Serum do twarzy

SkinCeuticals Serum 10 AOX+ Kuracja antyoksydacyjna kwasem L-askorbinowym i ferulowym

5 na 51 opinię

SkinCeuticals Serum 10 Podwójnie działająca kuracja antyoksydacyjna 30ml

• 8 lutego 2014 o 12:27
    NAJDELIKATNIEJSZE SERUM Z CAŁEJ 3-ki
    Serum 10 AOX +podobnie jak jego bracia: CE Ferulic i Phloretin CF (miałam oba po 15 ml) ma wodnisto - olejkową konsystencję, delikatny zapach kawy i opakowanie: fiolka z ciemnego szkła (30 ml) zaopatrzona w funkcjonalną pipetę, dzięki której bez problemu można zaaplikować odpowiednią jego ilość. Pierwszy raz zakupiłam serum w ubiegłym roku w aptece internetowej. Dwie kolejne buteleczki w aptece sieciowej u siebie w mieście. Wcześniej miałam możliwość korzystać z dwóch jego braci: Ce Ferulic - okazał się za silny w działaniu (czerwona, podrażniona i wysuszona skóra twarzy) z kolei Phloretin CF byłby okey, gdyby nie pozostawiał uczucia lepkości i niemiłej tłustej poświaty. Poza tym miałam wrażenie pomarańczowej skóry po jego użyciu i podkład na nim się brzydko rolował. Natomiast recenzowany specyfik to strzał w 10. Stosowanie go to prawdziwa przyjemność. To połączenie pielęgnacji z aromaterapią na bazie kawy - dzięki pobudzającemu zapachowi. Jednorazowo aplikuję na twarz 5/6 kropli z pomocą kroplomierza, delikatnie je wmasowując okrężnymi ruchami. Preparat ten dzięki lekkiej, wodno-olejkowej konsystencji wchłania się błyskawicznie pozostawiając delikatną satynową otoczkę na buzi bez uczucia lepkości czy tłustości. Stosuję go solo, pod makijaż. AOX 10+ doskonale wygładza, nawilża i uelastycznia skóre twarzy. Poza tym chroni ją przed wolnymi rodnikami i promieniowaniem słonecznym, pomaga zapobiegać wczesnym oznakom starzenia się skóry, stymuluje syntezę kolagenu i elastyny, dzięki którym skóra staje się gładsza i jędrniejsza. Dodatkowo łagodzi podrażnienia i zaczerwienienia. Z kolei usuwając oznaki zmęczenia, przywraca cerze promienność i świeżość. Dzięki niemu moja kapryśna skóra jest: wygładzona, promienna, nawilżona i elastyczna. Serum to normuje pracę gruczołów łojowych i zmniejsza widoczność porów. Serum SkinCeuticals jest skuteczne i niezwykle delikatne zarazem. Nie wywołuje (u mnie) w odróżnieniu od swoich braci , swędzenia, pieczenia oraz zaczerwienienia i suchości twarzy. Spokojnie mogę go polecić wrażliwcom ze skłonnością do alergii i paniom ze skórą naczynkową - łagodzi rumień. Polecam go też w poczatkowej fazie przygody z witaminą C - jest idealne na sam początek, kiedy to skóra musi przywyknąć do działania tejże witaminy. Używam tego produktu od: ubiegły rok - 2 fiolki i b. r 3 - cia napoczęta. Ilość zużytych opakowań: 3- cie (30 ml napoczęte)