Pudry do twarzy

Catrice All Matt Plus Shine Control 001 Universal Puder matujący Universal 10 g
Catrice All Matt Plus Puder matujący 010
E-Glamour.pl
Catrice All Matt Plus Powder puder w kamieniu 030 Warm Beige 10g

Nasi użytkownicy zostawili 181 opinii dla tego produktu. Przygotowaliśmy dla Ciebie krótkie podsumowanie na ich podstawie:

• 6 października 2024 o 16:18
    Niezbyt trwały makijaż i pylisty produkt w rozpadającym się opakowaniu
    Plastikowe, przezroczyste opakowanie, które przypomina inne tanie pudry. Opakowanie mimo braku upadków i trzymania go na płasko w kosmetyczce szybko rysuje się, zaczyna pękać i wykruszać się w miejscu złączenia metalowym teleskopem, a zamknięcie po kilku użyciach wyrabia się i nie zabezpiecza zawartości, dlatego lepiej nie zabierać go w podróże, bo może zapaskudzić zawartość całej kosmetyczki a nawet bagażu. U mnie nawet ta klapka przy teleskopie pękła, napisy na mocno się wytarły, a cała powierzchnia uległa mocnemu porysowaniu. Puder ma suchą, sprasowaną kredową konsystencję, która przy nabieraniu pędzlem unosi się pylistą chmurką i osiada na otoczeniu. Łatwo się aplikuje i daje matowe, lekko satynowe wykończenie, ale jeśli ma się chociaż minimalną ilość suchych skórek koszmarnie je podkreśla i tworzy przykry obraz przypominający spękaną, starą i zakurzoną farbę. Przy użyciu nawilżającej pielęgnacji poprzedzonej peelingiem i lekkiego kremu bb wygląda dobrze przez 5 godzin, bo po tym czasie moja mieszana cera zaczynała się wyświecać w strefie T, a próba dołożenia odrobiny powodowała ciastkowanie się podkładu. Nie podkreślał porów w chłodniejsze dni, ale w upalne już był widoczny i transferował się razem z podkładem na ubrania przy lekkim, przypadkowym muśnięciu.
  • 3 lipca 2024 o 17:00
    Jak dla mnie porażka
    Puder zakupiłam po tym, jak opakowanie pudru "All About Matt" mi pękło. Niestety w przypadku tego pudru wydarzyło się to jeszcze szybciej - jakieś 2/3 tygodnie i plastik się pokruszył na tyle, że wieczko odleciało. Jednak i tak od początku puder nie był zbyt zadowalający. Jestem z osób, które czesto nie nakładają podkładu, a jedynie matują spf, aby nie spłynął z twarzy. Od nałożenia oczekuję oczywiście 15 minut, po czym biorę puder i gotowe. Zdarza mi się jednak matować zarówno spf, jak i podkład. Puder z Catrice nie sprawdził się w żadnej z opcji. Jest on strasznie twardy. Strasznie ciężko go nabrać i ani pędzel, ani puszek sobie z nim nie poradziły. Nabieranie go trwa w nieskończoność, a ostatecznie nałożonego produktu i tak jest na tyle mało, że cera nadal się świeci. Póki co jest to najgorszy puder, jaki miałam. PS Dodam, że posiadam odcień 010 transparent.
    Zalety:
    • w miarę dopasowany odcień (chociaż przy ilości, jaką udaje mi się nałożyć, trudno to stwierdzić)
    • niska cena
    Wady:
    • słaba jakość opakowania
    • trudność w nałożeniu
    • zbyt twarda konsystencja
    • nie matuje
  • 5 kwietnia 2023 o 9:26
    Trwałość to pięta achillesowa tego pudru
    Przez długi czas stosowałam pudry prasowane w celu zmatowienia strefy T po nałożeniu podkładu. Później przerzuciłam się na pudry sypkie, by znów zapragnąć odmiany i wrócić do pudru prasowanego. Wybór padł na All Matt Plus Shine Control w odcieniu 010 Transparent od Catrice ze względu na to, że lubię markę, a i cena dodatkowo zachęciła :) Kosmetyk znajduje się w okrągłym, przezroczystym i plastikowym opakowaniu, które łatwo otworzyć i zamknąć. Nie dodano do niego żadnego lusterka czy aplikatora, ale też nie wymagam tego, tym bardziej za tę cenę. Sam puder ma (jak już jedna z Wizażanek wspomniała) zbitą, mocno sprasowaną, wręcz kredową formułę. Typowy mat w odcieniu piaskowym. Tak, jak obiecuje producent - kosmetyk jest bardzo lekki. Matowi cerę nadając jej zdrowy, estetyczny wygląd zamiast sucho wyglądającego efektu maski. Wyrównuje koloryt twarzy, nie bieli, nie uczula i ma całkiem niezły skład, jak na kosmetyk kolorowy. Nie zgodzę się natomiast z tym, że jest trwały i utrzymuje się na twarzy przez - uwaga!!! - 12 godzin :D Mam cerę mieszaną i zazwyczaj po nałożeniu matującego pudru na twarz daje on radę przez 4-5h. Po tym czasie konieczna jest reaplikacja. Szczerze? Nie wymagam więcej. Byłabym, co prawda mile zaskoczona, gdyby stosowany puder okazał się ponadprzeciętnie trwały, ale nie jest to konieczność. Śmieszą mnie jednak obietnice producentów, które są duuuużo na wyrost i z tego będę ich rozliczać, bo wprowadzają konsumentów w błąd, a to mi się już nie podoba. Skoro już jesteśmy przy trwałości to porozmawiajmy o opakowaniu... Po dwóch miesiącach się po prostu rozpadło. Sam puder również jest w kawałkach (dołączam zdjęcia). Zaznaczę od razu, że noszę go w kosmetyczce, a ją w torebce, ale przysięgam, że nie rzucam nimi, chociaż wygląd kosmetyku może sugerować co innego :D No cóż, jeszcze żaden puder prasowany nie był w tak opłakanym stanie, żebym nie mogła go zużyć do końca... Jestem zawiedziona. Nie kupię go ponownie nawet za złotówkę.
    Zalety:
    • naturalny efekt matu na twarzy
    • nie bieli
    • nie podrażnia i nie uczula
    • nie zapycha porów
    • niezły skład
    Wady:
    • trwałość matowienia przeciętna - na mojej mieszanej cerze utrzymuje się 4/5 godzin, czyli standardowo - nie ma mowy o macie przez 12h!
    • trwałość opakowania - dramat! (rozpadło się po dwóch miesiącach, a sam puder popękał uniemożliwiając zużycie go do końca)
  • 31 marca 2023 o 15:41
    Poprawny
    Taki na 4. Matuje na kilka godzin, na pewno nie na cały dzień. Wykończenie satynowe, nie jest wysuszający. Ładnie wygląda na cerze. Szybko się kończy. Opakowanie niezbyt drogie, ale cóż nie to jest najważniejsze w produkcie. Po prostu fajny dzienniaczek przedłużający trwałość podkładu i tyle. :)
  • 5 marca 2023 o 18:36
    Taki tam, na poprawne 3+
    Zwykle kupuję inny puder, ale będąc w Naturze miałam chęc na odmianę i spontaniczne kupiłam ten. Mam dość jasną cerę, więc wybrałam odcień Transparent. Sprawdza się przy dośc bladej cerze i tylko w sezonie zimowym, kiedy skóra jest naturalnie jasna, bez opalenizny. Wiosną i latem wygląda kiepsko, bo niby 'transparent', a zostawia jakby jasną poświatę na skórze. Matuje nieźle, ale na krótko. Daje dość naturalne, miękkie wykończenie. W strefie T skóra pozostaje matowa ok. 4 godz., co jak dla mnie jest akceptowalne, ale nie powala. Później niestety skóra okropnie się wyświeca. Opakowanie z przezroczystego plastiku nie wytrzymało próby czasu - pękło przy zawiasie (skleiłam poloplastrem, bo nie lubię wyrzucać niezużytych kosmetyków). Taki tam puder na 3.
    Wady:
    • słabe opakowanie, plastik łatwo się kruszy
    Drogeria Natura