Żele pod oczy

tołpa. hydrativ. hialuronowy krem-żel nawilżający pod oczy, 10 ml
Tołpa Dermo Face Hydrativ

• 19 marca 2025 o 17:44
    Doskonale nawilża
    To mój tegoroczny faworyt. U mnie stanowi nawilżające uzupełnienie pielęgnacji przeciwstarzeniowej oraz zwalczajacej opuchnięcia i cienie i w tej roli sprawdza się doskonale. Skora jest aksamitnie gładka, miękka, z naturalnym "glow" i bardzo dobrze nawilżona. Produkt również rewelacyjnie współgra z korektorem. Producent co prawda obiecuje, że krem-żel rozjaśnia cienie, ale nie widzę w składzie nic, co potwierdzałoby to stwierdzenie :) Osobiście poprawiłabym tylko opakowanie. Metalowa tubka jest super i krem dobrze sie z niej dozuje, ale niestety musi leżeć na półce na płasko i niepotrzebnie zabiera powierzchnię w mojej mikro łazience. Wolę stojace w szeregu kosmetyki, po które łatwo sięgnąć z koszyczka, czy pojemnika.
    Zalety:
    • Świetnie nawilża
    • Przyjemna konsystencja
  • 3 stycznia 2025 o 8:26
    Pasuje mi
    Bardzo się polubiliśmy. Krem w tubce z dziubkiem. Lekka ale treściwa konsystencja. Używam go rano pod makijaż. Krem szybko się wchłania i świetnie współpracuje z makijażem. Nic się nie wałkuje, waży. Skóra po nałożeniu kremu jest nawilżona i miękka. To się w trakcie dnia nie zmienia. Tubka jest malutka ale dość wydajna. Zapach bardzo przyjemny, delikatny, niedrażniący. Krem nie rozjaśnia i nie wygładza zmarszczek w spektakularny sposób. Ale jest wystarczający na dzień dla prawie 40 latki. Na pewno po niego jeszcze sięgnę
    Zalety:
    • Lekki ale treściwy
    • Super nawilża
    • Idealny pod makijaż
    • Dość wydajny
  • 23 lipca 2023 o 16:50
    Mój krem SOS na sytuacje awaryjne
    Krem pod oczy z Tołpy z serii Hydrativ sprawdza mi się w sytuacjach wyjątkowych, kryzysowych, gdy skóra wokół oczu staje się bardzo sucha, kapryśna, podrażniona, zaczerwieniona, swędząca lub przesuszona do tego stopnia, że powstają na niej placki/wybrzuszone pola poprzecinane siateczką. Zazwyczaj (ale na szczęście bardzo rzadko) dzieje się to: 1. kiedy uczuli mnie jakiś nowy krem; 2. kiedy mam podrażnioną skórę z powodów losowych - od zwiastującego tragedię zatarcia kącika palcem po niewytłumaczalne (przez lekarza) zapalenie skóry powiek i okolic. Wtedy kupuję krem z Tołpy razem z Palpederm (emulsji do podrażnionej skóry w okolicy oczu) i używam zamiennie, w zależności od tego, czy skóra chwilowo się bardziej przesusza (Tołpa), czy jednak swędzi/jest czerwona/boli (Palpederm). Niestety raczej nie widzę w serii Dermo Face, Hydrativ potencjału na codzienną pielęgnację.
    Zalety:
    • Nawilżenie
    • Zmniejszanie podrażnień i zaczerwienień
    • Osłabienie reakcji alergicznej (nie jej eliminacja)
    • Szybkie wchłanianie
    Wady:
    • Nie eliminuje zmarszczek
    • Bez promocji się raczej nie opłaca
  • 16 sierpnia 2022 o 23:35
    Średniak
    Oprócz działania przeciwzmarszczkowego oczekuje od kremu dobrego, wyczuwalnego nawilżenia, bogactwa, a tego tutaj nie było. Nie jest tak, że totalnie nie nawilża ale po prostu nie wyróżnia się ten krem niczym od innych. Że Względu za mały rozmiar tubki nie kupię bo krem szybko się kończy.
    Zalety:
    • Wygodne, precyzyjne dozowanie produktu
    Wady:
    • Rozmiar tubki 10ml, wystarczy na krótko
    Edith14
    6 sierpnia 2022 o 11:29
    Dla niewymagających
    Krem szybko się wchłania, nawilża i uelastycznia. Niestety nie zauważyłam żeby eliminował oznaki zmęczenia czy rozjaśniał cienie pod oczami. Ma zaledwie 10ml więc dość szybko się skończył. Według mnie produkt jest zbyt drogi, zbyt mały i niewiele robi. Liczyłam na coś więcej i trochę się zawiodłam.
    Zalety:
    • Trochę nawilża i uelastycznia
    • Szybko się wchłania
    Wady:
    • Za drogi
    • Za mały
    • Nie wiele robi

Zobacz także inne Żele pod oczy