Olejki do ciała

l'Orient Balsam z masłem shea (różne rodzaje)

• 10 lipca 2024 o 10:33
    Na ratunek suchej skórze
    Od zawsze borykałam się z przesuszoną skórą, szczególnie zimą, kiedy mróz i wiatr dawały jej się we znaki a także latem po kąpielach w basenie. Szukałam balsamu, który nie tylko intensywnie nawilży, ale również natłuści i odżywi moje ciało. W końcu sięgnęłam po Balsam z masłem shea o zapachu mango od L'Orient i muszę przyznać, że to był strzał w dziesiątkę! Ogólne wrażenia: Balsam zamknięty jest w plastikowym słoiczku. Konsystencja jest gęsta i treściwa, ale po rozgrzaniu w dłoniach staje się przyjemnie olejkowa i łatwo rozprowadza się po skórze. Zapach mango jest słodki i owocowy, ale nie mdlący. Działanie: Już po pierwszym użyciu zauważyłam, że moja skóra jest gładka i nawilżona. Balsam dość długo się wchłania i pozostawia na jakiś czas tłustą warstwę. Po miesiącu stosowania mogę śmiało powiedzieć, że moja skóra jest zdecydowanie bardziej miękka, elastyczna i odżywiona. Zniknęły też szorstkie miejsca, szczególnie na łokciach i kolanach. Plusy: + Intensywnie nawilża i natłuszcza skórę + Odżywia i regeneruje + Wygładza i zmiękcza + Słodki i owocowy zapach + Wydajny Minusy: - Pozostawia tłustą warstwę - Długi czas wchłaniania Czy polecam? Zdecydowanie tak! Balsam z masłem shea o zapachu mango od L'Orient to produkt, który idealnie sprawdzi się do pielęgnacji suchej i wrażliwej skóry. Jest skuteczny, wydajny i pachnie obłędnie. Świetnie nadaje się również na prezent.
    Tronina
    23 lutego 2023 o 23:36
    KWC, coś wspaniałego
    Uwielbiam każdą wersję zapachową tego masła - greckie i bella to mistrzostwo. Zapach czuję na skórze jeszcze po przebudzeniu. Świetnie nawilża, natłuszcza i odżywia skórę. Pozostawia tłusty film, który mi nie przeszkadza. Jest to wyjątkowy produkt, wart swojej ceny. Ma bardzo dobry skład. Początkowo konsystencja jest dość zbita, jednak po kontakcie ze skórą rozpuszcza się tworząc olejek. Po zastosowaniu czuję się jak w spa, trochę luksusu w domowym zaciszu :) Duży plus za możliwość nakładania do własnego opakowania. Jest dość wydajny, naprawdę niewielka ilość jest potrzebna do nałożenia na całe ciało.
  • 22 kwietnia 2022 o 12:30
    Boski zapach
    Mam balsam o zapachu greckim, jak dla mnie najpiękniejszy. Kupiłam go dla zapachu, stosuję głównie na ręce, jest to dla mnie chwila relaksu, smaruję i wcieram i wącham i czuję się cudownie. Wystarczy niewielka ilość, którą trzeba przez chwilę rozgrzać w dłoniach, jak się rozpuści nakładanie jest bardzo przyjemne, ja długo wcieram balsam w dłonie, aż prawie się cały wchłonie, skórę na dłoniach mam niestety bardzo suchą, więc balsam jest dla mnie błogosławieństwem. Czasami też nakładam na usta i też się dobrze sprawdza. Na ciało trochę mi szkoda, bo cena nie jest mała, poza tym chwilę to trwa, zanim się rozpuści i wchłonie. Myślę, że latem na odsłonięte części ciała będzie idealny, daje piękny połysk, skóra wygląda zdrowiej, jest elastyczna. Gorąco polecam dla wielbicielek intensywnie pachnących kosmetyków, ja takie uwielbiam
    Zalety:
    • zapach!!!
    Wady:
    domkep
    1 października 2020 o 22:03
    Znakomity
    Balsam bardzo mi odpowiada. Ubolewam, że nie jest powszechnie dostępny. Balsam cudnie pachnie. Dobre się rozprowadza skórze choć długo wchłania. Po nałożeniu pozostawia na skórze tłusty filtr, który nie znika. Pod wpływem balsamu zmienia się kondycja skóry. Skóra jest mniej such, bardziej gładka i sprężysta. Kolejny efekt to poczucie komfort i odprężenia po tym jak balsam-masło się trochę wchłonie. Sprawdziłam kilka zapachów tego produktu i wszystkie mi odpowiadają. Polecam.
    Zalety:
    • Zapach.
    • Działanie.
    Wady:
    • Cena.
    • Trudna dostępność.
  • 15 sierpnia 2020 o 22:41
    Świetny produkt.
    Ja: Mam skórę bardzo suchą, odwodnioną, atopową. Z tendencjami do uczuleń i pękających naczynek. Oczekiwania: Długotrwałe nawilżenie skóry, brak uczuleń i podrażnień. Opakowanie: Plastikowy odkręcany słoik. Wykonany bardzo solidnie. Na górze przyjemna dla oka nakrętka (4 do wyboru), od dołu naklejka ze składem produktu i opisem zapachu. Wrażenia: Przede wszystkim do wyboru mamy naprawdę wiele różnych zapachów, myślę, ze każdy znajdzie coś dla siebie. Od delikatnych zapachów kwiatowych, po te bardziej intensywne i owocowe. Wszystkie zapachy są bardzo intensywne, zarówno w opakowaniu jak i na skórze. Balsam jest treściwy, dobrze się rozprowadza na skórze, nie brudzi ubrań. Bardzo długo się wchłania, zostawiając tłustą warstwę. Natłuszcza skórę, ale nie nawilża jej dogłębnie i nie działa długofalowo. Zapach balsamu utrzymuje się bardzo długo na skórze. Z czasem niestety balsam gęstnieje i staje się coraz trudniejszy do nałożenia, rozprowadza się go trudno. Balsamy są sprzedawane na wagę – kupujący sam decyduje jaką ilość kosmetyku chce kupić. Można kupić 20 gram lub 200 w zależności od potrzeb. W moim przekonaniu jest to świetne rozwiązanie. Te balsamy to must have w okresie jesienno zimowym, a dopełnienie pielęgnacji mydłem z tej samej serii jest prawdziwą ucztą dla zmysłów. Działają jak opatrunek na skórę, natłuszczają, ale nie nawilżają jej dogłębnie. Niestety nie działają również długofalowo, po przestaniu użytkowania tych balsamów, skóra znów jest przesuszona. Dzięki bogatej formule balsam jest bardzo wydajny, wystarczy niewielka ilość kosmetyku by pokryć całe ciało. Na pewno plusem jest dostępność, duży wybór zapachów oraz możliwość kupna wybranej przez siebie pojemności. Kolejnym plusem jest naturalny skład, brak podrażnień i uczuleń podczas użytkowania. Cena może wydawać się wygórowana, ale uważam, ze jest adekwatna w stosunku do jakości kosmetyku. Ja chętnie wracam do balsamów mango, bambus i baobab. To chyba moje ulubione warianty zapachowe i często po nie wracam. Zawsze chętnie wracam i na pewno przetestuję inne zapachy.