Kiedyś wspominałam już, że porzuciłam peelingi na rzecz szczotki do ciała, bo dobrze złuszcza martwy naskórek i pobudza krążenie, uwielbiam te masaże. Jednak kocham kosmetyki i nawet w supermarkecie swoje kroki kieruję najpierw na dział kosmetyczny, to już silniejsze ode mnie, tak było i tym razem, peeling kupiłam w Lidlu za jedyne 10 zł., nie był mi niezbędny, ale nie mogłam się powstrzymać
Kolejny kosmetyk z fatalnym opakowaniem typu wiaderko z kiszoną kapustą, nie lubię takich pojemników, wkurzają mnie i ciężko się je otwiera, zwłaszcza mokrą ręką.
Szata graficzna przedstawiająca papaję jest skromna i mało wyróżniająca się.
Peeling jest produktem prawie w 100% naturalnym, na pierwszym miejscu w składzie znajdziemy cukier, następnie glicerynę roślinną, która natłuszcza i nawilża, ekstrakt z papai, masło shea, trochę konserwantów i substancji myjących, nie ma się do czego przyczepić.
Uwielbiam jak nie muszę po peelingu używać balsamu do ciała, masło shea w składzie zapewnia ten komfort pozostawiając na ciele lekką natłuszczającą warstewkę, fajna opcja dla leniuszków mających gorszy dzień.
Peeling dobrze zdziera, porządnie, tak jak lubię, skóra jest wygładzona, mięciutka i miła w dotyku, ma więcej blasku.
Zapach jest cudowny, ale tylko kiedy kosmetyk znajduje się w opakowaniu, jeszcze pachnie w trakcie wykonywania peelingu, a na skórze nie czuć go wcale i bardzo mnie to rozczarowało, bo liczyłam na nutkę egzotyki w szare, zimowe wieczory, szkoda.
Z wydajnością produktu też jest dość przyzwoicie, myślę, że takie opakowanie wystarczy spokojnie na 6 użyć, co przy tej cenie i dobrym składzie uważam za bardzo dobry wynik.
Podsumowując peeling jest dobrym produktem z przyjaznym składem, za małe pieniądze, ale zapach mógłby być bardziej intensywny i trwały. Na pewno spróbuję innego z tej serii.
Zalety:
- spełnia swoją rolę
- skóra jest miękka i wygładzona
- nie trzeba używać balsamu, bo zostawia warstwę nawilżającą
- pięknie pachnie
- skład
- cena
- dostępność
Wady:
- zapach, który nie jest trwały
- opakowanie-ciężko się otwiera i zamyka