Serum do twarzy

Lierac Cica-Filler, Serum Anti-Rides Reparateur Przeciwzmarszczkowo-regenerujące serum do twarzy

Sugary
    18 grudnia 2024 o 12:00
    Czy ja wiem...?
    Lierac Cica-Filler, Serum Anti-Rides Reparateur to produkt, który wzbudził we mnie mieszane uczucia. Z jednej strony ma eleganckie opakowanie i ciekawą formułę w ampułkach, co sprawia wrażenie profesjonalizmu. Z drugiej jednak... czy ja wiem? Po kilku tygodniach stosowania nie zauważyłam spektakularnych efektów, na które liczyłam, szczególnie biorąc pod uwagę cenę. Serum dobrze się wchłania i nie pozostawia tłustego filmu, co jest dużym plusem. Skóra jest po nim nawilżona i gładka, ale podobny efekt uzyskuję z tańszymi produktami. Jeśli chodzi o działanie przeciwzmarszczkowe, nie widzę większej różnicy – drobne linie nie zniknęły, a regeneracja skóry nie była tak widoczna, jak obiecuje producent. Na plus muszę jednak przyznać, że serum nie podrażnia mojej wrażliwej cery, co jest dla mnie bardzo istotne. Serum jest w porządku, ale nie zachwyciło mnie na tyle, żebym kupiła je ponownie. Myślę, że w tej cenie można znaleźć coś bardziej skutecznego.
    Zalety:
    • Wygodne opakowanie w formie ampułek
    • Szybko się wchłania i dobrze współgra z innymi kosmetykami
    • Delikatne nawilżenie i wygładzenie skóry
    • Nie podrażnia wrażliwej cery
    Wady:
    • Wysoka cena w stosunku do efektów
    • Brak zauważalnego działania przeciwzmarszczkowego
  • 1 lipca 2024 o 21:50
    Świetny, innowacyjny produkt, nawet dla wrażliwej skóry.
    Markę Lierac Paris znam i lubię jej kosmetyki dostępne w aptekach. Ta francuska marka także i w przypadku tego serum zachwyciła mnie. Serum zamknięte jest w trzech ampułkach o łącznej pojemności 30ml (3x10ml). Ampułki można łatwo dozować, a podział na trzy, zapewnia maksymalne bezpieczeństwo, higienę i precyzyjność stosowania. Serum ma przyjemny, delikatny zapach, typowy dla całej serii Cica-Filler. Jest bardzo wydajne. Niewielka ilość wystarcza na pojedyncze użycie. Konsystencja profuktu jest bardzo ciekawa. Zarazem otulająca, treściwa, ale jednocześnie lekka. To co najbardziej mi się podoba w tym produkcie to brak podrażnień, przy zachowaniu bardzo szybkich i realnych efektów przeciwzmarszczkowych. Serum intensywnie nawilża skórę, wygładza ją, liftinguje. Robi to jednak nie nachalnie. Uwielbiam ten produkt. Działa na zmarszczki i jest bardzo przyjemny w stosowaniu. Produkt ma ciekawy skład, oparty o składniki pochodzenia naturalnego.
    Zalety:
    • Realnie działa na zmarszczki.
    • Bezpieczne dla wrażliwej skóry.
    • Opakowanie - ampułki.
    Wady:
    • Brak.
    tinka06
    29 kwietnia 2024 o 21:39
    Super serum
    Serum Cica Filler składa się z 3 ampułek po 10 ml, które są bardzo wygodne w stosowaniu. Serum stosuję rano i wieczorem, a następnie nakładam żel-krem z tej samej serii. Serum bardzo dobrze się wchłania i nadaje się pod makijaż. Moja skóra je uwielbia. Serum idealnie działa na zmarszczki wynikające z odwodnienia, starości, nadmiernej ekspozycji na słońce lub zmarszczki mimiczne. Nadaje się do wrażliwej skóry. Po miesiącu stosowania serum moja skóra jest intensywnie nawilżona, wypełniona i promienna, a drobne zmarszczki wygładzone. Dodatkową zaletą serum z bakuchiolem jest to, że możemy go stosować przez cały rok, również latem, a działa podobnie jak retinol.
    Zalety:
    • Super skład
    • Wygodne ampułki
    • można stosować pod makijaż
    • nie podrażnia
    Goya5
    15 lutego 2024 o 12:31
    mikroplastik w składzie i kancerogen, czyli szkodliwa substancja!
    Bardzo istotne w kosmetykach pielęgnacyjnych jest to, aby miały aktywne składniki , głęboko penetrujące skórę, oraz aby nie szkodziły. Przecież kupujemy je z myślą o poprawie jakości naszej skóry, a nie chcemy jeszcze bardziej ją psuć, czy też szkodzić naszemu zdrowiu. Tymczasem ten produkt zawiera aż 2 mikroplastiki ( polyacrylate crosspolymer-6, dimethicone crosspolymer), co oznacza, że z powodu choćby 1 takiego składnika nie przenikną inne dobre do głębokich partii skóry. Z polymerów są robione rajstopy dla kobiet, lub są one dodawane do lakieru do włosów, aby fryzura była utrwalona. I teraz jeżeli jest w składzie taki polymer, to proszę sobie wyobrazić, że rozpylacie na swoje twarzy lakier do włosów i na to nakładacie krem. Nic nie przeniknie, ale twarz będzie wygładzona do pierwszego zmycia. I właśnie o taki efekt zależy producentom, a nie o realne, długofalowe działanie składników. Oni chcą abyście widziały efekt WOW!. Tylko czy taka jest realna potrzeba konsumentów? na pewno nie moja- chcę aby moja skóra była odżywiona, nawilżona w głębokich partiach skóry, aby otrzymała wszelki możliwy budulec do regeneracji ( peptydy, ceramidy, lipidy, humektanty, emolienty, proteiny). A tymczasem ten kosmetyk kosztuje nie mało i nadaje się tylko do kosza właśnie z tego powodu.. Jeszcze jeden składnik jest szkodliwy- kancerogenny tetrasodium EDTA. W większych ilościach tetrasodium EDTA może okazać się niebezpieczne dla skóry. Może bowiem drażnić błony śluzowe, oczy i skórę. W wyniku działania zbyt dużego stężenia tetrasodium EDTA możliwe jest uszkodzenie naskórka w takim stopniu, że utoruje to drogę do krwiobiegu innym, potencjalnie szkodliwym, a nawet rakotwórczym substancjom. Ponadto należy zachować szczególną ostrożność w łączeniu tetrasodium EDTA z niektórymi lekami, w tym antybiotykami i preparatami, które w swoim składzie zawierają metale ciężkie. W połączeniu z nitrozoaminami sole tej substancji wykazują działanie rakotwórcze. Tetrasodium EDTA nie należy łączyć z niektórymi lekami lub suplementami diety, w których składzie znajdują się m.in. ołów, cynk, bizmut, żelazo, miedź, glin i miedź. Ma to związek z tym, że sole tej substancji mają zdolność do wiązania metali ciężkich. Liczne doniesienia naukowe wykazały, że tetrasodium EDTA bywa często zanieczyszczony, co zwiększa jego właściwości kancerogenne. A zatem analiza pozostałych składników nie ma już dla mnie sensu...
    Zalety:
    • w zasadzie już nic..
    Wady:
    • produkt zawiera aż 2 mikroplastiki ( polyacrylate crosspolymer-6, dimethicone crosspolymer), co oznacza, że z powodu choćby 1 takiego składnika nie przenikną inne dobre do głębokich partii skóry.
    • kancerogenny tetrasodium EDTA- info powyżej
    • Phenoxyethanol to substancja konserwująca, działa bakteriobójczo, wspiera on działanie innych substancji zawartych w preparatach kosmetycznych, ale nie może być używana przez kobiety w ciąży i matki karmiące ( ta grupa klientek nie może używać też kwasów i retinolu, ale może używać tripeptyd miedziowy), gdyż wchłania się przez skórę do krwioobiegu, podobnie jak tetrasodium EDTA.
    • zbyt wysoka cena za zniszczone moje zdrowie..
  • 7 listopada 2023 o 22:13
    Na efekty trzeba poczekać
    Kurację Lierac Cica-Filler kupiłam w bardzo promocyjnej cenie za ok 50 zł. Lierac Cica-Filler to trzy ampułki po 10 ml, które mają starczyć na 30-dniową kurację. Mnie starczyło na więcej dni, ponieważ preparat jest wydajny i nie widziałam potrzeby aplikowania dużej ilości serum. Pierwsze efekty zauważyłam po dwóch tygodniach. Nie były jakieś spektakularne, ale zauważalne. Cera się wygładziła, wyrównała. Zmarszczki niestety nie zniknęły/nie zmniejszyły się. Po miesiącu regularnego używania serum rano i wieczorem nie zauważyłam kolejnych efektów, w tym przeciwzmarszczkowych. Co do regeneracji skóry to była ona zauważalna przez cały czas używania serum. Niestety po skończonej kuracji cera powróciła do poprzedniego stanu. Jeśli ponownie będzie na dużej promocji ok 50 zl. to kupię kurację, jednak w cenie regularnej lub zwykłej promocji ok 100 zł to zdecydowanie za dużo jak na takie słabe efekty.

Zobacz także inne Serum do twarzy