Żele pod oczy

tołpa. hydrativ. hialuronowy krem-żel nawilżający pod oczy, 10 ml
Tołpa Hydrativ Krem-Żel Nawilżający pod Oczy 10ml
Tołpa Dermo Face Hydrativ

• 3 listopada 2020 o 13:50
    Zwykły krem na co dzień, nie do zadań specjalnych
    Jeden z kosmetyków do pielęgnacji skóry pod oczami od firmy Tołpa już kiedyś zrobił na mnie ogromne wrażenie i został w mojej ocenie okrzyknięty mianem hitu. Postanowiłam więc, że chcę brnąć w to dalej i stopniowo testować kolejne smaczki wyprodukowane przez tę firmę o tym samym przeznaczeniu i tak padło na wersję bardziej nawilżającą z serii Hydrativ. Skórę faktycznie mam suchą, podrażnioną oraz wrażliwą, także porządniejsza dawka nawodnienia czy odprężenia zdecydowanie by się jej przydała. W kosmetyku znajdziemy m.in. bardzo dobrze łagodzący panthenol czy dobrze znany z tych produktów torf tołpa, który ma działanie antyoksydacyjne, jak i nadaje się do dbania o skórę wrażliwą. Dalej kompleks z kiełków przenicy, który stanowi naturalny filtr UV, dzięki temu minimalizuje proces niszczenia się skóry i jej starzenia. W kremie umieszczono także dobrze nawilżający hialuronian sodu. Kosmetyk zamknięty jest w malutkiej tubce o pojemności 10 ml. Na zdjęciu na wizażu jest chyba przedstawiona jego starsza wersja, moja wygląda nieco inaczej. Dominują na niej odcienie niebieskości, bardzo ładnej swoją drogą, trudno mi określić, co to dokładnie za odcień, trochę mniej już rzuca się w oczy kolor biały. Sam krem także posiada taki odcień, ma bardzo fajną, dosyć lekką konsystencję, ale zdecydowanie nie jest to forma żelu, tak jak pisze producent. Żaden zapach nie jest tutaj wyczuwalny, także nie da się go ocenić. Krem nakładałam na oczyszczoną skórę pod oczami rano trochę cieńszą, zaś wieczorami delikatnie grubszą warstwą. Kosmetyk szybciutko się wchłania, nie pozostawia tłustej warstwy, spokojnie nadaje się pod makijaż, nie roluje go. Jeżeli chodzi o efekty, to tutaj liczyłam na coś lepszego, chodź nie jest najgorzej. Strefa pod oczami jest dobrze nawilżona, odżywiona, ale niekoniecznie ukojona. Nie jest to może żaden efekt wow, tylko taki zwykły, niespecjalnie szczególny, nadający się raczej do skóry normalnej, niżeli tej mocniej przesuszonej czy bardzo suchej. Generalnie krem zrobił na mnie dobre wrażenie. Nie sprawdził się nie wiadomo jak dobrze, ale jest to dobry dzienniak nie do zadań specjalnych. Mogę go polecić osobom, które nie są w tej kwestii zbyt wymagające. Warto dodać, że jest bardzo wydajny, mi starczył na pół roku regularnego, codziennego stosowania rano i wieczorem.
    • Nawilżenie
    • Dostępność
    • Nadaje się pod makijaż
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Nie koi skóry
  • 29 września 2020 o 16:34
    Bardzo fajny krem pod oczy.
    Nawilżający krem-żel odprężający pod oczy. Jego cena na stronie Tołpy to 31,99 zł za 10 ml. Krem ma metalowe, higieniczne opakowanie, które pozwala na wydobycie jego idealnej ilości. Według producenta krem zwiększa nawilżenie skóry o 50%, uelastycznia o 16% i redukuje cienie pod oczami. Produkt nakładam grubszą warstwą na noc oraz cieńszą rano na skórę pod oczami. Podoba mi się to, jak skóra wygląda po nocy, jest nawilżona i odprężona. Krem zachowuje się bardzo dobrze również nałożony pod makijaż. Korektor wygląda bez zarzutu, gdy jest na niego nałożony. Krem jest bardzo wydajny. Pod jedno oko wystarczy nałożyć ilość równą wielkości ziarnka grochu. Jest to aktualnie mój ulubiony krem pod oczy!
    Zalety:
    • Opakowanie,
    • Wydajność,
    • Delikatny, ładny zapach,
    • Dostępność.
  • 3 maja 2020 o 13:51
    Średniak.
    Ja: Mam cerę suchą i odwodnioną. Naczyniową, wrażliwą i skłonną do podrażnień. Oczekiwania: Długotrwałe nawilżenie i ukojenie suchej skóry. Opakowanie: Metalowa tubka z plastikową zakrętką. Bardzo higieniczna, dobrze się dozuje produkt. Krem bez problemu można transportować, nic się nie wyleje. Jest niewielkich rozmiarów, zmieści się do torebki. Dozowanie jest łatwe, bardzo higieniczne. Widać zużycia produktu. Wrażenia: Przyjemny, nienachlany zapach, bardzo delikatny. Krem ma lekką żelową konsystencję, dobrze się rozprowadza i szybko wchłania. Krem jest bardzo wydajny, niepozorna tubka starcza spokojnie na3-4 miesiące regularnego stosowania. Nie podrażnia ani nie uczula. Dobrze nawilża, ale nie napina skóry, nie redukuje cieni pod oczami jak również nie redukuje drobnych zmarszczek. Nie redukuje oznak zmęczenia i stresu. Dużym plusem jest naturalny i dobry skład. Nadaje się pod makijaż, nic się nie roluje. Miałam większe oczekiwania w stosunku do tej marki, ale krem okazał się być średni. Na pewno minusem jest wygórowana cena. Myślę, że nie wrócę po kolejne opakowania.
  • 12 kwietnia 2020 o 16:19
    Uwielbiam!
    ????Krem jest bardzo wydajny, ponieważ używam go prawie codziennie od kilku miesięcy, a zużyłam dopiero połowę tubki. ????Szybko się wchłania i w żaden sposób nie podrażnia skóry wokół oczu. ????Zawiera takie składniki jak kompleks kiełków pszenicy, drożdży i hialuronianu sodu, a także torf tołpa - multiroślinny antyoksydant, który naturalnie chroni i wzmacnia skórę wrażliwą. ????Bardzo dobrze nawilża skórę pod oczami, a przy dłuższym stosowaniu rozjaśnia cienie pod oczami. ????Może być stosowany zarówno na noc jak i na dzień, bez problemu można nałożyć na niego makijaż. Zapraszam na mój profil na Instagramie @prze.znaczenie :D
  • 15 lutego 2020 o 20:04
    Tak!
    Bardzo ucieszyłam się, gdy trafiłam na ten krem. W popularnych, sieciowych drogeriach nie jest łatwo znaleźć krem pod oczy, który nie jest przeciwzmarszczkowy i/lub liftingujący. Mam szczęście, ponieważ w wieku 30+ nie mam jeszcze zbyt wielu zmarszczek pod oczami, ale moja skóra tam lubi się niestety przesuszać. Ten krem dobrze nawilża i co ważne - nie podrażnia. Stosuję go regularnie, ale nie religijnie. Trochę nie wierzyłam, że zniweluje cienie pod oczami ;) ale udało się! Bardzo się z niego cieszę i mam nadzieję, że będzie dostępny bez problemu.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Dostępność
    • Działanie
    Wady:

Zobacz także inne Żele pod oczy