Serum do twarzy

Sentido Moonstone, Illuminating Face Serum Rozświetlające serum do twarzy `Kamień księżycowy`

• 15 września 2023 o 11:32
    Bardzo fajne serum
    Bardzo fajne, lekkie serum o cudownym zapachu. Jest bardzo wydajne, ma piękne opakowanie. Jeśli chodzi o działanie to nie zauważyłam jakiejś dużej różnicy, ale jest widoczne delikatnie zmniejszenie przebarwień pozapalnych.
    vronov
    18 sierpnia 2021 o 15:50
    Magia!
    Serum zamknięte jest w plastikowej buteleczce z wygodną w użyciu pipetą. Szkoda, że buteleczka nie jest szklana, ale za świetne działanie jestem w stanie to wybaczyć :) Pierwsza rzecz, na którą zwróciłam uwagę to oczywiście to, jak to serum wygląda. Po prostu magia! W zależności od kąta padania światła drobinki mienią się na wiele kolorów (co najlepiej widać na zdjęciu). Po nałożeniu na twarz drobinki pięknie odbijają światło i rozświetlają skórę. Ale nie, nie jest to iście "dyskotekowy" efekt, ale taki subtelny i pięknie wyglądający na twarzy. Konsystencja produktu jest żelowa i bardzo gęsta co oczywiście ułatwia jego aplikację. Bardzo szybko się wchłania i zostawia naprawdę minimalnie lepki (serio minimalny) film na twarzy. Zapach serum jest przyjemny i delikatny - kwiatowy, przełamany słodkimi nutami. Co ciekawe w serum znajduje się wyciąg z kamienia księżycowego i pierwszy raz spotykam się z takim składnikiem. Z opisu na stronie Kontigo wynika, iż ma on działanie łagodzące remineralizujące, regenerujące i rozświetlające. W pełni się z tym zgadzam! Oprócz uspokojenia, zregenerowania i rozświetlenia skóry zauważyłam też, że produkt mocno wygładza i nawilża. Buzia po jego użyciu wygląda pięknie i zupełnie niczego jej nie brakuje. W składzie (98% składników pochodzenia naturalnego) oprócz wyciągu z kamienia księżycowego znajduje się również kwas hialuronowy, kofeina i pochodna lukrecji.
  • 5 sierpnia 2021 o 21:33
    Leciutkie i przyjemne
    Serum to moje pierwsze spotkanie z marką Sentido. Opakowanie to plastikowa buteleczka z pipetą - szkoda, że nie jest szklana :) Skład jest baaardzo przyjemny = aż 98% składników to składniki naturalne. Mamy tutaj wyciąg z kamienia księżycowego, kofeinę, kwas hialuronowy, wyciąg z lukrecji. Ma bardzo leciutką, żelową formułę i bardzo przyjemny, elegancki, perfumowany zapach. Serum zawiera w sobie miliony malutkich niebiesko-fioletowych drobinek. Produkt bardzo szybko się wchłania, drobinki na skórze nie są jakoś mocno widoczne i nie wyglądają tandetnie ale dają zamierzony efekt rozświetlenia. Posiadam skórę mieszaną i ta lekkość bardzo mi odpowiada - nawilżenie jakie daje w zupełności mi wystarcza, skóra po nim jest gładka i miękka. Używałam go na noc pod krem, a na dzień w mniejszej ilości pod makijaż. Świetnie sprawdziło mi w obu przypadkach. Jak dla mnie jest na prawdę super teraz na lato, trzymam je w lodówce i dodatkowo rano funduje mi orzeźwiające chłodzenie :) Polecam je dla wszystkich, którzy lubią żelowe, lekkie sera do twarzy z naturalnym składem. Bardzo je polubiłam i jedyne co bym zmieniła to buteleczkę na szklaną ;)
    Zalety:
    • Skład
    • Lekka formuła
    • Szybkie wchłanianie
    Wady:
    • Opakowanie - widzę tutaj szklaną buteleczkę :)
  • 21 czerwca 2021 o 16:08
    rozświetlajace
    Wygląda pięknie, mieni się i cieszy oko. Jest w wygodnym choć plastikowym opakowaniu z pipetką. Konsystencja żelowa, przyjemnie się rozprowadza na skórze i szybko się wchłania. W moim odczuciu rozświetla, ale nie jakoś bardzo i poza tym nie odczułam, by robiło coś więcej. Plusy: + konsystencja + aplikacja + wygląd + rozświetlenie
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl
  • 21 czerwca 2021 o 10:49
    Księżycowa moc
    Bardzo treściwe serum, z mnóstwem drobinek, które nadają skórze blasku. Serum dobrze nawilża skórę, idealnie nadaje się do porannej pielęgnacji, uzupełnionej kremem nawilżającym Senstdo Snail. Ma pięknie wyglądające na półce opakowanie, bardzo przyjemny, nie inwazyjny zapach. W mojej kosmetyczce zastępuje rozświetlacz. Mały minus za słabą wydajność produktu. Reszta zdecydowanie na 5!.
    Otrzymałam w ramach testowania na Wizaz.pl

Zobacz także inne Serum do twarzy