Mydła

Himalaya Herbals Cucumber Soap Ogórkowe mydło do skóry przetłuszczającej się

• 23 marca 2024 o 15:49
    Dobry i prosty produkt
    Mydło Himalaya to dobry, tani i prosty produkt do codziennego użytku dla całej rodziny. Dobrze sprawdza się do mycia dłoni. Pozostawia je czyste i pachnące, jest dość łagodne i wydajne. Polecamy
  • 30 stycznia 2015 o 18:45
    Mocny zawodnik
    Ciąg dalszy mojej sympatii do mydeł Himalayi:) Ogórkowe już w Rossmannie z miejsca podbiło moje serce składem-brak Sodium Tallowate, którego teraz staram się unikać, biała glinka(Kaolin) wysoko w składzie(moja cera ją uwielbia), ekstrakty z ogórka, kurkumy, turzycy afrykańskiej, które są przydatne w walce z niedoskonałościami;) Nie mogłam nie wypróbować go na swojej twarzy. Mydło ma obły kształt, rozmiar kostki jest w sam raz, w dłoniach obsługuje się wygodnie. Dosyć szybko nasiąka wodą i staje się miękkie, takie gliniaste troszkę, chociaż trzymam w zamkniętej mydelniczce, regularnie mytej i suszonej. Pieni się mocno, spłukuje łatwo. Zapach ma mocny, świeży, mydlany, ale i tak łagodniejszy niż w wersji z kurkumą i neem. Mydło bardzo skutecznie oczyszcza twarz-po myciu tym produktem jest ona czysta, matowa i lekko ściągnięta. Czy wpływa na niedoskonałości? Być może i tak, choć ostatnio moja cera i tak się poprawiła, bo syfków mam znacznie mniej. Jak napisałam w tytule-jest to mocny zawodnik, rzekłabym rypacz dla skóry. Ściąga z twarzy wszystko, aż piszczy z czystości. I wysusza. Pozbawiając cerę jakiegokolwiek tłuszczu mydło wysusza-bez porządnego nawilżania nie ma nawet mowy o nieściągniętej, nierozdrażnionej cerze. Stosowane rano i wieczorem, dzień w dzień, wysuszyło mi twarz bardzo, nie pomagały kremy, skóra zdawała się być za mała, miałam pełno skórek, a nawet czerwone, łuszczące się plamy. Na chwilę obecną ogórkową Himalayą myję twarz wieczorem, zaś rano stosuję płyn do higieny intymnej(który mnie bardzo, ale to bardzo zaskoczył, ale o tym w innej recenzji;)). I tak jest najlepiej, cera nie jest wysuszona na wiór. Ogórkowa Himalaya ma u mnie plusa za to, że nie podrażnia mi błony śluzowej nosa(co wersja z neem i kurkumą robiła dosyć mocno) i nie szczypie tak w oczy jak ww. wersja. Wydajność wysoka, używam od dwóch miesięcy i dopiero zeszła mi połowa kostki(odkażam alkoholem co jakiś czas(na kostkę i jej właściwości to nie wpływa) i trzymam w zamkniętej, czystej mydelniczce jakby co:D). Dobre, mocno oczyszczające mydło. Dla posiadaczek cer zanieczyszczonych/mieszanych/tłustych będzie w sam raz. Tylko pamiętajcie o nawilżaniu, odżywianiu i natłuszczaniu też;) Używam tego produktu od: dwóch miesięcy Ilość zużytych opakowań: połowa pierwszej kostki
  • 16 października 2014 o 0:04
    Dla mojej cery trochę gorsze od tego z kurkumą
    Kupiłam, bo akurat w rossie zabrakło mojego ulubieńca, z kurkumą właśnie. Obydwa mydła są do siebie podobne, ale dla mnie to z ogórkiem jest delikatniejsze. Dobrze myje, ale nie tak, jak kurkumowe, dla mnie jest takie bardziej "kremowe", nie czyści tak mocno, jest łagodniejsze. Cera jest po nim delikatna, jakbym już użyła kremu, nie powoduje żadnych niespodzianek, radzi sobie ze zmyciem makijażu. Pieni się dobrze, nie rozmięka. Cudnie pachnie, tak kremowo :D Dlatego wolę to mydło do twarzy i szczególnie do rąk, pozostawia dłonie miękkie. Moje dzieciaki tez się się nim myją, dobrze im służy i nie wysusza delikatnej skóry Używam tego produktu od: miesiąca Ilość zużytych opakowań: jedna kostka
  • 13 czerwca 2014 o 17:40
    mocne
    Uzywam go tylko wieczorem, po zastosowaniu mleczka do demkaijazu, dla doczyszczenia. Myje faktycznie swietnie, sciaga z twarzy cały brudek i tłuszczyk ale wysusza przy tym niemiłosiernie. Skora natychmiast po wytarciu twarzy recznikiem robi sie mega sciagnieta i woła o natychmiastowa porcje nawilzenia. Sprzyja podsuszaniu \'\'niechcianych gosci\'\' ,po 2 tygodniach regularnego stosowania zauwazylam lekkie rozjasnienie skory, jakby mniej zaskornikow,zwłaszcza na brodzie i nosie. Sadze ze stosowane czesciej niz raz na dobe mogłoby mocno przesuszyc skore, dla cery skołonnej do podraznien raczej sie nie nada,ja jako posiadaczka skory dosc grubej sama miewam po nim lekkie zaczerwienienia, nie jest to jednak reguła. Pachnie bardzo swiezo, przyjemnie, kostka jest twarda ,nie rozmieka.Dobrze lezy w dloni choc jest mniejsza od standrdowych mydełek-75 g,pieni sie kremowo. Wydajnosc bardzo dobra, u mnie po 2 tygodniach ledwo widac ubytek,cena przyjazna, dostepne juz chyba w kazdym Rossmanie. Mozna wyprobowac,stosujac oczywiscie z umiarem bo to dosc mocny oczyszczacz.