Masła do ciała

The Body Shop Shea, Body Butter Masło do ciała z masłem shea

• 17 maja 2024 o 18:16
    Bardzo dobry
    Po masło do ciała Shea, TBS wracam od lat. Bardzo polecam ten produkt. Masło jest gęste, a mimo to bardzo dobrze się rozprowadza. Delikatnie pachnie i nawilża skórę na cały dzień.
  • 19 marca 2024 o 8:17
    Świetne
    Zakupiłam produkt z ciekawości i po szybkim przejrzeniu w większości pozytywnych opinii, i postanowiłam sama sięgnąć po ten produkt. Masło jest gęste, ale nie ma problemu z jego rozprowadzeniem. Produkty tej marki zazwyczaj mają intensywne i piękne zapachy, tak samo było i w tym przypadku, nie zawiodłam się, bo zapach tego masełka jest naprawdę cudowny i przyjemny. Produkt pozostawia lekko tłustą warstwę na skórze, ale znośną. Masło idealnie nawilża skórę bez problemu na cały dzień. Wizualnie bardzo barwnie i miło dla oka. Polecam!
  • 12 marca 2024 o 9:47
    Ulubione masełka
    Masła z The Body Shop pokochałam przede wszystkim za zapach. Używam ich w ciągu dnia i ich zapach pozostaje ze mną na kilka godzin, przesiąkając też ubrania. Na noc stosuję balsamy o dużo bardziej naturalnym składzie, które nie pachną tak intensywnie lub ich zapach szybko się ulatnia i przede wszystkim lepiej nawilżają. Zapach jest śliczny, jeden z delikatniejszych. Nie jest tak intensywny jak ogórek albo truskawka, zdecydowanie subtelniejszy. Szczególnie dla osób z dużo wrażliwszym na zapachy nosem.
  • 7 marca 2024 o 9:42
    Masło jako forma codziennego balsamu? A jednak
    Spotykając się z nazwą ,,masło do ciała" wydawało mi się, że będzie to tępa formuła o twardawej konsystencji, która przylepiając się do ciała będzie zostawiała na nim tępą powłokę i na wchłonięcie tej formy balsamu trzeba będzie czekać godzinami, bo i nie raz w przypadku zwykłych balsamów nie mogę pozbyć się ich uczucia na skórze przez cały dzień, a tutaj zaskoczenie! Od grudnia 2023 roku wszystkie receptury The Body Shop są w pełni wegańskie i przebadane przez The Vegan Society, co pozwala nam spokojnie sięgać po produkty z półek wiedząc, że nie posiadają składników odzwierzęcych, a w dodatku składniki używane w ich kosmetykach są pozyskiwane drogą polityki zrównoważonego handlu przez co możemy czuć się tylko lepiej kupując w sklepie TBS, bo mamy świadomość, iż nasze zakupy to nie tylko przyjemność dla nas, ale również pomóc kobietom na całym świecie. Wracając do masła. Opakowanie jest bardzo przyjemne w obyciu. Jest płytkie, dlatego nie musimy ale wysilać, aby wygrzebać z niego resztki masła z dna. Pomaga w tym także konsystencja, która wcale nie jest tępa, a pod ciepłem dłoni szybko ulega i daje się idealnie nałożyć na skórę. Rozsmarowuje się szybko i ku mojemu zaskoczeniu wchłania się stosunkowo szybko, a trzeba pamiętać, iż jest to treściwa forma balsamu, od której oczekujemy głównie nawilżenia. Nie pozostawia na skórze lepkiej warstwy, co często przytrafiało mi się w balsamach innych marek. Zawiera w sobie masło shea, które jest wręcz odżywcze i naprawdę widać efekt. Jest idealne do każdego typu skóry, sprawdzi się nawet u kobiet w ciąży, bo nie będzie tej skóry przeciążać, widocznie ją zregeneruje i nawilży. Chętnie sięgnęła bym po masło TBS za każdym razem, gdybym miała na niego ochotę, lecz jego cena aktualnie to 100 złotych, lecz często możemy trafić na fajne okazję i jak najbardziej w komfortowy dla nas i świata sposób zadbać o swoje ciało.
    Zalety:
    • Delikatny zapach
    • Szybko się wchłania
    • Dobry skład
    • Intensywnie nawilża i regeneruje
    Wady:
  • 14 lutego 2024 o 20:57
    Treściwe
    Trafiło mi się w kalendarzu adwentowym. Produkt starcza na jakiś miesiąc, więc uważam za wydajny. Konsystencja prawdziwego gęstego masła. Bardzo treściwa, tłusta, ale nie jakaś obleśna. Po wsmarowaniu pozostawia delikatną warstwę na skórze, ale naprawdę subtelną. Doskonale nawilża. Bardzo podoba mi się zapach. Lekko słodki, z nutką męską, ciekawy i przede wszystkim nie męczy. Stopień nawilżenia mnie zadowala i długo się ten efekt utrzymuje, aż do kolejnego dnia, do prysznica. Cena wysoka, ale często są promocje. Opakowanie spoko. Produkt dobrze się rozprowadza, nie zostawia białych śladów. Jestem na tak.