakowanie. Na moją cienką, przesuszoną, podrażnioną letnim słońcem skórę działa bardzo bardzo korzystnie, smarowałam nie tylko pod oczami ale i na policzki i wokół ust i nadal nie opróżniłam opakowania - bardzo wydajny.
  • 23 maja 2013 o 17:15
    nie odmaładza, ale mocno nawilża
    Krem jest zamknięty w małym, prostym słoiczku, ma bardzo gęstą konsystencję masła w kolorze nude, prawie nie pachnie (jak się wczuć to czuć słodkie rośliny). Dodam, że nie mam wielkich worków czy cieni, ot, 28 - letnia cienka skóra ze zmarszczkami mimicznymi. Wg producenta krem ma odmładzać oraz likwidować worki i cienie pod oczami. Wg mnie przede wszystkim bardzo dobrze nawilża i zmiękcza oraz minimalnie napina. Nakładam go rano, solidną porcją i wykonuję masaż (od środka oka do zewnętrznego kącika). Efekt jest taki, że skóra pod oczami jest lekko rozświetlona (prawdopodobnie krem zawiera cząsteczki miki i odbija światło), leciuteńko napięta, zmiękczona i lekko schłodzona. Nawilżenie i zmiękczenie utrzymuje się do wieczora. Po zmyciu makijażu skóra pod oczami jest miękka i nieprzesuszona. Po miesiącu stosowania codziennie nie zauważyłam zmniejszenia ani moich minimalnych worków ani cieni, ani zmarszczek, więc odmładzanie i redukcja worków i cieni to bujda, za to gwiazdka w dół. Ale rozświetlenie i nawilżenie jest wyczuwalne i jest solidne. Krem dobrze współpracuje z moimi korektorami (Cle de Peau, BeneFit Fake up, Affinitone), nie rolują sie na nim, nie kulkują. Stosuję go od miesiąca i ubytek jest dosłownie kilkumilimetrowy, tak więc krem jest diablo wydajny. Ja na moje teraźniejsze potrzeby spełnia swoje zadanie, ale jeśli ktoś szuka mocnego wygładzenia i likwidacji cieni i worków - trzeba szukać czegoś innego. Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: w trakcie 1

Zobacz także inne Kremy pod oczy